Mit tegyek, hogy a szüleim bentlakásos iskolába/kollégiumba küldjenek?
Azt, amit magadnak mondanál, ha te lennél a saját gyereked. Basszus használd már a szókincsedet.
Mi lesz, ha visszakérdeznek valamit a szüleid? Azt mondod, hogy "pillanat", és elszaladsz megkérdezni a GYK-n, hogy mit mondj erre?
Szedd össze az érveid, és állj eléjük.
Tartok tőle, hogy csak környezetváltozásra,
netán jó társaságra, bulira vágysz. - Különben lennének
érveid.
(Ha van lakóhelyed 25km-es körzetében átlagos gimnázium, akkor sajnos tapasztalatból írom, hogy
csak negatív hatásai vannak a középiskolai kollégiumoknak.
Mi elzüllöttünk.)
Téged támogatlak, bocs., ha ellenvéleménynek tűnne, de
felvételi mikor lesz? Tudtommal minden olyan iskolában tartanak, ami "országos beiskolázású" és picit is megéri oda járni.
(Nem vagyok érintett, de mintha már elmúlt volna......, szóval ez a kérdésed majd jövőre lesz újra aktuális.)
Kitartást, szerencsét, szorgalmat!!
Nézz ki magadnak egy olyan iskolát és mondd, hogy mindenképpen oda akarsz járni, mert a jövőd szempontjából ez a legjobb intézmény. Ez persze azt jelenti, hogy ne valami tizenkettő egy tucat szakmunkásképzőt keress, hanem olyan iskolát, amiből tényleg csak maximum néhány van az országban, és a lakóhelyed közelében egy sincs.
Én annak idején pont így kerültem zeneművészetibe :D
Szintén így kerültem egy sinművészetibe.
Kiválasztottam és mind jó messze volt.
Mi elzüllöttünk mindnyájan. (Vagyis nagyon megbántam.)
Szüleim védtek, hogy én csak
akklimatizálódom, a kollégiumban van a hiba.
4 évig tanultam, züllöttem egy olyan vasutas szakmáért, ami érettségi után csak pár hónapos tanfolyammal volt egyenértékű.
Szerintem nagyon nagy bajnak kell lenni otthon ahhoz, hogy muszáj legyen
lelépni, csak akkor éri meg.
Még a különleges szakmai elhivatottság sem elég indok a távoli iskolához.
Felsőoktatásban természetesen már minden oké a kolesszal, nyugi az a 4-5 év is kárpótol az "unalmas" középsuliért.
Ne sürgesd azt az életmódot, 14 évesen még inkább csapda.
Nem a szüleidnek kelljen elküldeniük, hanem neked kell döntened arról, hogy hova mész tovább.
És igen, vannak akik elzüllödtek a koleszban, viszont én például el sem tudnám képzelni a gimis éveimet nélküle, és nem azért mert állandóan bulizunk, iszunk. Én speciel itt még egy korty alkoholt nem ittam, nem is akarok. Csak egyszerűen jó a társaság.
Szóval harcolj érte. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!