Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan magyarázzam el neki,...

Hogyan magyarázzam el neki, hogy NEM fogom levágatni a hajam?

Figyelt kérdés

Jövő hónapban fog megszületni a kislányom. Már nagyon várom! :)

Anyósom a minap megkérdezte, hogy mikor szándékozok fodrászhoz menni? Mondtam neki, hogy most voltam vágatni a hajam végéből, mostanában nem tervezem.

Ezután kifejtette, hogy igazán megkomolyodhatnék és a szeleburdi hosszú frizurát le kellene vágatnom rövidre, merthogy Anya leszek hamarosan. Mondván hogy ő is levágatta, mielőtt megszületett az 1. gyermeke, meg a sógornőm is levágatta tavaly (nem vagyok benne biztos, hogy önszántából), és hogy az én Anyukámnak is rövid haja van (persze...14 éves kor óta -- nem szerette, ha hosszú volt neki).

Szóval a lényeg az, hogy őszerinte meg kellene válnom a hosszú hajkoronámtól, amit 10 éve "nevelgetek", mert egy Anyának nem illik a hosszú haj, meg amúgy sem lesz időm foglalkozni vele a baba mellett.

Szépen nem érti meg, hogy a hajam marad ahogy van. Férjem sem tudja megértetni vele. Anyukám szerint egyszerűen ne foglalkozzak vele.

Hogyan lehetne elmagyarázni neki?

2014. jún. 24. 16:04
1 2 3 4 5
 21/49 anonim válasza:
80%
Sehogy nem kell elmagyarázni. Egyik füleden be, másikon ki, mintha nem is hallottad volna, amit mond. Egy idő után csak abbahagyja :)
2014. jún. 24. 17:22
 22/49 anonim ***** válasza:
81%

egyik bnőm esküvő után vágatta le a haját, szép haja volt, most meg úgy néz ki mint egy kobold Pán Péter...

ja egy anyának haja se legyen, legyen kopasz, de kis se mozduljon ha meg igen, akkor nyaktól bokáig beöltözve!

2014. jún. 24. 18:37
 23/49 anonim ***** válasza:
100%

Semmit,én ki is röhögtem volna.

Amúgy 3 gyerek után sem értem a rövid haj-szülés összefüggést. Ha valakinek nagyon nagyon kevés ideje van gyerek mellett megértem,hogy nem szárítja és vasalgatja reggel 1,5 órát a haját,de könyörgöm,a rövidet talán nem kell mosni ??? Az,hogy megmosom a hajam és megfésülködök szeirntem alapvető higiéna része,semmi köze a hosszúságához.

2014. jún. 24. 19:31
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se kell elmagyarázni meg veszekedni, és mosolyogva mondanám hogy jó ötlet, majd megfontolom. Aztán témát váltok és elfelejtem.

Nem tudom milyen az anyósod, de a legtöbb embernek kár bármit is magyarázni. Mindenre azt szoktam mondani hogy "jó".

2014. jún. 24. 19:36
 25/49 anonim ***** válasza:
91%
Kinevetném :) vicc az ilyen de tényleg!! Nekem is hosszú a hajam és még hosszabbat szeretnék :) mondjuk az nem jó érzés mikor a lányom abba kapaszkodva áll fel :)
2014. jún. 24. 21:44
 26/49 anonim ***** válasza:
100%

18-as vagyok.. Egyébként egy rövid hajat nehezzebb kezelni, mint egy hosszút...

Ha a rövid hajjal nem kezdenek valami az igen igénytelen, ( be kell szárítani stb)míg egy hosszú akkor sem prblémás, ha csak mmegszárad önmagában, becopfozod, vagy megtűződ kontyba( konkrétan 3 mozdulat)

2014. jún. 24. 21:48
 27/49 anonim ***** válasza:
21%
Igazuk van az elottem szoloknak, ignorald. Viszont az teny, hogy a kevesbe szerencseseknek szules utan csomoba hullik a hajuk es ronda, fenytelen, konnyen zsirosodo lesz. Es az is teny, hogy a rovid hajat 20 perc alatt rendbe vagod szaritassal egyutt, a hosszunal csak a mosas+fesules ennyi. Szoval ne nezzek mar egyes valoszolok hulyenek azt, aki levagatta, mert oka volt ra. 20 honaposca lanyom, most novesztem vissza, mert utalom a rovid hajam, de muszaj volt levagatni!
2014. jún. 24. 22:17
 28/49 anonim ***** válasza:
100%

A rövid hajjal csak 30 éve nem volt meló, mikor azzal a lendülettel be is dajerolták és mindig ugyanúgy állt.

Én sem értem ezt a hülyeséget, hogy nincs idő a hajára és akkor levágatja. Én mindig variálom, most épp hosszú, de most semmi dolgom nincs vele a fésülködésen kívül, még csak szárítani sem kell, mert magától meg szárad és szép, de mikor rövid akkor folyton szárítani kell, mert különben csak slampos, vagy elfekszem és akkor szinte mindig újra kell mosni-szárítani, mert a sima bevizezés se segít az égnek álló hajon... Nekem még mikor van egy kis frufrum az is annyi plusz munka, hogy mindig megbánom, mikor reggel belenézek a tükörbe és elfeküdtem...

Nem kell vele megérteni sehogy. Ne magyarázkodj. Nem vagy a 8 éves gyereke, vagy a beosztottja, hogy magyarázkodnod kelljen. Majd rájön.

2014. jún. 24. 22:27
 29/49 anonim ***** válasza:
89%
Basszus nekem derékig ér a hajam és semmivel sem tart tovább a mosása, mint mikor rövid. Besampnozom, leöblítem, a fejemre tekerek egy kendőt, mikor nem csepeg leveszem a kendőt, aztán megszárad magától.. 10 percet ha foglalkozok vele sokat mondok. A fürdés maga a hosszú, nem az, amit a hajammal töltök belőle.
2014. jún. 24. 22:29
 30/49 anonim ***** válasza:
100%

Ha csomókban hullik a hajad,akkor ígyis ugyis kopasz ,vagy ritka lesz. ha rövid akkor is látszik.

Bár nekem nem volt ilyen próblémám,egy klasszikus lófarok+hajlakk kombó máris megoldja az esztétikai gondokat . (ha zsíros azt nem,azt meg kell mosni)

2014. jún. 24. 22:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!