Hogyan magyarázzam el neki, hogy NEM fogom levágatni a hajam?
Jövő hónapban fog megszületni a kislányom. Már nagyon várom! :)
Anyósom a minap megkérdezte, hogy mikor szándékozok fodrászhoz menni? Mondtam neki, hogy most voltam vágatni a hajam végéből, mostanában nem tervezem.
Ezután kifejtette, hogy igazán megkomolyodhatnék és a szeleburdi hosszú frizurát le kellene vágatnom rövidre, merthogy Anya leszek hamarosan. Mondván hogy ő is levágatta, mielőtt megszületett az 1. gyermeke, meg a sógornőm is levágatta tavaly (nem vagyok benne biztos, hogy önszántából), és hogy az én Anyukámnak is rövid haja van (persze...14 éves kor óta -- nem szerette, ha hosszú volt neki).
Szóval a lényeg az, hogy őszerinte meg kellene válnom a hosszú hajkoronámtól, amit 10 éve "nevelgetek", mert egy Anyának nem illik a hosszú haj, meg amúgy sem lesz időm foglalkozni vele a baba mellett.
Szépen nem érti meg, hogy a hajam marad ahogy van. Férjem sem tudja megértetni vele. Anyukám szerint egyszerűen ne foglalkozzak vele.
Hogyan lehetne elmagyarázni neki?
egyik bnőm esküvő után vágatta le a haját, szép haja volt, most meg úgy néz ki mint egy kobold Pán Péter...
ja egy anyának haja se legyen, legyen kopasz, de kis se mozduljon ha meg igen, akkor nyaktól bokáig beöltözve!
Semmit,én ki is röhögtem volna.
Amúgy 3 gyerek után sem értem a rövid haj-szülés összefüggést. Ha valakinek nagyon nagyon kevés ideje van gyerek mellett megértem,hogy nem szárítja és vasalgatja reggel 1,5 órát a haját,de könyörgöm,a rövidet talán nem kell mosni ??? Az,hogy megmosom a hajam és megfésülködök szeirntem alapvető higiéna része,semmi köze a hosszúságához.
Szerintem se kell elmagyarázni meg veszekedni, és mosolyogva mondanám hogy jó ötlet, majd megfontolom. Aztán témát váltok és elfelejtem.
Nem tudom milyen az anyósod, de a legtöbb embernek kár bármit is magyarázni. Mindenre azt szoktam mondani hogy "jó".
18-as vagyok.. Egyébként egy rövid hajat nehezzebb kezelni, mint egy hosszút...
Ha a rövid hajjal nem kezdenek valami az igen igénytelen, ( be kell szárítani stb)míg egy hosszú akkor sem prblémás, ha csak mmegszárad önmagában, becopfozod, vagy megtűződ kontyba( konkrétan 3 mozdulat)
A rövid hajjal csak 30 éve nem volt meló, mikor azzal a lendülettel be is dajerolták és mindig ugyanúgy állt.
Én sem értem ezt a hülyeséget, hogy nincs idő a hajára és akkor levágatja. Én mindig variálom, most épp hosszú, de most semmi dolgom nincs vele a fésülködésen kívül, még csak szárítani sem kell, mert magától meg szárad és szép, de mikor rövid akkor folyton szárítani kell, mert különben csak slampos, vagy elfekszem és akkor szinte mindig újra kell mosni-szárítani, mert a sima bevizezés se segít az égnek álló hajon... Nekem még mikor van egy kis frufrum az is annyi plusz munka, hogy mindig megbánom, mikor reggel belenézek a tükörbe és elfeküdtem...
Nem kell vele megérteni sehogy. Ne magyarázkodj. Nem vagy a 8 éves gyereke, vagy a beosztottja, hogy magyarázkodnod kelljen. Majd rájön.
Ha csomókban hullik a hajad,akkor ígyis ugyis kopasz ,vagy ritka lesz. ha rövid akkor is látszik.
Bár nekem nem volt ilyen próblémám,egy klasszikus lófarok+hajlakk kombó máris megoldja az esztétikai gondokat . (ha zsíros azt nem,azt meg kell mosni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!