Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan magyarázzam el neki,...

Hogyan magyarázzam el neki, hogy NEM fogom levágatni a hajam?

Figyelt kérdés

Jövő hónapban fog megszületni a kislányom. Már nagyon várom! :)

Anyósom a minap megkérdezte, hogy mikor szándékozok fodrászhoz menni? Mondtam neki, hogy most voltam vágatni a hajam végéből, mostanában nem tervezem.

Ezután kifejtette, hogy igazán megkomolyodhatnék és a szeleburdi hosszú frizurát le kellene vágatnom rövidre, merthogy Anya leszek hamarosan. Mondván hogy ő is levágatta, mielőtt megszületett az 1. gyermeke, meg a sógornőm is levágatta tavaly (nem vagyok benne biztos, hogy önszántából), és hogy az én Anyukámnak is rövid haja van (persze...14 éves kor óta -- nem szerette, ha hosszú volt neki).

Szóval a lényeg az, hogy őszerinte meg kellene válnom a hosszú hajkoronámtól, amit 10 éve "nevelgetek", mert egy Anyának nem illik a hosszú haj, meg amúgy sem lesz időm foglalkozni vele a baba mellett.

Szépen nem érti meg, hogy a hajam marad ahogy van. Férjem sem tudja megértetni vele. Anyukám szerint egyszerűen ne foglalkozzak vele.

Hogyan lehetne elmagyarázni neki?

2014. jún. 24. 16:04
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
93%

Sehogy, mert úgysem fogja megérteni, mert nem is akarja.

"Bosszúból" a baba mellett is legyen mindig gondosan elkészített frizurád, legyél csini és jólfésült, majd egy alkalommal, pár hónap múlva, szúrd oda neki: "Látja mama, hosszú hajjal, anyaként is tudok nőies maradni és a férjemnek kívánatos lenni" Fúú, vajon milyen feje lenne utána? :DD

2014. jún. 24. 16:35
 12/49 anonim ***** válasza:
19%

A helyzet sajnos az, hogy szoptatáskor magad fogod elhatározni, hogy levágatod a hajad, mert egyrészt csomókban fog hullani, amit takarítani kell, másrészt ha nem vágatod le, jobban fog látszódni, hogy elvékonyodott.

Ez a hajhullás szülés után automatikusan jelentkezik, szoptatással pedig fokozódik. Nem igazán lehet megúszni.

A nők szülés környéki rövid hajának semmi köze a megkomolyodáshoz és anyasághoz, a szükség (hajhullás) viszi rá őket. Ha a helyzet rendeződik (ez nem 1-2 hónap sajnos), persze meg lehet növeszteni újra.

2014. jún. 24. 16:38
 13/49 anonim ***** válasza:
93%

"egy Anyának nem illik a hosszú haj"

Elképesztő, hogy milyen hiedelmek, mémek tenyésznek még mindig, pedig 2014-et írunk, ha jól emlékszem.

Kedves anyósod falusi asszony? Gondolom, ott igazán virulensek az efféle elméletek.

Na hagyd magad, mert legközelebb meg majd csadorban kell járnod, vagy ilyesmi...

2014. jún. 24. 16:39
 14/49 anonim ***** válasza:
93%

Mindkét gyermekemet szoptattam pár hónapig és egyiknél sem hullott a hajam, szép sűrű maradt.

Amúgy megdöbbentő egy ilyen anyós, soha nem szólnék bele a menyem dolgaiba, pláne nem abban, hogy milyen frizurát hord.

2014. jún. 24. 16:41
 15/49 anonim ***** válasza:
93%

Ezeken a sztereotípiákon én is fenn szoktam akadni. Nehogy engedj neki, mert 10 év múlva kitalálja, hogy hordjál otthonkát, meg hosszú szoknyát, egy többgyerekes férjes asszonynak már nem való a csinos rövid viselet:)

Komolyra fordítva a szót, szerintem hallgass anyukádra, kár vitára pazarolnod az idődet és az energiádat, úgysem fogja megérteni.

A te hajaddal te rendelkezel, másnak úgysincs jog beleszólni. Nekem is hosszú hajam volt a gyerekem 1,5 éves koráig. Semmiben nem zavart. Összekötöttem és kész. Azért vágattam le, mert már szerettem volna valamit változtatni a külsőmön, nem azért mert valami mondta. (engem anyukám nyúz megállás nélkül azzal, hogy nekem a rövid haj áll jól, a férjem szerint meg ne legye "csuri" frizurám, mert ő a hosszút szereti)

2014. jún. 24. 16:45
 16/49 anonim ***** válasza:
93%

Bocsi az offért, de erről eszembe jut egy régi kérdés itt a gyakorin, amikor az anyuka azt ecsetelte, hogy anyósa szerint minél hamarabb le kell vágatni a csemete haját, mert ha nem akkor buta lesz a gyerek .... :-DDD Vagy 1 órát röhögtem rajta anno :-DDD

Ez kb hasonló :-DDD

2014. jún. 24. 16:52
 17/49 A kérdező kommentje:

Igen, anyósom falusi asszony. Nagyon hagyománytisztelő, amivel nincs is semmi problémám, sőt, még tetszik is, hogy húsvétkor pl. ő még tojást fest. :)

De ami sok, az sok. Volt egyszer rövid hajam...az a bizonyos dackorszak, amikor "kőkemény rocker" voltam, csak épp a T*scos vodkától mindig hánytam. Na, hát akkor elég rosszul néztem ki a rövid séróval. Nekem nem áll jól, ha nem ér legalább az állam alatt 5-6 cm-vel. Jelenleg kb. 20 cm-vel van az állam alatt. Heti 2szer mosom, mást nem igazán csinálok vele. Jó, ha rossz az idő, akkor megszárítom. De egyértelmű, hogy ha megszületik a pici, akkor össze lesz gumizva.

2014. jún. 24. 16:55
 18/49 anonim ***** válasza:
76%

Egyik füleden be, másikon ki....

Nálam ez a rémálom...mindig mondtam már kislányként, hogy ne hagyják,mhogy én is levágassam ha anyuka leszek.

Azőta szerencsém van, a férjemnek kifejezetten a hosszú haj tetszik.

Ha váll alatt 5 cm, már az is rövid..

Szerinte az annál rövidemm nem nőies, nem vonzó.

Ha valaha az anyja ilyet mondana, ő küldené melegebb éghajlattra:)

Szerintem az ilyen buta szokásokal nem érdemes foglalkozni, mármint azzala véleménnyel sem aki mellette áll.

Mit tesz? Levágja neked, vagy elrángat fodrászhoz?

2014. jún. 24. 17:02
 19/49 anonim ***** válasza:
89%

Nem kell elmagyarázni neki, nem az ő dolga, semmi köze hozzá.

Kakilj rá magasról, és hagyd meg a hajkoronád.

2014. jún. 24. 17:03
 20/49 anonim ***** válasza:
78%

Sehogy. Nem akarod levágatni, akkor nem fogod, nincs beleszólása, tojd le magasról a véleményét. "Szeleburdi hosszú frizura", hogy lehet ilyet mondani? :D

Nem tudom, mi ez a buta felfogás, hogy egy anyának ne legyen hosszú haja. A másik meg amikor az öltözködésben mérik, hogy az illető jó anya-e.

Múltkor olvastam egy olyan kérdést, hogy egy anyuka már nem hordhat szoknyát meg rövidnadrágot? Egy fiatal anyukáról volt szó, akit az ismerősei megszólnak, mert csinosan öltözködik. Nem kirívóan, nem p.csagatyában meg fenékvillantós miniben flangál, csinos térd fölé érő farmerszoknyát meg egyszerű rövidgatyát vesz fel, sima, egyszerű, NEM kivágott felsőkkel. És megszólják, hogy ne mászkáljon így. Attól még lehet jó anya, nem?

Nem a hajhosszadtól függ, hogy Te jó anya leszel vagy sem. Nyilván összefogod majd a szoptatáshoz meg a pelenkázáshoz, nem?

2014. jún. 24. 17:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!