Hogyan magyarázzam el neki, hogy NEM fogom levágatni a hajam?
Jövő hónapban fog megszületni a kislányom. Már nagyon várom! :)
Anyósom a minap megkérdezte, hogy mikor szándékozok fodrászhoz menni? Mondtam neki, hogy most voltam vágatni a hajam végéből, mostanában nem tervezem.
Ezután kifejtette, hogy igazán megkomolyodhatnék és a szeleburdi hosszú frizurát le kellene vágatnom rövidre, merthogy Anya leszek hamarosan. Mondván hogy ő is levágatta, mielőtt megszületett az 1. gyermeke, meg a sógornőm is levágatta tavaly (nem vagyok benne biztos, hogy önszántából), és hogy az én Anyukámnak is rövid haja van (persze...14 éves kor óta -- nem szerette, ha hosszú volt neki).
Szóval a lényeg az, hogy őszerinte meg kellene válnom a hosszú hajkoronámtól, amit 10 éve "nevelgetek", mert egy Anyának nem illik a hosszú haj, meg amúgy sem lesz időm foglalkozni vele a baba mellett.
Szépen nem érti meg, hogy a hajam marad ahogy van. Férjem sem tudja megértetni vele. Anyukám szerint egyszerűen ne foglalkozzak vele.
Hogyan lehetne elmagyarázni neki?
Nekem is most fog kisbabám születni, de meg sem fordul a fejemben, hogy emiatt levágassam a derékig érő hajamat.
Szerintem attól, hogy valaki Anya lesz, nem kell e külsejét drasztikusan megváltoztatni (nekem a hajvágás annak számít) nem egy olyan eget rengető feladat rendben tartani.
Pillanatok alatt tudok egyszerű kontyot varázsolni.
Szoptatás mellett is kell szedni vitaminokat és akkor nem hullik.
Derékig érő hajam van és két gyerekem,sosem vágatnám le.
Nem tudom ki írta,hogy 20 perc csak a mosás és a fésülés,de ez sem igaz,két samponos mosás és balzsam 5 perc,utána 10-15 perc mig megszárad,de ha jó az idő,akkor magától szárad.Pedig nincs elvéknyodott hajam,csak ügyesen kell mosni,és jó hajszárító kell.
Nehogy hallgass anyósodra,megbánnád.
amíg kicsi,van csatt,hajgumi,össze lehet fogni,de azért az 1-2 évért amig a kicsi belekapaszkodna,nem érdemes több évnyi növesztést kidobni az ablakon
Amennyiben nem kábít el, és nem vágja le ez idő alatt a hajad, akkor elég egy rövid válasz: nem akarom levágatni, kedves anyuka.
Nem kell magyarazkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!