Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan magyarázzam el neki,...

Hogyan magyarázzam el neki, hogy NEM fogom levágatni a hajam?

Figyelt kérdés

Jövő hónapban fog megszületni a kislányom. Már nagyon várom! :)

Anyósom a minap megkérdezte, hogy mikor szándékozok fodrászhoz menni? Mondtam neki, hogy most voltam vágatni a hajam végéből, mostanában nem tervezem.

Ezután kifejtette, hogy igazán megkomolyodhatnék és a szeleburdi hosszú frizurát le kellene vágatnom rövidre, merthogy Anya leszek hamarosan. Mondván hogy ő is levágatta, mielőtt megszületett az 1. gyermeke, meg a sógornőm is levágatta tavaly (nem vagyok benne biztos, hogy önszántából), és hogy az én Anyukámnak is rövid haja van (persze...14 éves kor óta -- nem szerette, ha hosszú volt neki).

Szóval a lényeg az, hogy őszerinte meg kellene válnom a hosszú hajkoronámtól, amit 10 éve "nevelgetek", mert egy Anyának nem illik a hosszú haj, meg amúgy sem lesz időm foglalkozni vele a baba mellett.

Szépen nem érti meg, hogy a hajam marad ahogy van. Férjem sem tudja megértetni vele. Anyukám szerint egyszerűen ne foglalkozzak vele.

Hogyan lehetne elmagyarázni neki?

2014. jún. 24. 16:04
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%
Ha rövidre vágatod havonta járhatsz igazíttatni, különben bénán néz ki, és ha nincs beszárítva akkor is. A hosszút csak megmosod, aztán megszárad magától, és ha egy éve nem voltál fodrásznál, azt se mondja meg senki.
2014. jún. 25. 07:36
 32/49 anonim válasza:
6%
Előbb utóbb le fogod vágatni. Az anyósod egy kicsit erőszakos, de valahol igaza van. Gyerek mellett, feleségként nem túl előnyös a hosszú haj. Engem anyukám beszélt rá a rövid hajra. Először én is nagyon ellenkeztem, de amikor megszületett a fiam, akkor már úgy döntöttem, hogy levágatom. Egy kicsit furcsa volt először a rövid felnyírt haj, de végül is tetszik!
2014. jún. 25. 08:48
 33/49 anonim ***** válasza:
100%
Eszedbe ne jusson levágatni, csak azért, mert anyósod maradi gondolkodású.
2014. jún. 25. 08:59
 34/49 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is most fog kisbabám születni, de meg sem fordul a fejemben, hogy emiatt levágassam a derékig érő hajamat.

Szerintem attól, hogy valaki Anya lesz, nem kell e külsejét drasztikusan megváltoztatni (nekem a hajvágás annak számít) nem egy olyan eget rengető feladat rendben tartani.

Pillanatok alatt tudok egyszerű kontyot varázsolni.

2014. jún. 25. 09:03
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

Szoptatás mellett is kell szedni vitaminokat és akkor nem hullik.

Derékig érő hajam van és két gyerekem,sosem vágatnám le.

Nem tudom ki írta,hogy 20 perc csak a mosás és a fésülés,de ez sem igaz,két samponos mosás és balzsam 5 perc,utána 10-15 perc mig megszárad,de ha jó az idő,akkor magától szárad.Pedig nincs elvéknyodott hajam,csak ügyesen kell mosni,és jó hajszárító kell.

Nehogy hallgass anyósodra,megbánnád.

amíg kicsi,van csatt,hajgumi,össze lehet fogni,de azért az 1-2 évért amig a kicsi belekapaszkodna,nem érdemes több évnyi növesztést kidobni az ablakon

2014. jún. 25. 09:25
 36/49 anonim ***** válasza:
84%
Ekkora baromságot. Nincs jobb dolga senkinek csak ilyen piszlicsáré dologgal .asztatni a másikat? Nők.
2014. jún. 25. 11:05
 37/49 anonim ***** válasza:
100%
Ez valami anyos betegseg. Az enyem is ezzel jott, de tojtam ra. Javaslom neked is ezt. Amugy meg nem kell magyarazkodni szerintem. Mosolyogj, es mondd, h. Nem. Ennyi a titok ;)
2014. jún. 25. 16:46
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben nem kábít el, és nem vágja le ez idő alatt a hajad, akkor elég egy rövid válasz: nem akarom levágatni, kedves anyuka.

Nem kell magyarazkodni.

2014. jún. 25. 19:11
 39/49 anonim válasza:
30%
Milyenre akarja az anyósod, hogy levágasd a hajad? Vállig érőre vagy teljesen rövidre?
2014. jún. 26. 20:01
 40/49 A kérdező kommentje:
Teljesen rövidre, olyanra, mint az övé...majdnem hogy fiúsan rövid haja van.
2014. jún. 26. 20:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!