Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan magyarázzam el neki,...

Hogyan magyarázzam el neki, hogy NEM fogom levágatni a hajam?

Figyelt kérdés

Jövő hónapban fog megszületni a kislányom. Már nagyon várom! :)

Anyósom a minap megkérdezte, hogy mikor szándékozok fodrászhoz menni? Mondtam neki, hogy most voltam vágatni a hajam végéből, mostanában nem tervezem.

Ezután kifejtette, hogy igazán megkomolyodhatnék és a szeleburdi hosszú frizurát le kellene vágatnom rövidre, merthogy Anya leszek hamarosan. Mondván hogy ő is levágatta, mielőtt megszületett az 1. gyermeke, meg a sógornőm is levágatta tavaly (nem vagyok benne biztos, hogy önszántából), és hogy az én Anyukámnak is rövid haja van (persze...14 éves kor óta -- nem szerette, ha hosszú volt neki).

Szóval a lényeg az, hogy őszerinte meg kellene válnom a hosszú hajkoronámtól, amit 10 éve "nevelgetek", mert egy Anyának nem illik a hosszú haj, meg amúgy sem lesz időm foglalkozni vele a baba mellett.

Szépen nem érti meg, hogy a hajam marad ahogy van. Férjem sem tudja megértetni vele. Anyukám szerint egyszerűen ne foglalkozzak vele.

Hogyan lehetne elmagyarázni neki?

2014. jún. 24. 16:04
1 2 3 4 5
 41/49 anonim válasza:
11%

Nekem a hosszúból ilyesmire lett vágva. Sosem akartam rövid hajat, de végül is sokkal praktikusabb!

https://www.youtube.com/watch?v=m6bv0jKUoCw

2014. jún. 27. 07:55
 42/49 anonim ***** válasza:
100%

41 ne haragudj, de ez szörnyű. Egy cseppet sem nőies. Mégcsak nem is divatos. Nagyanyám haja ilyen, csak ő a tetejét dejeroltatja. 76 éves...

És ezen mi a praktikus? Ezt úgy elalduná, mint a fene... A divatos, szexis rövid haj is csak kevés nőnek áll jól, mert nem mindegy a feje, arca alakja, a vonásai milyensége. De egy ilyen mama haj mindenkit tönkre tesz. Az a nő is a videóban. Ilyen fülbevalós vagány csaj lenne, nem tudom, hány éves lehet, de a videó alapján 15 évvel tuti öregebbnek tűnik a haja miatt!

Szerintem egy anya nézzen úgy ki, mint a gyereke anyja, nem úgy mint a falusi nagyanyja, csak azért, mert néhány begyöpösödött ember azt szeretné..

2014. jún. 27. 13:00
 43/49 anonim válasza:
100%
Az én feleségemnek is hosszú haja volt és van is, mi sem vágtuk le csak azért mert szült, vagy hogy valaki azt mondja. Nekem is jobban tetszik hosszú hajjal. Nálunk már 5 éves a gyerkőc. De mikor még baba volt sem volt ebből gond. A sima copfon kívül én csináltam a feleségemnek különféle fonásokat és kontyokat, így mindig változatos volt a külsője és csinos. Mindig volt idő a gyerek mellett ezekre és a hajmosásra is. A hajhullás ellen Varga-cseppet használt, neki ez bejött. Lényeg, hogy csak azért mert valaki szült vagy azt mondja hogy nem illik vagy nincs elég ideje nem kell levágnia az évek hosszú során dédelgetett haját.
2014. jún. 30. 13:44
 44/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Ma eljött velem sétálni. Minden rövidhajú nőnek megdícsérte a frizuráját,a hosszúhajuak pedig loboncos ősasszonyok voltak. Nagyon rosszul viselem,ha meg akarják mondani,hogy mit tegyek/munkahely kivétel/,főleg,ha olyan dologban,ami csak rám tartozik. Eddig tűrtem a hülyeségét,mert a férjem édesanyja.

De ma betelt a pohár! Közöltem vele,hogy a fia szeret ebbe a lobocba kapaszkodni,és otthagytam a francba. Rögtön hívtam is a férjem,aki dolgozott. Az egész iroda jót derült az eseten. :-D

Férjem pedig most világosítja fel a mamát,hogy egyáltalán nem hiányzik nekem az ideg,meg hogy majd ha én önszántamból akarom,akkor váltok frizurát. Ja,és azt is,hogy az ismerősök nem fognak furán nézni a hosszúhajú anyukára.

2014. júl. 1. 17:24
 45/49 anonim ***** válasza:
100%
Na, de legalább férjed tökös volt, és kiállt melletted ^^
2014. júl. 1. 17:26
 46/49 anonim ***** válasza:
86%
Egy darabig én is csak hallgatnám és aktívan sz@rnék rá, a végen lehet szembe röhögném, majd pont az anyós mondja meg milyenre vágassam a hajam...röhej.
2014. júl. 3. 10:23
 47/49 Borosta2 ***** válasza:
100%
Ha még problémázik szépen nézz a szemébe és kérdezd meg tőle "Anyuka golyót akarsz?" hidd el ez után nem fog basztatni
2014. júl. 3. 11:11
 48/49 anonim ***** válasza:

Vagy magyarázd, vagy hagyd a magyarázatot - de ne vágasd, ha te nem akarod.

Attól tartok ez csak az első lépés, majd megmondja még, hogy mit csinálj, hogy csináld, hogyan vegyél levegőt.

Jobb az elején lenullázni - nem őt, csak a kéretlen tanácsait.

2014. júl. 3. 20:32
 49/49 Savlekotő ***** válasza:
Mama frusztrált h 100 jobb nő vagy nála..
2020. dec. 16. 01:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!