Hogyan magyarázzam el neki, hogy NEM fogom levágatni a hajam?
Jövő hónapban fog megszületni a kislányom. Már nagyon várom! :)
Anyósom a minap megkérdezte, hogy mikor szándékozok fodrászhoz menni? Mondtam neki, hogy most voltam vágatni a hajam végéből, mostanában nem tervezem.
Ezután kifejtette, hogy igazán megkomolyodhatnék és a szeleburdi hosszú frizurát le kellene vágatnom rövidre, merthogy Anya leszek hamarosan. Mondván hogy ő is levágatta, mielőtt megszületett az 1. gyermeke, meg a sógornőm is levágatta tavaly (nem vagyok benne biztos, hogy önszántából), és hogy az én Anyukámnak is rövid haja van (persze...14 éves kor óta -- nem szerette, ha hosszú volt neki).
Szóval a lényeg az, hogy őszerinte meg kellene válnom a hosszú hajkoronámtól, amit 10 éve "nevelgetek", mert egy Anyának nem illik a hosszú haj, meg amúgy sem lesz időm foglalkozni vele a baba mellett.
Szépen nem érti meg, hogy a hajam marad ahogy van. Férjem sem tudja megértetni vele. Anyukám szerint egyszerűen ne foglalkozzak vele.
Hogyan lehetne elmagyarázni neki?
Nekem a hosszúból ilyesmire lett vágva. Sosem akartam rövid hajat, de végül is sokkal praktikusabb!
41 ne haragudj, de ez szörnyű. Egy cseppet sem nőies. Mégcsak nem is divatos. Nagyanyám haja ilyen, csak ő a tetejét dejeroltatja. 76 éves...
És ezen mi a praktikus? Ezt úgy elalduná, mint a fene... A divatos, szexis rövid haj is csak kevés nőnek áll jól, mert nem mindegy a feje, arca alakja, a vonásai milyensége. De egy ilyen mama haj mindenkit tönkre tesz. Az a nő is a videóban. Ilyen fülbevalós vagány csaj lenne, nem tudom, hány éves lehet, de a videó alapján 15 évvel tuti öregebbnek tűnik a haja miatt!
Szerintem egy anya nézzen úgy ki, mint a gyereke anyja, nem úgy mint a falusi nagyanyja, csak azért, mert néhány begyöpösödött ember azt szeretné..
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ma eljött velem sétálni. Minden rövidhajú nőnek megdícsérte a frizuráját,a hosszúhajuak pedig loboncos ősasszonyok voltak. Nagyon rosszul viselem,ha meg akarják mondani,hogy mit tegyek/munkahely kivétel/,főleg,ha olyan dologban,ami csak rám tartozik. Eddig tűrtem a hülyeségét,mert a férjem édesanyja.
De ma betelt a pohár! Közöltem vele,hogy a fia szeret ebbe a lobocba kapaszkodni,és otthagytam a francba. Rögtön hívtam is a férjem,aki dolgozott. Az egész iroda jót derült az eseten. :-D
Férjem pedig most világosítja fel a mamát,hogy egyáltalán nem hiányzik nekem az ideg,meg hogy majd ha én önszántamból akarom,akkor váltok frizurát. Ja,és azt is,hogy az ismerősök nem fognak furán nézni a hosszúhajú anyukára.
Vagy magyarázd, vagy hagyd a magyarázatot - de ne vágasd, ha te nem akarod.
Attól tartok ez csak az első lépés, majd megmondja még, hogy mit csinálj, hogy csináld, hogyan vegyél levegőt.
Jobb az elején lenullázni - nem őt, csak a kéretlen tanácsait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!