Anyós takarít a szobánkba?
Mond meg neki, nem támadó hangvételben, hogy köszönitek szépen a segítséget, de máskor ne fáradjon ezzel.
Majd mindjárt jönnek, akik szerint ilyen-olyan pofátlan, hálátlan dög vagy, amiért anyós jó szívvel kitakarít, hogy neked a kisujjad se kelljen mozdítanod, te meg ezen pattogsz.
Amúgy én megértelek, én se szeretem ha "idegenek" kotorásznak a cuccaim között. (ez vonatkozik a férjemre is, akivel közös a szekrényünk. Én se kotorok nála, a tiszta ruháját max összehajtva az ágyra teszem, de a polcára nem nyúlok)
Én megértelek, én sem szeretném, ha mások turkálnának a szekrényemben a ruháim közt, a fiókjaimban, meg úgy általában a személyes holmimban.
Beszéld meg az anyóssal, hogy nem szeretnéd, ha ennyit fáradna, meg tudod oldani a takarítást. Ha mindenképpen segíteni akar, mondd meg neki, hogy szólsz, hogy mikor és olyankorra időzítsd, mikor otthon vagy. Te elpakolod a holmidat, ő meg mondjuk letörli a port, abban nincs semmi.
Hátha így nem lesz sértődés, más most nem jut eszembe.
Nekem alap, hogy senkinek a cuccához nem nyúlok, és ugyanezt várom el én is (mostohaanyám rendszeresen átkutatta a dolgaimat, így ez nálam kényes téma). Párom ruháit összehajtom, az ágyára teszem, a szekrényéből max. vállfát veszek ki az ingeknek, vagy ha ő maga kér meg valamire, de akkor is ellenérzéssel, mert az az ő dolga.
De az az anyós lakása, ő úgy véli, a saját házában azt csinál, amit akar - ez is egy felfogás. Próbáljatok vele beszélni (valszeg megsértődik majd), de nem biztos, hogy hatni fog. Sok sikert,mindenesetre.
Mit pakolt ki egyébként? Ha a fehérneműs fiókodat mondjuk, az tényleg durva, akárhogy is hozzá kell alkalmazkodnotok, mert nála laktok.
Ha csak segíteni akar, aranyos, csak kicsit másfele kell terelni, hogy ne a személyes cuccotok között matasson, ha ez nektek kellemetlen.
Ha nagyon nem bírjátok egymást, akkor valahogy külön kellene költözni. Mondjuk egy olcsóbb albérletbe.
Csak pakolt, vagy ki is vasalt?
Ennyire nagy az unalom, hogy egy nap alatt 5-6 változatban jön ki ugyan az a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!