Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom nem mosott kezet...

Az anyósom nem mosott kezet WC után, mert ő csak pisilt és különben sem lett pisis a keze. Te hogyan reagáltál volna?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap délután átjött hozzánk a párom anyukája egy kávéra. Egy idő után elment WC-re és utána nem a fürdőszoba felé vette az irányt, hanem vissza a nappaliba. Ezt látván a párom figyelmeztette, hogy kezet kéne mosni és erre ez volt a válasza: „Én csak pisiltem, és nem is lett pisis a kezem.” Mindezt gügyögős-gyerekhangon, mosolyogva. Egymásra néztünk a párommal, és egy jelentőségteljes pillantást váltottunk. Ő meg fogta magát és visszament a nappaliba, nem ment el kezet mosni, köpni-nyelni nem tudtunk. Elképesztően ideges lettem, de nem szóltam akkor semmit. Még utána sem mondtam semmit a páromnak mikor hazament az anyukája. Úgy gondoltam, hogy ha legközelebb ilyet tapasztalok, akkor meg fogom az anyukájának mondani szépen, hogy nálunk szokás WC után kezet mosni, akkor is, ha csak pisilünk. De hajnal felé már aludni sem tudtam, ezen kattogott az agyam és reggel beszéltem is párommal. Elmondtam neki, hogy szerintem ez undorító és hogy legközelebb szóljon rá még egyszer az anyjára. Mondtam neki, hogy gondoljon már bele, hogy mi lenne a véleménye egy másik emberről, aki így viselkedik. Mondjuk elmegyünk vendégségbe és a házigazda meg nem mosott kézzel készítené a kaját, stb. De ez náluk félig-meddig családi vonás. Van egy másik fia és neki van egy 3,5 éves kislánya. Pár hónapja mikor náluk voltunk akkor a kislány szintén nem mosott kezet WC után. Én mondtam a neki szépen, hogy kezet kell mosni WC után és hogy segítek is neki, de erre azt válaszolta a gyerek, hogy itthon nem szoktunk kezet mosni. Ezt hallották a szülei is, de egy mukkot nem szóltak, a kislány ment vissza játszani, én meg néztem, mint borjú az új kapura.

Visszatérve a párom édesanyjára…Egyébként tiszta, rendezett lakásban él, ezért sem értem, hogy miért kunszt neki kezet mosni WC után. Egyébként meg ki sem tudom fejezni az elképedésemet aziránt, hogy nem érezte ezt baromi kínosnak???? Hogy a saját fia figyelmezteti egy egyik legalapvetőbb dologra ami létezik és így sem tette meg???

Te találkoztál már hasonló helyzettel? Mit tettél volna a helyemben?

Köszi, hogy elolvastad!

28/n

2014. jan. 27. 09:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
42%

Azért ezen egy éjszakát kattogni...sok szabadidőd lehet, Kérdező :)

Ha ennyire mániákusan félsz a baciktól, akkor hogyan tudsz élni a hétköznapokban? Azért van az immunrendszer, hogy megvédjen a baciktól, de ha nem "edzed", akkor ellustul. Ott van a tömegközlekedés, a bevásárlás, minden nap fogdosol pénzt amit lehet előtte a disznótrágyából szedtek ki és mostak le, majd kiszárították...soroljak még ilyeneket?

Egy bilentyűzeten, telefonkagylón, közös mosdó törölközőjében szerinted mennyi baktérium van? Dobozos üdítőkön? Vagy gyorskajánál: honnan tudod, hogy aki elkészítette mosott-e kezet WC után? :D Hidd el a szervezeted megvéd, a legtöbb baktérium már a bőrödön elpusztul a savas pH miatt.

2014. jan. 29. 10:17
 62/82 A kérdező kommentje:

Nem félek mániákusan a baciktól. Igen, igaz, valóban nem tudhatom, hogy mennyi minden mocsok van a pénzen, a bevásárlókocsin vagy a buszkapaszkodón, és a nyilvános helyeken nem nyúlok mosatlan kézzel a számhoz vagy a szememhez. De az otthonomban nem szeretnék erre figyelni.

Komolyan titeket nem zavar a tudat, hogy valaki úgy nyúl hozzá a ti tárgyaitokhoz, hogy WC után nem mosta meg a kezét? Én vagyok ennyire furcsa? Nem a tényleges fertőzési fenyegetettségről van szó, hanem a maga a tudat undorító. Ilyen alapon bejöhetne cipővel a szobába, mert végülis az sem lesz mindig láthatóan koszos az utcán...

2014. jan. 29. 11:32
 63/82 anonim ***** válasza:
33%
Na ,például akkor a -cipővel a szobába - jellegő kérdéssel is indíthatnál fórumot :D .Mert szerintem arra is van többször eset ,hogy az ember nem veszi le .. (Nyilván nem esőben ,hóban ,latyakban) . Volt már rá példa ,hogy én is az utcán szembesültem vele ,hogy valamit itthon felejtettem .Akkor nem veszem lesz a cipőt ha visszajövök érte a lakásba ... Mennyi bacit szórok szét a lakásba ugye :D ... ? Ja és még kutyánk is van :P (Panelban élünk ).
2014. jan. 29. 11:41
 64/82 anonim ***** válasza:
40%

Mi lenne, ha a wc-ben lenne mosdokagylo is? Akkor nem is tudnal errol az egeszrol.

Vagy talan megszagoljatok anyuka kezet? :)

2014. jan. 29. 11:42
 65/82 anonim ***** válasza:
34%
Nem akarlak megbántani Kérdező ,de nekem úgy jön le ,hogy igencsak tisztaságmániás lehetsz ...,aki szívesebben élné az életét burokban ,steril környezetben .
2014. jan. 29. 11:51
 66/82 A kérdező kommentje:

De nincs a WC-ben mosdókagyló: )

A lényeg, hogy a párom megkérte arra, hogy mossa meg a kezét WC-zés után, ő pedig nem volt rá hajlandó. Ezt hoztam párhuzamba a cipőlevétellel. Ha a vendégedet megkéred, hogy vegye le a cipőjét az előszobában, mert nálatok ez a szokás, akkor azt tiszteletben szokták tartani, mert annak kell alkalmazkodni aki megy. Velem is előfordult már, hogy elfelejtettem valamit és vissza kellett szaladni a lakásba érte és nem vettem le a cipőmet. De az az ÉN lakásom volt, másnál eszembe se jutna ezt megcsinálni. Vagy pl. ha valaki meghív magához akkor nem megyek be a szobába enni csak azért mert mi mindig a szobában eszünk. A kérés tiszteletben tartásáról vagy nem tartásáról van szó.

2014. jan. 29. 11:56
 67/82 anonim ***** válasza:
39%

A kérés tiszteletben tartásával kapcsolatban igazad van. De a férjed miért nem szólt erélyesebben az Édesanyjára? Amikor jön a kifogásokkal ,akkor el kell neki mondani, hogy "anyukám, én komolyan mondtam az előbb, légy szíves menj el kezet mosni, mert megkértünk rá".

Egy megjegyzés a tisztasággal kapcsolatban:

Szóval ha te a saját otthonodban nem akarsz ilyesmire figyelni, akkor gondolom a vásárolt élelmiszerek külső csomagolását is megmosod, mielőtt elraknád, hogy a megfogásuk után nyugodtan a szemedhez nyúlhass, ugye? Lemosod a tollat, mielőtt írni kezdesz vele? Lemosod minden nap a táskádat, kocsikulcsodat, a kormányt, sebváltót is? Hiszen ezekhez is "koszos" kézzel érsz hozzá...

Gondolom nem. Na most ha ezekből nincs problémád, akkor egy vacak kézmosás miatt miért van? :)

2014. jan. 29. 13:17
 68/82 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom amúgy, hogy miért forgatja ki mindenki, meg miért megy át tudományos baktériumos fejtegetésekbe. Ez egyszerűen undoírtó, hogy elmegy vendégségbe és nem mossa meg a kezét wc után, hanem visszamegy a többiek közé. Aztán belenyúl a ropiba meg ilyenek? Nem arról van szó, hogy jaj rettegés a baktériumoktól, hanem az, hogy a sunáját törölgeti - még ha papírral is - majd szemrebbenés és kézmosás nélkül jön vissza bájologni. Egyszerűen bunkóság, igénytelenség és tiszteletlenség.
2014. jan. 29. 14:02
 69/82 anonim ***** válasza:
84%
Az utolsó elmondta amit gondolok! :)
2014. jan. 29. 14:50
 70/82 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott még egy hasonló hiigéniai dolog, ami a családdal kapcsolatos. Karácsonykor nálunk volt az ünnepi ebéd és a párom testvére a 1,5 literes ásványvizes palackból adott inni a kislányának (nem volt tele a palack) mindenfajta megkérdezés nélkül, pedig volt kitéve tiszta pohár az asztalra.
2014. jan. 29. 16:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!