Az anyósom nem mosott kezet WC után, mert ő csak pisilt és különben sem lett pisis a keze. Te hogyan reagáltál volna?
Sziasztok!
Tegnap délután átjött hozzánk a párom anyukája egy kávéra. Egy idő után elment WC-re és utána nem a fürdőszoba felé vette az irányt, hanem vissza a nappaliba. Ezt látván a párom figyelmeztette, hogy kezet kéne mosni és erre ez volt a válasza: „Én csak pisiltem, és nem is lett pisis a kezem.” Mindezt gügyögős-gyerekhangon, mosolyogva. Egymásra néztünk a párommal, és egy jelentőségteljes pillantást váltottunk. Ő meg fogta magát és visszament a nappaliba, nem ment el kezet mosni, köpni-nyelni nem tudtunk. Elképesztően ideges lettem, de nem szóltam akkor semmit. Még utána sem mondtam semmit a páromnak mikor hazament az anyukája. Úgy gondoltam, hogy ha legközelebb ilyet tapasztalok, akkor meg fogom az anyukájának mondani szépen, hogy nálunk szokás WC után kezet mosni, akkor is, ha csak pisilünk. De hajnal felé már aludni sem tudtam, ezen kattogott az agyam és reggel beszéltem is párommal. Elmondtam neki, hogy szerintem ez undorító és hogy legközelebb szóljon rá még egyszer az anyjára. Mondtam neki, hogy gondoljon már bele, hogy mi lenne a véleménye egy másik emberről, aki így viselkedik. Mondjuk elmegyünk vendégségbe és a házigazda meg nem mosott kézzel készítené a kaját, stb. De ez náluk félig-meddig családi vonás. Van egy másik fia és neki van egy 3,5 éves kislánya. Pár hónapja mikor náluk voltunk akkor a kislány szintén nem mosott kezet WC után. Én mondtam a neki szépen, hogy kezet kell mosni WC után és hogy segítek is neki, de erre azt válaszolta a gyerek, hogy itthon nem szoktunk kezet mosni. Ezt hallották a szülei is, de egy mukkot nem szóltak, a kislány ment vissza játszani, én meg néztem, mint borjú az új kapura.
Visszatérve a párom édesanyjára…Egyébként tiszta, rendezett lakásban él, ezért sem értem, hogy miért kunszt neki kezet mosni WC után. Egyébként meg ki sem tudom fejezni az elképedésemet aziránt, hogy nem érezte ezt baromi kínosnak???? Hogy a saját fia figyelmezteti egy egyik legalapvetőbb dologra ami létezik és így sem tette meg???
Te találkoztál már hasonló helyzettel? Mit tettél volna a helyemben?
Köszi, hogy elolvastad!
28/n
Tipikus eset az egyik válaszoló: aszongya: Nem mosott kezet a koszos kilincs megfogása után és hozzáért a szájához, másnapra herpesz. Ebből kitűnik, semmit sem tud az élettani folyamatokról, betegségekről csak amennyit a tévében lát, azaz buta, aki pedig buta, a minimum, hogy nem beszél, mond véleményt arról, amihez nem ért.
A herpeszvírus amit már régóta hordoz (mert volt bárányhimlős/Zooster), akkor jön elő, ha az immunrendszere legyengül, pl ha stresszel a kilincsen. Úgy kell neki.
Kedves utolsó! Nekem is gyakran van herpeszem, sajnos. És bizony nem ihatok más utána a pohárból. Ha véletlenül megtörténik, bizony jön is másnap a r.hadt kis dög a számon, akkor is ha nem volt herpesze az illetőnek. És a gyerekeknél, főleg pici korban szerinted miért alakul ki olyan gyorsan szájfertőzés? Mindent a szájukba vesznek. És persze van akinek nem lesz baja, van akinek egy kevés is elég és megvan a baj. Kisfiamnak is hamar afta van a szájában. Igy mit teszünk, hogy megelőzzük? Kezet mosunk, amikor szükséges:WC után, ha hazamegyünk, állatot simogatunk... És nem hiszem, hogy ezzel tennénk rosszat. Kopogjam le, nem betegesek a gyerekeim. És megtanitottam őket,hogy kezet mikor kell mosni. Ezt csak azért irom, mert valaki azt irta,hogy azoknak akik sokat mosnak kezet betegesebbek a gyerekeik. Butaság. Nekem nem ez a tapasztalatom. A tv-ben a dokik is győzik hangsúlyozni, hogy járványok idején milyen fontos a kézmosás.
Kedves kérdező! Engem is nagyon zavar, csak én nem merem szóvá tenni. Nálam is volt már erre példa. Az anyósom nagy wc után megengedte 1 másodpercre a vizet. Nem túlzok, tényleg. Hát nem tudom,hogy tudta igy megmosni a kezét. Undoritó. Gyerekek barátnőjei között is van olyan, aki ha eljön soha nem mossa meg a kezét wc után. Valószinű nem ezt tanulta. Számomra ez elfogadhatatlan. Pici korukban a gyerekekbe is beleneveltem, hogy ha ülnek a wc-én ne abba kapaszkodjanak. A barátnőm kislánya is ha elmegy a wc-ben kapaszkodik, és az anyuka utána nem mossa meg a kezét. Annyira zavar, de nem merem mondani neki. Nekem a 3 éves fiam, aki 1,5 éve szobatiszta, tudja, hogy nem fogjuk meg a klotyót. :)
Kinek a pap, kinek a papné! :D
Sokan írtátok, hogy nem jó a steril környezet. De ki beszélt itt sterilitásról?? Teljesen normál körülmények között élünk, ami azt jelenti, hogy hetente egyszer takarítunk...portörlés, porszívózás, felmosás, WC- és fürdőszoba-takarítás. Ezt nem nevezném sem beteges tisztaságmániának, sem sterilnek.
Véletlenül maradt el a kézmosás?? Egy az, hogy hogyan lehet ezt elfelejteni, de ha még így is lenne, akkor úgy reagált volna, hogy jaj tényleg, elbambultam, kiment a fejemből és bement volna a fürdőbe. De nem, elkezdte magyarázni, hogy nem lett pisis a keze.
:-DDD
Áhááá.
Ne haragudj orvos barátom, de aki olyat állít, hogy az idősek tovább élnek, mint a fiatalok...hát...ezt hol tanították? Azért eléggé tré lenne, ha mindenkit túlélne a 80 éves nagyapja. Csöppet kihaltunk volna.
LOL
Kedves kérdező!
Ne idegesíts fel magad! Más kérdésekre is érkezett válaszokból kiderül, hogy itt többségben vannak az igénytelen prolik.
Ja meg amúgy Semmelweisnek is mondhatták volna, hogy hát mekkora lúzer dolog a kézmosás, egy két baci nem számít. Ühüm, a régi öregek 9-en voltak testvérek és 3-an élték meg a felnőttkort, mint nagyapámék.
Ha kézmosás nem lenne, 10-ből 7 GYK kommentelő nem prüntyölné a billentyűzetet.
Vihar a biliben az egész, úgy gondolom, ha a saját nemi szervemet nyalogatnám, attól még nem lennék egészségesebb, de a másik felé irányuló tisztelet azért legyen már minimális, ha már társadalomban élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!