Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom nem mosott kezet...

Az anyósom nem mosott kezet WC után, mert ő csak pisilt és különben sem lett pisis a keze. Te hogyan reagáltál volna?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap délután átjött hozzánk a párom anyukája egy kávéra. Egy idő után elment WC-re és utána nem a fürdőszoba felé vette az irányt, hanem vissza a nappaliba. Ezt látván a párom figyelmeztette, hogy kezet kéne mosni és erre ez volt a válasza: „Én csak pisiltem, és nem is lett pisis a kezem.” Mindezt gügyögős-gyerekhangon, mosolyogva. Egymásra néztünk a párommal, és egy jelentőségteljes pillantást váltottunk. Ő meg fogta magát és visszament a nappaliba, nem ment el kezet mosni, köpni-nyelni nem tudtunk. Elképesztően ideges lettem, de nem szóltam akkor semmit. Még utána sem mondtam semmit a páromnak mikor hazament az anyukája. Úgy gondoltam, hogy ha legközelebb ilyet tapasztalok, akkor meg fogom az anyukájának mondani szépen, hogy nálunk szokás WC után kezet mosni, akkor is, ha csak pisilünk. De hajnal felé már aludni sem tudtam, ezen kattogott az agyam és reggel beszéltem is párommal. Elmondtam neki, hogy szerintem ez undorító és hogy legközelebb szóljon rá még egyszer az anyjára. Mondtam neki, hogy gondoljon már bele, hogy mi lenne a véleménye egy másik emberről, aki így viselkedik. Mondjuk elmegyünk vendégségbe és a házigazda meg nem mosott kézzel készítené a kaját, stb. De ez náluk félig-meddig családi vonás. Van egy másik fia és neki van egy 3,5 éves kislánya. Pár hónapja mikor náluk voltunk akkor a kislány szintén nem mosott kezet WC után. Én mondtam a neki szépen, hogy kezet kell mosni WC után és hogy segítek is neki, de erre azt válaszolta a gyerek, hogy itthon nem szoktunk kezet mosni. Ezt hallották a szülei is, de egy mukkot nem szóltak, a kislány ment vissza játszani, én meg néztem, mint borjú az új kapura.

Visszatérve a párom édesanyjára…Egyébként tiszta, rendezett lakásban él, ezért sem értem, hogy miért kunszt neki kezet mosni WC után. Egyébként meg ki sem tudom fejezni az elképedésemet aziránt, hogy nem érezte ezt baromi kínosnak???? Hogy a saját fia figyelmezteti egy egyik legalapvetőbb dologra ami létezik és így sem tette meg???

Te találkoztál már hasonló helyzettel? Mit tettél volna a helyemben?

Köszi, hogy elolvastad!

28/n

2014. jan. 27. 09:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
42%

Egy idosebb embernek emiatt szolni es ezzel ugymond visszaminositeni gyerekké, aki nem viselkedik rendesen szerintem serto, mert azt feltetelezed, hogy mar nincs ki mind a negy kereke.

Amugy meg nagy cucc, ha Wc papirral torli meg, akkor nem lesz pisis a keze. :D

Emiatt egesz ejjel kattogni, sajnos vagy egeszsegmanias vagy, vagy titkon utalod a 'mama't es vegre kapora jott egy indok, hogy a ferjedet ellene uszitsd.

Es jo lenne, ha utana neznel, hogy hogyan mukodik az immunrendszer, a tulzott tisztasag amugy is art. A szervezetnek szuksege van 'kosz'ra, hogy rendesen mukodjon. Altalaban a tisztasagmaniasok gyerekei a legbetegebbek.

Na de mindegy.

Amugy sokszor elofordul, hogy en se mosok kezet es nem szegyellem. Van, hogy a csap olyan otvaros egy plaza wc-jeben, hogy inkabb meg se fogom :) Es semmi bajom, evek ota nem voltam beteg.

2014. jan. 27. 11:10
 32/82 anonim ***** válasza:
56%

Jajj...nyilván nem azon kattogott, hogy anyósa nem mosott kezet, hanem azon, hogy vajon helyesen reagált-e, hogyan reagáljon legközelebb és egyáltalán, merjen-e enni legközelebb anyóséknál bármit is.

Kiragadtatok egy lényegtelen dolgot, ez a kérdező baja, hogy emiatt nem aludt. A kérdés másra irányult.

És aki szerint normális, hogy puncitörlés/kukifogdosás után nem mosunk kezet, annak egészségére. (Az erdőben kirándulás egy más tészta, mert ott "szükségállapotok" vannak.) Szerintem nem normális, és érdekes módon az összes barátom is megmossa a kezét, legalább is mikor nálunk vannak. Még nem vettet ki a társadalom és nem élek magányosan a Holdon emiatt, úgyhogy nem lehetek annyira borzasztó ember.

A munkahelyemen kb 40 nő jár egy mosdóba, és mindig mindenki megmossa a kezét, legalább is 4 év alatt még senkit nem láttam e nélkül távozni. Hm...lehet kulturált helyeken így szokás? Nem, még nincs pestisjárvány.

2014. jan. 27. 11:11
 33/82 anonim ***** válasza:
62%
15-ös én pont olyan vagyok mint te. :))) Szerintem ez nem beteges. Nekem az a furcsa amikor valaki hazamegy, se kézmosás, se átöltözés, és dől bele az ágyba... Fújjj...
2014. jan. 27. 11:15
 34/82 A kérdező kommentje:

Igen, azon kattogtam, hogy hogyan és miként beszéljem ezt meg a párommal, meg hogy egyáltalán mondjam-e és mivel nem ment ki a fejemből a gondolat így elmondtam.

A félreértések elkerülése végett, tehát tegnap én egy szót sem szóltam az anyukája előtt és a párom is egyszer kérte meg, hogy mossa meg a kezét. Egyszer, nem többször, és nem fogtuk karon és kísértük be a fürdőszobába.

Az a válaszoló pedig rátapintott a lényegre, aki azt írta, hogy a párom visszaminősítette gyerekké az anyját. Sajnos nagyon sokszor gyerekesen viselkedik és a párom van a szülő szerepében. Példa: a Tescoban voltunk hárman, ő felállt a bevásárlókocsira, így ralizott és még mondta is a páromnak, hogy tolja már meg.

2014. jan. 27. 11:26
 35/82 anonim ***** válasza:
19%

"És aki szerint normális, hogy puncitörlés/kukifogdosás után nem mosunk kezet, annak egészségére"

Tehat te kezet mosol szex utan? :D

2014. jan. 27. 11:28
 36/82 anonim ***** válasza:
69%

Nem gondoltam, hogy pisi, kaki, szex, stb után ennyien nem mosnak kezet... És még a feltételezés is sértő, hogy minek kezet mosni. Ennyi erővel a nőgyógyász minek mos kezet minden páciens után, úgyis gumikesztyű van rajta?!

De ott van pl. a kalici, vagy a rota vírus, amelyek főleg kézmosással lennének megelőzhetők, de az ilyen mentalitású emberek miatt vannak a járványok kedves "minekkezetmosnihugyozásután" mentalitású hozzászólók. :)

2014. jan. 27. 12:03
 37/82 anonim ***** válasza:
68%

Amúgy azt tudtátok, hogy a helytelen kzmosás rosszabb, mint ha nem mosnál kezet?

Csqk azért kérdezem, mert én vizsgltam..bár jól le lettem pontozva..

(Húsüzemben dolgoztam laborban, ahol nmcsak a minőségellenőrzéssel, hanem a minőségbiztosítással is foglalkoztam..

Vettem a mintát a dolgozók kezéről, wc hsználat után szúrópróbaszerüen (rossz erdemény esetén 1 figyelmeztetés, aztán kirúgás)

/a víz a bőr redői közt lévő mikróbákat fellazítja, ha enm megfelelő ideig (min 30sec vegyszeres dörzsölés) való kézmosás rosszabbat tesz emiatt../

2014. jan. 27. 12:54
 38/82 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem a kézmosás a minimum, amit az ember megtehet az egészsége érdekében. Annyira hihetetlen, hogy ezt mondani kell, és annyira elképesztő, amikor a Híradóban mondják be az orvosok, hogy betegségek röpködnek a levegőben, és felnőtt embereket kell emlékeztetni, hogy mossanak kezet.
2014. jan. 27. 12:58
 39/82 anonim ***** válasza:
56%
Ha ebédre hív meg titeket az anyósod, akkor képzeld el, hogy előtte a wc-n csücsült, majd jó étvágyat! :-D
2014. jan. 27. 13:10
 40/82 anonim ***** válasza:
11%

En sz@#ras utan se mosok kezet, csak ha budos. Es akkor mi van?!

Még élek lol

2014. jan. 27. 13:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!