Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért baj az másnak, ha 5 év...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért baj az másnak, ha 5 év után még nem vagyunk jegyesek? Különben is, mi közük hozzá?

Figyelt kérdés

16 voltam mikor összejöttünk a barátommal, most 21 vagyok. Sok lányt jegyeztek el mostanában körülöttem, akik jóval kevesebb ideje vannak együtt a barátjukkal. Ezzel nincs is semmi baj, csak néha meglepődöm az emberek reakcióin. "Hát nálatok hogyhogy nem volt még eljegyzés? Már ők is, meg ők is, meg ők is... ti még hogyhogy nem?" és meglepődött, elsápadt arcok mellé... komolyan mondom vicc az egész. :D

21 évesen egyáltalán nem érzem magam eléggé vénlánynak ahhoz, hogy ilyen meglepő legyen, h még mindig nem mentem hozzá. Egyébként sem azt tartom legfontosabbnak, h minél hamarabb gyűrű legyen az ujjamon. Tervezzük szépen sorban az összeköltözést, gyűjtögetést, saját házat, gyereket. Ezek a témák majdhogynem mindennaposak nálunk, néha szóba kerül az eljegyzés és az esküvő is. Ezek csak óvatosabban, mert mindketten meglepetést szeretnénk, ezt már évekkel ezelőtt megbeszéltük. De egyelőre még nem esedékes, mert mindketten suliba járunk.

Úgyhogy köszönöm szépen, nem kell értem annyira aggódni, hogy netán pártában maradok. :D A miénk egy őszinte kapcsolat, tervekkel, követelőzések nélkül, nem érzem magam "hátrányban" azokkal szemben, akik kisírták maguknak a gyűrűt (Nem általánosságban beszélek, konkrét esetekről, akiknek 20-21 évesen, távkapcsolatban az volt a legfontosabb, h gyűrű legyen az ujjukon és ezért módszeresen szekálták a barátjukat.), sőt.

De úgy látom, ma már csak a külsőségek számítanak és a dráma. Vagy én látom rosszul?

2012. okt. 16. 12:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
Ez egy olyan dolog, hogy egyik füleden bemegy, a másikon meg ki kéne jönnie. Nem kell ilyennel foglalkozni, hadd mondják. Elmondod, hogy nálunk még nem volt, majd lesz. Ennyi. Nem kell magyarázkodni semmit. Ne csinálj ilyenből problémát, mert ez nem az. Ettől sokkal nagyobb horderejű problémák lehetnek az életben. :)
2012. okt. 16. 12:11
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősömék kb. 15 éve nem jegyesek. Szóval ne hagyd, hogy mások mondják meg, mit szeretnél. :)
2012. okt. 16. 12:12
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha annyira nem érdekelne, nem írnád ki ide a gyakorira. Egyébként én is csak azt mondom, ne foglalkozz velük: 1. semmi közük hozzá, 2: eljegyzés nélkül is boldogok vagytok. 3: nem elsődleges számotokra...
2012. okt. 16. 12:54
 4/16 A kérdező kommentje:

Nekem csak fura ez a fonák helyzet, ennyi. :)

Persze ott van a dolog kulcsa, h az emberek csak azt látják, hogy kinek van gyűrűje és kinek nincs. Ettől függetlenül nem látnak bele egyik kapcsolatba sem.

Az én barátom se meséli el mindenkinek a közös terveinket, meg az ő barátjuk se mindenkinek mondja el, hogy "hát én igazából még nem kértem volna meg, de ha már annyira akarja...".

De persze a kívülállók mindig mindent jobban tudnak. :)

2012. okt. 16. 13:17
 5/16 anonim ***** válasza:
61%
Nem tudom milyen körökben mozogsz, de nem normális, ahogy az ismerőseid hozzáállnak a dolgokhoz. 21 évesen eljegyzést követelnek? Ne foglalkozz velük, meg lehet a színvonal. A tipikus csőlátású népség.
2012. okt. 16. 13:45
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyik barátnőmék 9 éve járnak, másik barátnőmék 7 éve. bevallom, én sem pártolom az ilyen hosszú járást, de valóban semmi közöm hozzá, épp ezért nem is mondok rájuk semmit. Az ilyen kotnyeleskedő emberekkel nem kell foglalkozni. De az is lehet, hogy csak szimplán érdeklődnek, hogy mégis merre tart a kapcsolatotok.
2012. okt. 16. 13:50
 7/16 anonim ***** válasza:
Senkinek semmi köze hozzá, a ti életetek, úgy élitek, ahogy nektek jó.
2012. okt. 16. 14:44
 8/16 anonim ***** válasza:
23%
20-21 évesen általában még nem érett az ember a házasságra, és sajnos a legtöbb nőnek az anyagiak fontosak, és az h minél hamarabb eljegyezzék őket ( nem is feltétlenül fontos h az aktuális pasi, ha az nem majd másra ráerőltetik magukat). Egyébként meg akinek lehetősége van, és értelmes az továbbtanul, tehát az eljegyzés kilőve kb 23 éves koráig, és ha hozzá tesszük azt, hogy valaki nem évekig akar jegyben járni, mert annak szerintem semmi értelme, akkor nyílván kell munkahely mindkét félnek, szóval leghamarabb 24-27 évesen kerül sor eljegyzésre, majd esküvőre (természetesen ez alól kivételm akiknél a szülők mindent tudnak állni:lakás, esküvő...)Igen, jól látod, már csak a külsőségek számítanak a legtöbb "nőnek". Én is megkaptam h le vagyok maradva (25 leszek ) egy olyantól, aki zsarolja a barátját azzal, hogy fél év múlva vagy eljegyzi v szakít vele, múltkor is majdnem szakítottak, én és a párom pedig lassan 2 éve együtt élünk, és komoly terveink vannak a jövőre, csak még tanulunk.
2012. okt. 16. 16:07
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem meséltek el senkinek semmit a terveitekről,így csak azt látják,ami van,vagyis semmit.Évek óta együtt,de komolyabb szándékok nélkül.A gyűrű egy jelkép,az elköteleződés jelképe.Ha már volt eljegyzés,akkor mindenki tudja,hogy ez a pár együtt tervezi leélni az életét.Tőletek is kérdezik,hogy van-e ilyen szándékotok,mivel gyűrű híján nincs,amiből erre következtethetnének,ti pedig hallgattok.Ha ennyire fontos neked,hogy mit gondolnak mások,akkor miért nem mesélsz? Ha pedig nem lényeges,akkor nem mindegy mit gondolnak,azok,akik kérdezősködnek a gyűrűről?
2012. okt. 19. 08:13
 10/16 A kérdező kommentje:

Ó, ha csak a szándékon múlna. :D

Csak tudod munkanélküli segélyre és szociális ösztöndíjra nem lehet házasodni. Eljegyzést persze lehet tartani, miért ne lehetne.. nyilván sokkal komolyabbnak látszódna a kapcsolatunk, ha most így eljegyeznénk egymást, aztán még 5-6 évig jegyben járnánk, mert nincs pénzünk esküvőre. Igazad van, így biztos "hitelesebbek" lennénk. :D

2012. okt. 19. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!