Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom nem mosott kezet...

Az anyósom nem mosott kezet WC után, mert ő csak pisilt és különben sem lett pisis a keze. Te hogyan reagáltál volna?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap délután átjött hozzánk a párom anyukája egy kávéra. Egy idő után elment WC-re és utána nem a fürdőszoba felé vette az irányt, hanem vissza a nappaliba. Ezt látván a párom figyelmeztette, hogy kezet kéne mosni és erre ez volt a válasza: „Én csak pisiltem, és nem is lett pisis a kezem.” Mindezt gügyögős-gyerekhangon, mosolyogva. Egymásra néztünk a párommal, és egy jelentőségteljes pillantást váltottunk. Ő meg fogta magát és visszament a nappaliba, nem ment el kezet mosni, köpni-nyelni nem tudtunk. Elképesztően ideges lettem, de nem szóltam akkor semmit. Még utána sem mondtam semmit a páromnak mikor hazament az anyukája. Úgy gondoltam, hogy ha legközelebb ilyet tapasztalok, akkor meg fogom az anyukájának mondani szépen, hogy nálunk szokás WC után kezet mosni, akkor is, ha csak pisilünk. De hajnal felé már aludni sem tudtam, ezen kattogott az agyam és reggel beszéltem is párommal. Elmondtam neki, hogy szerintem ez undorító és hogy legközelebb szóljon rá még egyszer az anyjára. Mondtam neki, hogy gondoljon már bele, hogy mi lenne a véleménye egy másik emberről, aki így viselkedik. Mondjuk elmegyünk vendégségbe és a házigazda meg nem mosott kézzel készítené a kaját, stb. De ez náluk félig-meddig családi vonás. Van egy másik fia és neki van egy 3,5 éves kislánya. Pár hónapja mikor náluk voltunk akkor a kislány szintén nem mosott kezet WC után. Én mondtam a neki szépen, hogy kezet kell mosni WC után és hogy segítek is neki, de erre azt válaszolta a gyerek, hogy itthon nem szoktunk kezet mosni. Ezt hallották a szülei is, de egy mukkot nem szóltak, a kislány ment vissza játszani, én meg néztem, mint borjú az új kapura.

Visszatérve a párom édesanyjára…Egyébként tiszta, rendezett lakásban él, ezért sem értem, hogy miért kunszt neki kezet mosni WC után. Egyébként meg ki sem tudom fejezni az elképedésemet aziránt, hogy nem érezte ezt baromi kínosnak???? Hogy a saját fia figyelmezteti egy egyik legalapvetőbb dologra ami létezik és így sem tette meg???

Te találkoztál már hasonló helyzettel? Mit tettél volna a helyemben?

Köszi, hogy elolvastad!

28/n

2014. jan. 27. 09:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
42%
Megmondom te miért mosol kezet: mert buta vagy és a domestosos reklám nevelt. Többet nem is írok, mert az a fajta vagy akit nem lehet meggyőzni.
2014. jan. 27. 09:38
 12/82 anonim ***** válasza:
72%
Semmit ! Biztos nem kattognék rajta .. lehet megemlítettem volna négyszemközt a páromnak és kész .. téma lezárva .Egyébként az vesse rá az az első követ ,akinél nem maradt még el pisilés után a kézmosás . Lehet ezen kiakadni ,de szerintem mindenkinél előfordult már .Vállalom ,hogy nálam is ,akár a többi válaszolónál is és nem utolsó sorban nálad is ,kedves kérdező . Nem egy akkora nagy dolog ,ami miatt egész éjjel kattogni kell ...
2014. jan. 27. 09:44
 13/82 anonim ***** válasza:
69%

Annyira azért nem égbekiáltó, hogy ezen kattogj egész éjjel. Gondolkodtál már azon, hogy mennyi baci van egyéb más dolgokon, amikről nem is gondolnád? pl. állítólag egy mosogatószivacsban sokkal több bacilus van, mint a WC-ben.

Vagy egy bevásárlókocsi fogantyúján, sokan bevásárlás közben beülnek az áruház gyorséttermébe és eszükbe sem jut kezet mosni, elvégre nem a WC-ről jöttek ki. :-)

A vizelet alapvetően nem jelent nagyobb veszélyt az emberre.

De ha már kérdezed, hogy találkoztunk -e hasonlóval: A sógornőmnél figyeltem meg, hogy ha csak pisil, nem húzza le a WC-t maga után. Az már csak hab a tortára, hogy nyitott ajtónál végzi a dolgát. Amúgy rendes, patent házban élnek, de náluk annyira vissza van fogva a nyomás a tartályban, hogy épp csak csorog, gondolhatod egy "nagydolog" után, hogy viszi az le a cuccot.

Ezt már tényleg undorítónak tartom, mindig eldurran az agyam, amikor itt van, én rászólok erélyesen, hogy illik lehúzni a wc-t maga után. Ilyenen spórol, miközben elképesztő dolgokra szórja el a pénzt, mert még azt sem mondanám, hogy szegények, sőt!

2014. jan. 27. 09:44
 14/82 anonim ***** válasza:
39%

Amúgy az is lehet, hogy simán elfelejtette, hogy nem mosta meg a kezet. A kedves kisfia meg zavarba hozta - ezt sugallja az is, hogy gyerekesen kezdett beszélni.

Kar volt a parodnak be szólnia, pláne előtted.

2014. jan. 27. 09:58
 15/82 anonim ***** válasza:
55%
Engem most biztos megkoveztek,de en kezmosas manias vagyok.alap h ha valahonnan hazaerek,leveszem az utcai ruhat(kikeszulok ha vki belefetreng az àgyba,kanapera a bkv-s ruhajaval ahol a beszart behugyozott csovesek is ulnek)tehat atoltozes kezmosas alap.kaja elott,fozes elott es kozben is.telen fertotlenitos kezmosot hasznalunk.es igen ezeken kivul is eleg bacival erintkezunk.de amit lehet megteszek ellene.volt ra pelda hogy sztk ban voltam megfogtam a kilincset aztan elfelejtettem es a szamhoz nyultam.masnapra ott figyelt egy baromi nagy herpesz a szamon.jo ez mar lehet bebeszeles.de ahhoz hogy en komfortosan erezzem magam nekem ezekre a dolgokra szuksegem van,ha beteges ha nem.ugyhogy en teljesen megertem a reakciodat kerdezo.es ha lesz gyereketek a p.nas kezevel fogja fogdosni meg etetni stb?fuuuuujjjjjj
2014. jan. 27. 10:06
 16/82 anonim ***** válasza:
55%

Engem is idegsített volna. Nyilván feltűnik, ha egymás mellett van a toalett és a mosdó.

Én azonnal mondtam volna, hogy legyen szíves kezet mosni, mert ez engem nagyon zavar. Persze ezt szépen kértem volna. Normális ember ezt megérti, és megmossa a kezét, mert nem nagy fáradtság. Aki ezen megsértődik, az kérem nagyon buta.

2014. jan. 27. 10:10
 17/82 anonim ***** válasza:
44%
Lehet pont a túlzott higiénia mániád miatt kaptad el a herpeszt .. Olykor a túlzásba vitt óvatosság többet árt mint használ .. A szervezeted hogyan legyen ellenálló,ha te (vagy ti) egy steril ,baktériummentes világot akartok magatok körül kialakítani .Persze ,van egy alapvető higiénia ,aminek a minimumnak kell ,hogy legyen ... de vannak akik hajlamosak túlzásba esni ..:/
2014. jan. 27. 10:12
 18/82 A kérdező kommentje:

Engem nem érdekel, hogy a bevásárlókocsin mennyi baci van és hogy más úgy eszik a Tescoban, hogy előtte nem mos kezet. Mi nem szoktunk így enni.

A mosogatószivacsot hetente cseréljük. A WC és a fürdőszoba kilincseit is minden héten lomosom a szokásos takarítás alkalmával. Nem gondolom, hogy ez már beteges tisztaságmánia, nálunk ez alap. Oké, biztosan így is maradnak bacik, de próbáljuk tisztán tartani az otthonunkat.

Neeem, egyáltalán nem jött zavarba a párom édesanyja, teljes nyugalommal ment be a nappaliba. A gyerekes-gügyögős beszéd meg alap nála, szóval biztosan nem a rászólás következménye.

2014. jan. 27. 10:13
 19/82 A kérdező kommentje:
Akik szerint ez nem annyira kiakasztó dolog: ti szívesen ennétek meg egy szendvicset, amit úgy készítene el valaki, hogy előtte pisilt és nem mosott kezet?
2014. jan. 27. 10:16
 20/82 anonim ***** válasza:
51%

Én nem akadtam volna ki.

Bár már edzett vagyok, a párom se mos kezet. Ez van, eleinte folyton rászóltam, de idővel feladtam. Takarításkor a wc lehúzót is domestosozom, így egy fokkal jobban érzem magam.

De amúgy igen hosszú ideig eléltek az emberek folytonos kézmosás nélkül is. Pl. a pottyantós wc-k idejében nem hiszem, hogy bárhol ott lett volna a mosdó.

Sőt velem is előfordul, mivel szeretek túrázni. Márpedig amikor egész nap az erdőben van az ember és csak egy bokor mögé bújva tud pisilni, akkor ritkán mos kezet utána :)

2014. jan. 27. 10:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!