Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom nem mosott kezet...

Az anyósom nem mosott kezet WC után, mert ő csak pisilt és különben sem lett pisis a keze. Te hogyan reagáltál volna?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap délután átjött hozzánk a párom anyukája egy kávéra. Egy idő után elment WC-re és utána nem a fürdőszoba felé vette az irányt, hanem vissza a nappaliba. Ezt látván a párom figyelmeztette, hogy kezet kéne mosni és erre ez volt a válasza: „Én csak pisiltem, és nem is lett pisis a kezem.” Mindezt gügyögős-gyerekhangon, mosolyogva. Egymásra néztünk a párommal, és egy jelentőségteljes pillantást váltottunk. Ő meg fogta magát és visszament a nappaliba, nem ment el kezet mosni, köpni-nyelni nem tudtunk. Elképesztően ideges lettem, de nem szóltam akkor semmit. Még utána sem mondtam semmit a páromnak mikor hazament az anyukája. Úgy gondoltam, hogy ha legközelebb ilyet tapasztalok, akkor meg fogom az anyukájának mondani szépen, hogy nálunk szokás WC után kezet mosni, akkor is, ha csak pisilünk. De hajnal felé már aludni sem tudtam, ezen kattogott az agyam és reggel beszéltem is párommal. Elmondtam neki, hogy szerintem ez undorító és hogy legközelebb szóljon rá még egyszer az anyjára. Mondtam neki, hogy gondoljon már bele, hogy mi lenne a véleménye egy másik emberről, aki így viselkedik. Mondjuk elmegyünk vendégségbe és a házigazda meg nem mosott kézzel készítené a kaját, stb. De ez náluk félig-meddig családi vonás. Van egy másik fia és neki van egy 3,5 éves kislánya. Pár hónapja mikor náluk voltunk akkor a kislány szintén nem mosott kezet WC után. Én mondtam a neki szépen, hogy kezet kell mosni WC után és hogy segítek is neki, de erre azt válaszolta a gyerek, hogy itthon nem szoktunk kezet mosni. Ezt hallották a szülei is, de egy mukkot nem szóltak, a kislány ment vissza játszani, én meg néztem, mint borjú az új kapura.

Visszatérve a párom édesanyjára…Egyébként tiszta, rendezett lakásban él, ezért sem értem, hogy miért kunszt neki kezet mosni WC után. Egyébként meg ki sem tudom fejezni az elképedésemet aziránt, hogy nem érezte ezt baromi kínosnak???? Hogy a saját fia figyelmezteti egy egyik legalapvetőbb dologra ami létezik és így sem tette meg???

Te találkoztál már hasonló helyzettel? Mit tettél volna a helyemben?

Köszi, hogy elolvastad!

28/n

2014. jan. 27. 09:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/82 anonim ***** válasza:
75%

Hat ezen nem kellene egész éjszaka kattogni meg agyalni. Az emberek többsége nem mos kezet mosdó használat utan, ezt tobb rejtett kamerás megfigyelés is alátámasztotta. Nyilván az itt hozzászólók mindegyike a kivételek táborát fogja erősíteni. Nekem is van ismerősöm, aki mosdohasznalat elott mossa a kezet, utana nem.

Hogy őszinte legyek, en biztosan nem szóltam volna be a parod helyében az anyámnak mas elott, max négyszemközt jegyeztem volna meg.

2014. jan. 27. 09:15
 2/82 anonim ***** válasza:
64%

én ismerek több embert,akik annyira spórolnak a vízzel,hogy tényleg nem engedik meg a csapot a vécézés után sem ,

ők az idősebb korosztályhoz tartoznak....

2014. jan. 27. 09:15
 3/82 anonim ***** válasza:
86%

Mit tettem volna?? Semmit.Nem az én dolgom megnevelni az anyósomat.Nincs is jogom kínos helyzetbe hozni azzal,hogy "Anyuka,ugyan már mosson kezet pisilés után".

De különben úgy jön le,mintha Te külön ezért figyelnéd az embereket.Ne azt nézd,hogy más mit csinál jól vagy rosszul,eggyel törődj,hogy Te a legjobban csináld.Én eszerint élek,sokkal nyugodtabb így az életem.

2014. jan. 27. 09:17
 4/82 anonim ***** válasza:
68%

Ezen kattogtál éjszaka? Nagyon unalmas életed lehet :) Talán 1 perc "felháborodást" megér az eset, annak, aki erre "érzékeny", de annál többet aligha. Azért nem kellene felfogni ilyen tragikusan a dolgot. Meg egy kicsit betegesek tűnik, hogy így figyeled, hogy valaki kezet mos-e vagy sem, de te tudod. Hidd el, te is kapcsolatba kerülsz elég bacilussal attól függetlenül, hogy hányszor és mi után mosol kezet.

L28, aki szokott kezet most WC után :)

2014. jan. 27. 09:27
 5/82 A kérdező kommentje:

Akkor ezek szerint én vagyok a fura, hogy ezt nem bírtam szó nélkül hagyni a páromnak. Hát nem tudom, de engem úgy neveltek, hogy pisilés után is kezet kell mosni.

De nem otthon volt, hanem nálunk és a 'nem pisis' kezével fogja meg pl. a mi távirányítónkat, telefonunkat, stb.

2014. jan. 27. 09:30
 6/82 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy ezt figyelem?? Egy 50 nm-es lakásban lakunk, jó hogy feltűnt.
2014. jan. 27. 09:31
 7/82 anonim ***** válasza:
35%

Én ezt reagáltam volna:

Attól még , hogy nem lett pisis a keze, tele lehet baktériumokkal attól, hogy lehúzta a WC-t kedves Mama!

Elképesztően pofátlan, főleg, mert a fia rászólt.

HA csak egy ismerősöm lenne, vagy egy szomszédon, nem különösebben érdekelne, de mivel olyan személyről van szó, akire majd elvileg többször is rábízzátok a gyereket, abszolút érthető a reakciód.

VAgy el kellene vele beszélgetni, és úgy beadagolni neki a témát, hogy azt mondta a gyerekorvos és védőnő, hogy fokozottan kell figyelni ere és erre és.... a kézmosásra, vagy rá kellene jól ijeszteni azzal, hogy valaki férges a családban, hátha ettől észbe kap.

Egyébként én is olvastam, hogy sajnos bizonyított, hogy sokan nem mosnak kezet, de ez a férfiakra jobban jellemző - legalábbis az adott felmérés szerint.

Szóval én nem hagynám annyiban.

2014. jan. 27. 09:31
 8/82 A kérdező kommentje:

Ilyen alapon akkor nagydolog után sem kéne kezet mosni, mert végülis pappírral törlöd ki, effektíve nem lesz sza.os a kezed....

Igen, persze, persze, tudom, hogy máshonnan is elég baci kerülhet rám, de az otthonomban azért csak megteszek mindent, hogy a lehető legkevesebb baci legyen.

2014. jan. 27. 09:35
 9/82 anonim ***** válasza:
51%
Csak azért írtam,hogy úgy tűnik,mintha direkt ezt figyelnéd,mert leírtad,hogy pár hónapja az a kicsi lány sem mosott kezet wc után.Én még sosem vettem észre,hogy melyik távolabbi családtagom nem mos kezet wc után,valószínű azért mert nem érdekel.Én megmosom,meg a gyerekeim is,a többi nem az én dolgom.
2014. jan. 27. 09:35
 10/82 A kérdező kommentje:
A kislány esete azért tűnt fel, mert mindannyian a nappalijukban voltunk és közvetlen mellette van a WC, így elég egyértelmű volt, hogy nem mosott kezet. Szóval nem figyelgetek direktben senkit, egyszerűen csak nyitott szemmel és füllel élek.
2014. jan. 27. 09:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!