Én reagálom túl?
Van anyósomnak most egy pasija. Nála alszik minden nap,ott főz, mos, takarít stb, szóval vezeti a háztartást. Ugyanezt csinálta az exével (azzal majdnem 1 évig voltak együtt), akkor már odaköltöztem a páromhoz, teljesen mást alakítottunk ki, úgy ahogy nekünk tetszik. Akkor is anyós minden nap jött haza, főzött magának/nekünk, holott mi már eldöntöttük mit főzök egész héten, kitaláltam azt is mikor-melyik nap takarítok ki és hol, akkor is volt, hogy arra jöttem haza ő helyettem kitakarított. Semmilyen segítséget nem kértünk tőle, érzem magam 25 évesen elég önállónak, hogy háztartást vezessek (3 évig az exemmel is így történt). Még azt tudni kell, hogy anyós délutánra jár dolgozni, délelőtt a pasinál tesz-vesz, és kb 2-3 órát meg itt tölt feleslegesen. Visszatérve az exére, ők vmikor novemberbe szakítottak és anyós hazaköltözött és teljesen máshogy csinált mindent,amihez mi hozzászoktunk, ezzel nem is lett volna semmi gáz, ha megkérdezi, hogy ne haragudjunk, de neki máshogy áll kézre minden, csinálhatná-e úgy, de nem kérdezte, mindent úgy csinált ahogy neki tetszett, nekem pedig felborított mindent, 2 nő egy háztartásba meg veszélyes, szóval semmit se beszéltünk meg, ki-mit csinál stb, és én ettől idegbajt kaptam. A mostani pasinál ugye megcsinál szintén mindent, de amikor ide is jön és magyaráz nekem, kérdezősködik, hogy mit főzök, mert ő ezt meg azt gondolta, meg adja a tanácsot, hogy mit főzzek, mert a fia ezt is azt is szereti, de mi mindent megbeszéltünk, hiába mondom, magyaráz tovább. Nem győzök a páromnak panaszkodni, hogy beszéljen vele, mert már nem bírom, ő csak annyit mondott neki, hogyha hazalátogat, ne csináljon semmit, örüljön, hogy pihenhet, azaz hagyjon mindent rám. Megjegyzem, meg nem azért, hogy fényezzem magam, de ha anyós nincs itt, nagyobb a rend, nyugodtabb vagyok én is, és a párom is örül, hogy nincs itt, magunk vagyunk. De már megint ott tartunk, hogy állandóan okoskodik és félek nagyon kifakadok magamból elég durván, de félek neki kifakadni, mert rettentően haragtartó, a saját húgával évek óta haragszik, azért ami meg sem történt, és félek, hogyha én megmondom neki, hagyjon minket önállóan élni, akkor velem is hatalmas haragot fog tartani és azt nem szeretném.
Ezért marad a kérdés, "én reagálom túl"?
Vagy elfogadod, hogy ebben a házban anyóssal együtt, így éltek, vagy elmentek máshova lakni.
Nincs más megoldása a történetnek.
A férjed Édesapja nagyon nagylelkű volt, ha lemondott a tulajdonrészéről a fia a javára!
A saját ismeretségi körömben ismerek néhány olyan nőt, aki roppant boldog lenne, ha az anyósával az lenne a legnagyobb baja, hogy fölöslegen főz akkor is, amikor ő már főzött eleget, meg időnként túl sokat kérdezősködik és kéretlen tanácsokat ad.
"Én nem kitúrni akarom, hanem hogy engedje/hagyja azt hogy helYette vezessem a háztartást és neki maradjon a pasinál a háztartás
Na értitek végre?"
Nem, én még mindig nem értem, hogy milyen alapon várod el tőle, hogy lemondjon arról, hogy saját háztartást vezessen a saját otthonában, és ott főzzön, amikor ahhoz van kedve.
Én legalábbis felnőtt nőként nem szeretnék lemondani erről a lehetőségemről és jogomról, bárkivel is élek egy fedél alatt.
Az eddig hozzászólásaid, reagálásaid alapján nekem az a meglátásom, hogy érdemes lenne (nem nekünk, csak legalább saját magadnak) őszintén válaszolnod arra a kérdésre, hogy Te mennyire vagy hajlandó arra, hogy ugyanolyan mértékig alkalmazkodj az Anyósodhoz, mint amilyen mértékig Ő alkalmazkodik Hozzátok ebben a helyzetben, és hogy mennyire keresed a tisztelettudó, de őszinte kommunikációt, a működőképes megoldásokat és a vállalható kompromisszumokat.
Hü de értetlen vagy kérdezö
Azért mert az anyosodnak van pasija, költözzön ki a saját lakásábol a fickohoz? Miért tenné? És ha véget ér a kapcsolatuk? Nem gondolod hogy albérletbe fog menni, azért hogy Te az Ö lakásába nyugodtan fözöcskézz? Tudod ha ennyi ember mondja azt hogy nincs igazad, akkor el kéne gondolkozni rajta egy kicsit nem?
Mindig alkalmazkodtam, soha nem beszéltem vele csúnyán, megadtam a tiszteletet, sőt nagyon sok mindent elmondtunk egymásnak
Éppen ezért szeretném azt, hogy most már elengedheti a kezünket ha vmi nem jó, akkor persze beszélje meg velünk
Te tettél fel itt kérdést,ennyi információt adtál meg,ez alapján te vagy a hülye,sajnálom.Ezen nem kell megsértődni,az emberek így látják és már nagyon sokan lementek óvodás szintre,hogy bármit is felfogj abból,amit mondanak,ne csak a saját igazadat szajkózd.
Nagyon szép dolog,hogy te önálló akarsz lenni,de ne más otthonában akard!Költözzetek el és akkor tényleg minden úgy lesz,ahogy akarjátok.Most,jelenleg az anyósnak ugyanannyi joga van főzni,takarítani,mint nektek és nem ti zavarásotok miatt csinálja,hanem,mert ez az OTTHONA.Van egy párkapcsolata,ami még nem olyan biztos,hogy odaköltözzön,hozzáteszem,ha úgy gondolja,hogy ebben a házban akar élni a férfivel azt is megteheti,ezért,nektek el kell őt viselni és azt,hogy vezeti a saját otthonában a háztartást.Albérletbe még mindig tudtok menni vagy spóroljatok és fizessétek ki,addig viszont nincs jogod azt kérni,hogy húzzon el vagy szellemként viselkedjen a saját otthonában,mert téged zavar!
Jól van, rendben van, nem jó ez se így, se úgy.
Alkalmazkodom úgy ahogy eddig,a véleményemet megtartom magamnak, és a páromnak, ha vmi meg végképp nem tetszik leülünk és megbeszéljük.
Azért köszönöm.
Kiforgatjátok szerencsétlen kérdező minden egyes szavát...nem szép dolog!
Azt figyelembe sem veszitek,hogy annak idején választania kellett? Ment volna Ő a családja felé,de a férj nem akart...férj és anyós hatására költözött abba a lakásba,amit Ti olyannyira az anyósénak írtok,ami oké,úgy is van...de nem tudom mit tudnátok kezdeni egy érthetetlen "idősebb" asszonnyal,akivel ha megbeszélsz A+B az holnap már Z és ZS. Munkám során találkozom rengeteg emberrel,hol a mamikák élet meg a veszély...
Joggal kérdezhetem,miért nem hagyja a fiatalokat kibontakozni az anyós? Miért kell valóban A menü után neki B-t is főznie?
Nekem talán egy ötletem lenne amit még nem olvastam (ha már elköltözni nem fogtok) igaz nem tudom a ház kialakítását...de kisebb ráfordítással nem lehetne kialakítani egy olyan részt,ahol csak Ti ketten lennétek és az anyósnak nem sok köze lenne.
Kitartást,türelmet kívánok! Fel a fejjel
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!