Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én reagálom túl?

Én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Van anyósomnak most egy pasija. Nála alszik minden nap,ott főz, mos, takarít stb, szóval vezeti a háztartást. Ugyanezt csinálta az exével (azzal majdnem 1 évig voltak együtt), akkor már odaköltöztem a páromhoz, teljesen mást alakítottunk ki, úgy ahogy nekünk tetszik. Akkor is anyós minden nap jött haza, főzött magának/nekünk, holott mi már eldöntöttük mit főzök egész héten, kitaláltam azt is mikor-melyik nap takarítok ki és hol, akkor is volt, hogy arra jöttem haza ő helyettem kitakarított. Semmilyen segítséget nem kértünk tőle, érzem magam 25 évesen elég önállónak, hogy háztartást vezessek (3 évig az exemmel is így történt). Még azt tudni kell, hogy anyós délutánra jár dolgozni, délelőtt a pasinál tesz-vesz, és kb 2-3 órát meg itt tölt feleslegesen. Visszatérve az exére, ők vmikor novemberbe szakítottak és anyós hazaköltözött és teljesen máshogy csinált mindent,amihez mi hozzászoktunk, ezzel nem is lett volna semmi gáz, ha megkérdezi, hogy ne haragudjunk, de neki máshogy áll kézre minden, csinálhatná-e úgy, de nem kérdezte, mindent úgy csinált ahogy neki tetszett, nekem pedig felborított mindent, 2 nő egy háztartásba meg veszélyes, szóval semmit se beszéltünk meg, ki-mit csinál stb, és én ettől idegbajt kaptam. A mostani pasinál ugye megcsinál szintén mindent, de amikor ide is jön és magyaráz nekem, kérdezősködik, hogy mit főzök, mert ő ezt meg azt gondolta, meg adja a tanácsot, hogy mit főzzek, mert a fia ezt is azt is szereti, de mi mindent megbeszéltünk, hiába mondom, magyaráz tovább. Nem győzök a páromnak panaszkodni, hogy beszéljen vele, mert már nem bírom, ő csak annyit mondott neki, hogyha hazalátogat, ne csináljon semmit, örüljön, hogy pihenhet, azaz hagyjon mindent rám. Megjegyzem, meg nem azért, hogy fényezzem magam, de ha anyós nincs itt, nagyobb a rend, nyugodtabb vagyok én is, és a párom is örül, hogy nincs itt, magunk vagyunk. De már megint ott tartunk, hogy állandóan okoskodik és félek nagyon kifakadok magamból elég durván, de félek neki kifakadni, mert rettentően haragtartó, a saját húgával évek óta haragszik, azért ami meg sem történt, és félek, hogyha én megmondom neki, hagyjon minket önállóan élni, akkor velem is hatalmas haragot fog tartani és azt nem szeretném.

Ezért marad a kérdés, "én reagálom túl"?

2014. jan. 24. 13:46
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
42%

Le kellene hármótoknak ülni és megbeszélni a dolgokat...

Te szeretnéd vezetni a háztartást stb..

2014. jan. 24. 14:13
 22/68 A kérdező kommentje:

Nem is akarom, hogy enyém legyen a ház, ne értsetek félre.

A milliós összegű felújításra még akkor került sor, amikor mi még nem voltunk együtt, és a páromnak senkije nem volt, és abba az időbe nagyon jól keresett és ő saját elképzelése szerint akarta felújítani a szülői házat, amit nekem úgy mondott el, hogy a ház mindenképpen az övé, ezt annó anyós a szemembe is mondta, hogy a ház a páromé, aztán majd azt kezd vele amit akar.

Higgyétek el, ha volna pénzem már rég megvettem volna tőle az ő részét, hogy nyugtunk legyen

Nem akarom kitúrni, nem erről van szó

2014. jan. 24. 14:15
 23/68 anonim ***** válasza:
81%
Dehogynem.
2014. jan. 24. 14:15
 24/68 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen ugyanebben a szituban vagyok párommal. Én úgyí vagyok vele, hogy az a ház bizony anyósé és apósé, nem is szólok bele, mit hogyan csinál, és nem azért, mert nem akarok balhét, hanem mert nincs jogom beleszólni. Próbálok csak a kettőnk (párom és a saját)dolgaiban rendet tartani, de sosem feledem, hogy más fedele alatt lakok.

De amúgy elismerem, hogy nem könnyű két dudásnak egy csárdában...alkalmazkodás, más nincs!

2014. jan. 24. 14:17
 25/68 A kérdező kommentje:

ne haragudj, de nem vagyok hülye!!!

a párom nevén van az összes számla, max az nem, ami csak az anyósra tartozik, de mi se bontogatjuk fel az ő leveleit

de amikor itthon van az én dolgaimat használja

én sem megyek a nyakukra magyarázni, meg tanácsokat osztogatni

2014. jan. 24. 14:19
 26/68 A kérdező kommentje:

már szóltunk neki, hogy majd mi megcsináljuk helyette, de nem hatott semmit

azt hall meg amit akar sajnos

és ÉRTSÉTEK MEG NEM AKAROM KITÚRNI A HÁZBÓL!!! NAGYÍVBE LESZ*ROM! Csak nyugalmat akarok ellenőrizgetés nélkül ennyi

2014. jan. 24. 14:22
 27/68 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk azt nem kellene figyelmen kívül hagynod,hogy anyósodnak,az a ház már lehet,hogy vagy 30 éve az otthona.Neked mióta?
2014. jan. 24. 14:22
 28/68 anonim ***** válasza:
85%
De az vagy. Ha nyugalmaz akarsz, akkor menjetek el albérletbe, vagy mint már írtam a te szüleid nyakára! Akkor anyósod nem fog zavarni. Házasok vagytok?
2014. jan. 24. 14:24
 29/68 A kérdező kommentje:
igen, 2 éve vagyunk házasok
2014. jan. 24. 14:25
 30/68 A kérdező kommentje:
a párom nem hajlandó albérletbe menni, az említett felújítások miatt, meg pénzkidobásnak tartja, a szüleim pedig külföldön élnek
2014. jan. 24. 14:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!