Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én reagálom túl?

Én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Van anyósomnak most egy pasija. Nála alszik minden nap,ott főz, mos, takarít stb, szóval vezeti a háztartást. Ugyanezt csinálta az exével (azzal majdnem 1 évig voltak együtt), akkor már odaköltöztem a páromhoz, teljesen mást alakítottunk ki, úgy ahogy nekünk tetszik. Akkor is anyós minden nap jött haza, főzött magának/nekünk, holott mi már eldöntöttük mit főzök egész héten, kitaláltam azt is mikor-melyik nap takarítok ki és hol, akkor is volt, hogy arra jöttem haza ő helyettem kitakarított. Semmilyen segítséget nem kértünk tőle, érzem magam 25 évesen elég önállónak, hogy háztartást vezessek (3 évig az exemmel is így történt). Még azt tudni kell, hogy anyós délutánra jár dolgozni, délelőtt a pasinál tesz-vesz, és kb 2-3 órát meg itt tölt feleslegesen. Visszatérve az exére, ők vmikor novemberbe szakítottak és anyós hazaköltözött és teljesen máshogy csinált mindent,amihez mi hozzászoktunk, ezzel nem is lett volna semmi gáz, ha megkérdezi, hogy ne haragudjunk, de neki máshogy áll kézre minden, csinálhatná-e úgy, de nem kérdezte, mindent úgy csinált ahogy neki tetszett, nekem pedig felborított mindent, 2 nő egy háztartásba meg veszélyes, szóval semmit se beszéltünk meg, ki-mit csinál stb, és én ettől idegbajt kaptam. A mostani pasinál ugye megcsinál szintén mindent, de amikor ide is jön és magyaráz nekem, kérdezősködik, hogy mit főzök, mert ő ezt meg azt gondolta, meg adja a tanácsot, hogy mit főzzek, mert a fia ezt is azt is szereti, de mi mindent megbeszéltünk, hiába mondom, magyaráz tovább. Nem győzök a páromnak panaszkodni, hogy beszéljen vele, mert már nem bírom, ő csak annyit mondott neki, hogyha hazalátogat, ne csináljon semmit, örüljön, hogy pihenhet, azaz hagyjon mindent rám. Megjegyzem, meg nem azért, hogy fényezzem magam, de ha anyós nincs itt, nagyobb a rend, nyugodtabb vagyok én is, és a párom is örül, hogy nincs itt, magunk vagyunk. De már megint ott tartunk, hogy állandóan okoskodik és félek nagyon kifakadok magamból elég durván, de félek neki kifakadni, mert rettentően haragtartó, a saját húgával évek óta haragszik, azért ami meg sem történt, és félek, hogyha én megmondom neki, hagyjon minket önállóan élni, akkor velem is hatalmas haragot fog tartani és azt nem szeretném.

Ezért marad a kérdés, "én reagálom túl"?

2014. jan. 24. 13:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
80%

"És komolyan mondom némelyik embertől így ismeretlenül nagyon rosszul esik hogy lehülyéztek, azt mondjátok huzzak a p.csába "

Úgy értettem, hogy neked mondanák ezt. Nem szó szerint, de a lényege ez annak, amit akarsz. Menjen el onnan, hagyjon titeket békén, költözzön el ahova akar abból a lakásból, ami félig az övé és amihez semmi közöd, csak hogy téged ne idegesítsen, hogy nem hagy háztartást vezetni.

2014. jan. 24. 20:43
 52/68 A kérdező kommentje:

De örökölte,mert a válás után ő lemondott a párom javára

MIKOR FOGJÁTOK FEL HOGY NEM AKAROM A HÁZAT?!

Én csak nyugodt életet szeretnék, és nem 1x csináltuk azt hogy előre befőztem egy csomó mindent és akkor is főzött mást, látta a saját szemével hogy főztem,akkor meg minek főz mást is? Aztán meg nem esszük meg, direkt azért csinálok, hogy neki maradjon pénze a pasija miatt, mi akarunk neki ezzel segíteni

Ennyi

2014. jan. 24. 20:48
 53/68 anonim ***** válasza:
75%

"Amennyit a párom ráköltött, annyiból már megvehette volna anyós részét"

Akkor miért nem vette meg? Magyarázd már el, hogy az, hogy csomót ráköltött a párod a házra miért jogosít fel arra, hogy ti lakjatok ott és az anyós ne. Hogy lesz pénze abból, hogy felújítottátok a házat? Mert vagy kifizetitek, vagy neki is ugyan annyi joga van ott lenni, mint nektek.

2014. jan. 24. 20:58
 54/68 anonim ***** válasza:
53%

Mi lenne, ha csak kettőtökre főznél? Akkor nem menne kárba az étel.

Egyébként költözzetek külön, vagy vegyetek egy kis hűtőt, egy kis rezsóval, be a nappalitokba, és megvan oldva a külön főzés, mert ahogy látom, ez a te legnagyobb problémád most.

2014. jan. 24. 21:02
 55/68 A kérdező kommentje:

Én nem kitúrni akarom, hanem hogy engedje/hagyja azt hogy helYette vezessem a háztartást és neki maradjon a pasinál a háztartás

Na értitek végre?

2014. jan. 24. 21:04
 56/68 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon szépen megfogalmaztad, hogy azt szeretnéd, hogy költözzön végleg a pasihoz és ne járkáljon hozzátok.
2014. jan. 24. 21:13
 57/68 anonim ***** válasza:
87%
Értjük, hogy útban van, de azt pedig te értsd meg, hogy neki jelenleg több joga van ott lenni, mint neked.
2014. jan. 24. 21:21
 58/68 anonim ***** válasza:
85%
Megpróbálom elmagyarázni, ha nem érted meg feladom. Ha az anyós úgy dönt, hogy elköltözik végleg a pasihoz, örülsz, mint majom a farkának. Most jelenleg úgy néz ki, hogy nem akar, ezt veletek és a pasival is érezteti. Ahhoz, hogy ő mit csinál és hogy dönt semmi közöd, teljesen felesleges minősítened őt, hidd el, ettől nem lesz igazad. Az meg, hogy beletettetek egy csomó pénzt a házba tök jó, csak nézd az ő oldalát: ő attól még nem lesz kifizetve, tehát nem jogosít fel arra, hogy azt mondhasd, hogy menjen el. Lényegében a ti magánügyetek és a ti bajotok, hogy mennyit költöttetek a házra. Tehát vagy kivásároljátok, vagy ti mentek el onnan, de az, hogy nem is veszitek meg tőle a részét de azért ne is legyen ott, a házában az nem fog menni.
2014. jan. 24. 21:28
 59/68 A kérdező kommentje:
Tudom hogy neki több joga van, de miért baj az hogy önálló szeretnék lenni? Minden tanács nélkül, én ilyen vagyok, ha kell segítség majd kinyitom a szám. Világ életembe magamtól akartam rájönni mindenre és ha nagyon nem ment mindig kerestem azt, aki ért hozzá, tudja mi a teendő....
2014. jan. 24. 21:29
 60/68 A kérdező kommentje:

Egyszer majd csak megoldódik.

Vagy megbeszéljük hogy mindenkinek jó legyen vagy én nem tudom mi lesz. :-/

De volt ebből régebben is baj, vmi meg is volt beszélve, csak anyós nem tartotta be.

Érdekes, ha volt vmi ami neki nem tetszett, változtattunk/változtattam, ami meg nekünk volt problémás azt le se sz@rta

Akkor most hogy is van ez?

2014. jan. 24. 21:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!