Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A közös nyaralásnak annyi....

A közös nyaralásnak annyi. Jogos a rossz érzésem?

Figyelt kérdés

A párommal még nem élünk együtt, azt hiszem ezt fontos az elején leszögezni. Az utóbbi két nyáron a szüleim meghívtak minket nyaralni. Megbeszéltük, hogy idén kettesben megyünk, bár anyuék nagyon erőltetik már a témát, hogy menjünk el megint velük is, kettesben nem szeretnek. Én hálás vagyok nekik ezért, nekünk is jól jön a pihenés a párommal. (Ők mindig hosszú hétvégére mennek 5 napra augusztus 20-a környékén)

Most a párom családja is kitalálta a nagy össznépi nyaralást nyárra, nagyszülők, párom szülei, az egyik testvérük és a gyereke, illetve párom és a testvére. Engem még csak meg sem említettek, fel sem hozták, rá sem kérdeztek, hogy lenne-e kedvem velük menni, ami azért jól esett volna. Ez még hagyján, de pont a párom szabadságára tervezték (üzemi leállás, így az a 2 hét fix) az utazást, ergo választás elé kerül, hogy a családjával megy, vagy velem... Ő kijelentette, hogy a családjával tart, de menjek velük, bár kifizettetni nem fizettetheti ki a családjával (pedig megtehetnék), ő beszáll a költségeimbe ha gondolom. Persze a családjával ezt nem beszélte meg, így én inkább visszautasítottam. Ha nem hívtak, gondolom annak oka van egyrészt. Másrészt meg ha már ennyit költök egy nyaralásra, akkor azt inkább kettesben szeretném.

Teljesen elszomorodtam. 3 év alatt az első lehetőség lett volna, amikor kettesben mehetünk nyaralni, de nem. Ő elmegy a két hetéből 10 napra tengerpartra nyaralni, én meg malmozok itthon magamban.

Én vagyok a hülye, hogy visszautasítottam? Mennem kellett volna vele? Avagy jogos, hogy emiatt most kicsit neheztelek?

2013. máj. 23. 13:17
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez durva, hogy ráadásul te is jelen voltál, mikor ment a tervezgetés. :/ Ne haragudj, de nekem nem az jön le, hogy fontos lennél a párodnak!

Mi is kb. ennyi ideje vagyunk együtt (igaz, mi egy év után össze is költöztünk), de párom ennek hallatán rögtön mondta volna magától értetődően, hogy ő csak úgy megy, ha én is. Merem állítani, 2 hónap járás után is ezt mondta volna, nemhogy 3 év után! Nálam szintúgy így lenne.

2013. máj. 23. 14:05
 22/48 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk ez a (pedig megtehetné a családja, hogy kifizeti) dolog ez olyan, hogy 24 évesen ne a pasid szülei nyaraltassanak már. Az egy dolog, hogy a saját szüleid 50 évesen is elvisznek nyaralni, de azért a pasid szüleitől ezt akkor se várhatod el, ha pénzzel törlik a seggüket.

25 évesen viszont lehetne igénye a közös nyaralásra sokkal inkább, mint a családira. Vagy, ha már azt mondja, hogy jó a családommal megyünk nyaralni, ahova amúgy téged nem is hívott senki, akkor meg kifizethetné. Szerintem így lenne fair. Főleg, hogy eredetileg veled már meg lett beszélve és ő ugrott ki belőle.

Anyám én már férjnél vagyok, szegény legényt választottam, szóval nem értem úgy, hogy pénzéhes lennék, de néha egy-egy kérdés láttán teljesen elképedek, hogy milyen smucig pasik vannak már manapság..

2013. máj. 23. 14:09
 23/48 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem a barátja szüleinek kellene állnia a nyaralását, de attól még meghívhatták volna! Természetesen ő fizette volna a részét.
2013. máj. 23. 14:12
 24/48 anonim ***** válasza:
77%

Fene tudja... Nem voltam ott, nem ismerem őket, lehet azért nem hívták, mert úgy voltak vele, hogy megy, ha akar nyilván, de ha meg külön hívják, akkor még a végén azt hiszi, hogy neki is fizetik.

Volt itt már másik felnőtt nő is, akit hívtak a párja szülei, ő úgy vette, hogy de jó kifizetik neki is, mikor meg kiderült, hogy nem, akkor tök kiakadt.

2013. máj. 23. 14:15
 25/48 anonim ***** válasza:
Én már rég ott hagytam volna a helyedben.. látszik, hogy a családja fontosabb, szervezz magadnak te is nyralást a családoddal és menjetek el nélküle
2013. máj. 23. 14:51
 26/48 anonim ***** válasza:
Ne haragudj meg, de én nem hiszem, hogy folytatnám így a kapcsolatot! Nem szeretem ha hülyének néznek...
2013. máj. 23. 14:59
 27/48 anonim ***** válasza:
32%

A férjemmel még csak pár hónapja jártunk mikor kapott egy lehetőséget a sulitól, hogy kimehetnek páran 2 hétre külföldre, teljes ellátással stb...a tanulmányok miatt, fel is írta a tanár a listára, mert azt gondolta ilyet senki nem hagy ki. De ő kihagyta, nem akart már akkor sem nélkülem menni. Nem évek után, összeköltözés előtt. Mi egyébként az a ragaszkodó pár vagyunk, nem nagyon járunk külön utakon, és nekünk így a jó.

Én is nagyon kiakadtam volna a helyedben. És nagyon komolyan elgondolkodnék a kapcsolat jövőjéről.És mi lesz ha összeköltöztök? Akkor is más lesz az első? Velük megy majd nyaralni?

2013. máj. 23. 15:12
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Összeköltözés után is velük megy majd nyaralni,karácsonykor családdal fog karácsonyozni (nem veled,nem lesz első közös karácsonyfa),stb,stb...
2013. máj. 23. 15:27
 29/48 anonim ***** válasza:
100%

Annak ellenére, hogy a Te szüleid 2 évig nyaraltatták, neki annyi nem jutott eszébe, hogy Téged miért nem hívtak? És ha már nem hívtak, gondolkodás nélkül elmegy nélküled nyaralni, Te meg "ha gondolod" mehetsz és beszáll a költségeidbe?

Elhiszem én, hogy tengerpart meg minden, de 3 év után azért elvárnám (a fentiek tükrében főleg), hogy legalább kicsit morci legyen amiért téged nem is hívtak.

2013. máj. 23. 15:59
 30/48 anonim ***** válasza:
100%

"A férjemmel még csak pár hónapja jártunk mikor kapott egy lehetőséget a sulitól, hogy kimehetnek páran 2 hétre külföldre, teljes ellátással stb...a tanulmányok miatt, fel is írta a tanár a listára, mert azt gondolta ilyet senki nem hagy ki. De ő kihagyta, nem akart már akkor sem nélkülem menni. Nem évek után, összeköltözés előtt. Mi egyébként az a ragaszkodó pár vagyunk, nem nagyon járunk külön utakon, és nekünk így a jó. "

Ez TELJESEN más. Senkinek nincs azzal baja, hogy nélküle IS elmegy, azzal van inkább, hogy 25 évesen 3 év után szarik bele, hogy együtt nem nyaralnak, holott az volt tervezve, inkább elmegy süttetni a hasát a családjával a csajra meg szarik nagy ívben. SŐT még csak ki se fizetné neki, holott, ha már a közös nyaralásuk le lett fújva, és ő meg a családja eldöntötte, hogy hova, mikor, mennyiért, akkor elég alap lenne, hogy ki fizetni neki a pasija. Legalábbis én elvárnám, miután nekem semmibe semmi beleszólásom nincs az egésszel kapcsolatban és még nem is vagyok szívesen látott úgy tűnik, akkor ne nekem kelljen már egy vagyont kifizetni. De pasiját úgy látszik nem érdekli, hogy nem mennek együtt sehova sem.

Nem attól jó egy kapcsolat, hogy össze vannak nőve és sehova se mennek egymás nélkül, meg nagy lehetőségeket szalasztanak el, azért, hogy DVDzhessenek a kanapéról inkább, a két helyzet teljesen más.

2013. máj. 23. 15:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!