Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szenvedélybetegségből "gyógyul...

Szenvedélybetegségből "gyógyult" anyós. Hisztek a teljes gyógyulásban?

Figyelt kérdés
Anyósom alkoholista volt, 10 éve tiszta kb., lehet több. Én nem hiszek ebben, egy nüansznyi dolog miatt is képesek visszaesni az ilyen betegek. Mesélte, hogy még mindig benne van a sóvárgás. Természetes érzés az, hogy én ezt undorral hallgatom végig? A szüleim sajnos betegségben meghaltak, amiről nem tehettek. Az "ilyenek" meg élnek mint Marci hevesen. Barátommal megbeszéltük, hogy ha visszaesne, menne is intézetbe, nem fogjuk az életünket tönkretenni miatta.
dec. 10. 17:39
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
74%
38 nem szent az anyós, és a többség szerintem azért szól be a kérdezőnek mert egyrészt a saját baját ravetíti anyósra, másrészt olyan dolgon kattog előre, ami még meg sem valósult és nem is biztos hogy meg fog. De azért ő puffog egy sort.
dec. 11. 19:05
 42/57 anonim ***** válasza:
83%
nem, soha nem leszgyogyult de lehet hogy tiszta marad elete vegeig. a fuggok sohasem gyogyulnak meg teljesen.
dec. 12. 10:41
 43/57 anonim ***** válasza:
51%
Anyósjelölted sokkal jobban megérdemli az életet, mint te vagy a szüleid.
dec. 12. 10:47
 44/57 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudhatod.

26 éves koromig a szilveszteri egy pohár pezsgőn kívül nem ittam semmit, aztán megerőszakolt az akkori barátom - ha valaki aznap reggel azt mondja, ez történik, kiröhögöm, mert hülye -, szakítás, padlóra kerültem, utáltam magam, stb.

Először csak bor, aztán jöttek a tömények, mert piásan nem fájt az, ami akkor éjjel történt.

Napközben dolgoztam, meg léteztem, munka után pedig ittam - éveken át.

Szóval, kérdező ne ülj ilyen kva magas lovon, mert bármikor történhet veled olyan, ami miatt elkezdesz inni.

dec. 12. 10:50
 45/57 A kérdező kommentje:
43-es, ne haragudj de a szüleim sikeres és boldog emberek voltak, és durva ilyet írni hogy megérdemelték a halált.... ez nonszensz.
dec. 12. 12:24
 46/57 anonim ***** válasza:
76%

Mindannyian megismerjük egyszer a halált, arra megyünk valamennyien.

Szüleidnek szép, de rövid élet jutott, anyósodnak meg talán tíz éve kezdődött az, ami kicsivel jobb a vacaknál. Miért irigyled? Te osztogatnád érdem szerint az éveket, pedig nem voltál ott, ahol ő volt fiatal.

Remélem csak trollkodsz, és nem vagy igazából ilyen öntelt igazságosztó, csak a fájdalmadban beszélsz butaságokat.

Ui. Én jobban bíznék egy tíz éve tiszta alkesz jövőjében, mint akinek eddig szaladt a szekér, és hirtelen beüt egy nagy dráma. Sose tudhatod mi lesz a másodikból. Lásd #44 hozzászóló sorsát.

dec. 12. 15:01
 47/57 anonim ***** válasza:
74%

#45 Nem azt írtam, hogy a szüleid megérdemelték a halált, hanem hogy anyósjelölted sokkal jobban megérdemli az életet, mint te vagy a szüleid. Ő mindennap küzd magával, hogy élhessen és megtartsa a jelenlegi életminőségét.

Egyébként borzasztóan undorító már az is, amilyen szavakat használsz: "tütükézni", "tapsikolni", "repülni fog". Ennél már csak a szavaid értelme a gusztustalanabb és a jellemed, amit azokon keresztül közszemlére teszel. Gyomorforgató és bicskanyitogató.

Annyit azért még hozzátennék, hogy nem, nem fog intézetbe menni, akkor sem, ha visszaszokik az alkoholra. Ezt nem te döntöd el és nem is a párod. Ez kizárólag az ő döntése, hová megy. Úgyhogy azt ajánlom, nagyom biztasd ezt a tiszteletreméltó hölgyet, hogy nem nyúljon újra a pohár után, ha komolyan gondolod ezzel a férfival...

dec. 12. 15:56
 48/57 Socorro ***** válasza:
76%

Két gondolat ugrott be a stílusodról:

Apám alkoholista volt, előfordult, hogy megkeserítette a napjainkat, de minden tőlem telhetőt megadnék érte, ha még velünk lenne. (74 évesen ment el, én sem vagyok már fiatal.) Az emberek többsége azért jóval összetettebb annál, hogy egy hibájuk miatt végleg leírják őket. (Most nem a teljesen leépült, agresszív alkeszekre gondolok, mert ugye az is megvan, hogy a "jó családból való urak és hölgyek" rendszeres, pl. heti kétszeri ivászata is alkoholizmusnak minősül...)

A másik, hogy ha az anyósod lennék, és olvastam volna a soraidat, hát azzal a lendülettel gondoskodnék róla, hogy úgy használjam fel az összes vagyontárgyamat és megtakarításomat, hogy se neked, se a hasonszőrű fiamnak ne maradjon egy fillér se...

Azt már a többiek részletesen megírták, hogy meglehetősen korlátolt, továbbá érzelmi analfabéta vagy, úgyhogy erre nem térnék ki külön.

dec. 13. 11:59
 49/57 A kérdező kommentje:

Szerintem meg neki kéne szégyellnie magát. Lett a fiának egy párja, így családja is. Ezek után, hogy még anno a piálását is finanszíroztatta, a párom megelégelte és vagy kezelés vagy pénzcsap elzár. Oké, tiszta lett, rendben.

De hogy ezek után is még a sóvárgásról beszél, és még 65 éves sincs, azon izguljunk a párommal mikor esik vissza, és majd az ellenére is pénzeljük ahogy most is, mert nem jön ki a havi pénzéből? Hát hol élünk?

A párommal is beszéltünk ezekről a dolgokról. Még szerinte sincs garancia arra, hogy ne szokjon vissza ha ne adj isten történne valami és "megborul". És neki sincs fogalma arról hogy akkor mi lesz. Azok után is még mi legyünk a bankja? Meg támogassuk még érzelmileg is? Ezt te végigcsinálnád? Őszintén.

Vagyonkája meg megtakarítása meg nincs, ettől nem kell féltenie, nem is kéne. Semmije se lenne, még kajára se pénze, ha nem adnánk neki pénzt. Ennyit a szent tiszta asszonykáról.

dec. 13. 13:07
 50/57 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, itt mindenki álszent..

Lökik a szent dumát de ha a ti helyzetekben lennének nem lenne ekkora pofajuk

dec. 13. 14:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!