Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szenvedélybetegségből "gyógyul...

Szenvedélybetegségből "gyógyult" anyós. Hisztek a teljes gyógyulásban?

Figyelt kérdés
Anyósom alkoholista volt, 10 éve tiszta kb., lehet több. Én nem hiszek ebben, egy nüansznyi dolog miatt is képesek visszaesni az ilyen betegek. Mesélte, hogy még mindig benne van a sóvárgás. Természetes érzés az, hogy én ezt undorral hallgatom végig? A szüleim sajnos betegségben meghaltak, amiről nem tehettek. Az "ilyenek" meg élnek mint Marci hevesen. Barátommal megbeszéltük, hogy ha visszaesne, menne is intézetbe, nem fogjuk az életünket tönkretenni miatta.
tegnapelőtt 17:39
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
23%
Kérdező, én egyetértek veled. Oda meg vissza vagyunk azért mer valaki nem nyúlt 10 évig alkoholhoz? Hú de ügyes, én meg 30 éve nem nyúltam hozzá, nem is fogok, előtte meg nem is éltem. Akkor most tapsikoljunk nekem is.
tegnap 08:12
 32/41 anonim ***** válasza:
77%

Tény, hogy ezekből NINCS 100%-os gyógyulás, csak egész életre szóló absztinencia, de irtó nagy lelkierő megállni, hogy ne igyál.

Voltam alkoholista, kib.tt nehéz volt az első néhány hónap, állandóan szenvedtem, sóvárogtam, ott volt a kísértés, hogy igyak - bármi okán. Azt hittem, beledöglök, mire végre kezdett szűnni az örökös alkohol-kívánásom.

Hároméve nem iszok, és nem is fogok. Közben pedig ott van, hgoy de jó lenne "csak egy" pohárkával.

Tudom, hogy mentálisan nem leszek teljesen tiszta, mert ebből sem lehet meggyógyulni - az addikció örökre ott marad neurális szinten -, de azt is tudom, hogy nem iszok, mert csak tönkretesz. Mert egy pohár után jön a többi - aztán a lejtő megint.

tegnap 08:32
 33/41 anonim ***** válasza:
79%

Mondjuk anyósod helyében látni sem akarnálak, mert egy megkeseredett hülyepitsa vagy.

Még te is lehetsz piás, csak szólok ;)

tegnap 08:33
 34/41 A kérdező kommentje:
Én aztán nagyon lehetek piás, fél éve ittam utoljára egy koktélt :))) Sosem szerettem az alkoholt.
tegnap 09:12
 35/41 anonim ***** válasza:
69%
De, lehetsz. Apunak még szilveszterkor sem láttunk a kezében egy pohár pezsgőt sem soha. 52 éves volt, amikor fél éven belül haltak meg a szülei és anyukám. MAsszív alkoholista lett.
tegnap 09:33
 36/41 A kérdező kommentje:
Nem leszek, mondom nem szeretem az alkoholt. Értelmét sem látom.
tegnap 09:37
 37/41 anonim ***** válasza:
78%
Neked kellene kezeltetned magadat, hogy arra a szerencsétlen asszonyra vetíted az összes nyomorodat, amiért a szüleid meghaltak.Én sem rajongok az alkoholistákért, de azért az bicskanyitogató, amilyen undorral és megvetéssel beszélsz a párod édesanyjáról. Nem azért, mert gonosz veled, vagy bántana, hanem pusztán azért mert szenvedélybeteg és 10 éve józan alkoholista...Ez a mérhetetlen düh és mocskolás nem normális, és ha az én anyámhoz állnál így, hogy még az életet is sajnálod tőle, akkor mennél is a levesbe! Ennyire gondosz emberrel nem tudnék együttlenni.
tegnap 10:21
 38/41 anonim ***** válasza:
57%

Azta. Aki leírja a tapasztalatait a családjából, az le van pontozva 🤣

Mert nyilván a kérdező a hülye, anyuci meg mekkora szent, hogy nem piál.

De ha a fiú írta volna ki a kérdést, akkor azonnal kapcsolatmegszakítás meg minden. Ha meg az anya írta volna, akkor elhordanátok minden retkes függő szarnak.

tegnap 14:28
 39/41 A kérdező kommentje:
Ez így szokott lenni :)
tegnap 14:39
 40/41 anonim ***** válasza:
0%

Itt mindig a kérdezőnek mennek neki, teljesen mindegy mi a téma :D

31-es vagyok

tegnap 15:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!