Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szenvedélybetegségből "gyógyul...

Szenvedélybetegségből "gyógyult" anyós. Hisztek a teljes gyógyulásban?

Figyelt kérdés
Anyósom alkoholista volt, 10 éve tiszta kb., lehet több. Én nem hiszek ebben, egy nüansznyi dolog miatt is képesek visszaesni az ilyen betegek. Mesélte, hogy még mindig benne van a sóvárgás. Természetes érzés az, hogy én ezt undorral hallgatom végig? A szüleim sajnos betegségben meghaltak, amiről nem tehettek. Az "ilyenek" meg élnek mint Marci hevesen. Barátommal megbeszéltük, hogy ha visszaesne, menne is intézetbe, nem fogjuk az életünket tönkretenni miatta.
tegnapelőtt 17:39
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
95%

Az őszintesége fontos lépés, hogy tiszta is maradjon, ezért a helyedben nem undorodnék, hanwm büszke lennék. Érzékeli a vágyat, de nem enged neki.

Ha nem ismeri be a betegséget és hazudozik, hogy normális, akkor eshet vissza nagyobb eséllyel. Tudom, tapasztaltam a családban.

tegnapelőtt 17:43
 2/41 anonim ***** válasza:
84%
Nagy akarat ereje van, inkább tiszteletet érdemel. Ne felejtsd el, feleséged édesanyja. Ne okozz szomorúságot feleségednek, de azért furcsa, hogy a barátoddal beszélted meg, nem a feleségeddel.
tegnapelőtt 17:52
 3/41 anonim ***** válasza:
96%
A szenvedelybeteg soha nem gyógyul meg, csak hatalmas akaraterővel képes kordában tartani a függőségét. A barátod helyében ott hagynálak azonnal, ha így mernél beszélni az anyámról. Az a nő így látatlanban is ezerszer jobban megérdemli a szeretetet és a tiszteletet, mint te
tegnapelőtt 17:57
 4/41 anonim ***** válasza:
88%

Neked nem az anyós kordában tartott szenvedélybetegségével van igazából bajod, hanem azzal az értékkel hogy "Ő nem érdemli meg annyira, hogy éljen, bezzeg a szüleim...".

Szerintem inkább ezzel foglalkozz és ne az anyósodon vezesd le az ebből eredő feszültséged. Tudok ajánlani pszichológust gyászfeldolgozáshoz :)

tegnapelőtt 18:09
 5/41 anonim ***** válasza:
94%

"A szüleim sajnos betegségben meghaltak, amiről nem tehettek. Az "ilyenek" meg élnek mint Marci hevesen."

Értem ezt az álláspontot is, de ebből a nézőpontból soha nem fogod megérteni az anyósodat. A szenvedélybetegség is betegség, benne van a nevében. Nem tudom, hogy segít-e neked vagy neki bármiben az, ha 10 év "tisztaság" (bizonyítás) után is így kezeled, így írsz róla. Biztatni kellene.

Lepontozás indul.

Ez nem vallás, nem hinni kell. Értem, hogy a környezet elveszíti a függővel szemben a bizalmat, hiszen sokszor eljátszotta, de 10

tegnapelőtt 18:12
 6/41 A kérdező kommentje:

Volt alkoholista a családban. Mindenkinek megváltás volt mikor meghalt. Ti örülnétek egy ilyen családtagnak, hogy kvázi lesni kelljen mitől borul el és kezdene el inni újra? Ennyire nem lehetnek képmutatóak az emberek.

Engem is rengeteg tragédia ért az életben, mégsem nyúltam sem a drogokhoz, sem a piához. Én ezt nem tudom megérteni őszintén.... savazhattok akárhogy, akkor sem leszek empatikus az alkoholisták felé.

tegnapelőtt 18:13
 7/41 anonim ***** válasza:
93%

"Szenvedélybetegségből "gyógyult" anyós. Hisztek a teljes gyógyulásban?"

Hiszek, mert van rá tapasztalatom közvetlen rokonságomban. Csak ott nem alkoholista, hanem láncdohányos volt az illető. 45 éves korában szívinfarktust kapott, soha többé nem szívott el egyetlen szálat sem. Utána még 28 évet élt jó egészségben, majd ismét a szíve okozott bajt, abból már nem gyógyult fel.

Anyósod minden tiszteletet megérdemel, ahogyan az említett rokonom is!

tegnapelőtt 18:25
 8/41 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk önmagában ok az ivásra, ha valakinek ilyen visszataszító menye van. Bár nem is az anyósod, ha csak barátod van...
tegnapelőtt 18:32
 9/41 anonim ***** válasza:
87%
Remélhetőleg az anyósod nincs túl sokat a mérgező társaságodban.
tegnapelőtt 18:33
 10/41 anonim ***** válasza:
84%

Akkor ne legyél empatikus!

Az alkoholizmus betegség, bárkivel előfordulhat! Tíz éve tiszta és te azon kattogsz, hogy juj mikor esik vissza? Olyan, mintha legbelül pont ezt szeretnéd, hogy végre megszabadulj tőle!

Látszik, hogy frusztrált vagy, amiért ő kapott második esélyt, míg a szüleid nem. Ne irigyeld tőle.

Keress fel egy pszichológust!

tegnapelőtt 18:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!