Ha mennek hozzátok család látogatásra mit szoktatok kapni?
Kicsit fura kérdés. De érdekel a véleményetek. Anyósékkal nem a legjobb a viszony, de pár napja meglátogattak. Ajándékba hoztak lisztet, cukrot, rízst, és mosogató szert. Kicsit olyan érzésem volt mintha azt hinnék hogy éhezünk, ilyen könnyed adomány szerűség, illetve megjegyzést is tett, hogy ennyi tisztitó szerrel egy fél évre elátott szerinte. Kb 1 hónap alatt elhasználom ezt a mennyiséget.
Csak nekem furi manapság ilyen ajándékot vinni vagy ez teljesen megszokott? Félre értés ne essék, ha semmit se hoz az sem baj, főztem sütöttem nekik, amit el se fogadtak, mondván nem éhesek. Nem élünk rosszul, pont ezért nekem ez kicsit olyan lenézős szituáció volt.
Mióta gyerekünk van, mindenki hoz valami apróságot, pedig direkt megkérem őket, hogy ne tegyék (rákérdeznek mi kell a babának). Már az ezredik műanyag játékot, meg body-t kapja.
Szülinapra is megkérdezte mindenki mi kell a babának, akkor le is írtam, hogy fakocka, kismotor stb kinek mi. Mindenki valami zenélő műanyagot hozott.
33, tedd amit én csináltam: nagy kartondoboz az előszobában, rajta adomány felirattal. Minden haszontalan, általam nem kért vacakot abba raktam és szépen vittem a nagycsaládosok egyesületébe. Igen, ezt el is mondtam nekik.
Azóta nem hoznak minden szart, csak amit megengedek. Ha meg idegőrlő, haszontalan játékot vesznek, akkor viszik is haza, az majd ottani játék lesz.
Nem értem, hogy ezt miért nem a férjedtől kérdezed meg, ő csak tudja korábbról, hogy az anyja máskor is ilyeneket vitt-e látogatásokra.
Ha másnak csokit/virágot/kávét visz, nektek meg lisztet, akkor lehet hogy tényleg jól gondolod és lenéz. Viszont ha az ismerőseikhez is ilyen alap élelmiszert visz, akkor csak ez a szokása.
Nekem néha anyám hoz ilyeneket, de nála az az oka, hogy meggondolatlanul nagy mennyiségeket vásárol mindenből. Régen 4-en laktunk a házban, több kellett, most egyedül van és mindenből ugyanúgy 4 személyre vásárol, aztán rájön, hogy nála nem fog elfogyni. Meg hajlamos is arra, hogy ha valami kicsit is jó áron van, akkor többet vesz a kelleténél.
Engem biztos, hogy nem zavarna, akárkitől kapnék élelmiszereket és tisztítószereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!