Ha mennek hozzátok család látogatásra mit szoktatok kapni?
Kicsit fura kérdés. De érdekel a véleményetek. Anyósékkal nem a legjobb a viszony, de pár napja meglátogattak. Ajándékba hoztak lisztet, cukrot, rízst, és mosogató szert. Kicsit olyan érzésem volt mintha azt hinnék hogy éhezünk, ilyen könnyed adomány szerűség, illetve megjegyzést is tett, hogy ennyi tisztitó szerrel egy fél évre elátott szerinte. Kb 1 hónap alatt elhasználom ezt a mennyiséget.
Csak nekem furi manapság ilyen ajándékot vinni vagy ez teljesen megszokott? Félre értés ne essék, ha semmit se hoz az sem baj, főztem sütöttem nekik, amit el se fogadtak, mondván nem éhesek. Nem élünk rosszul, pont ezért nekem ez kicsit olyan lenézős szituáció volt.
10#
Köszi cuki vagy. Nem érzem magam debilnek. És nem is raktam fel eddig kérdést.
Mi ha megyunk a mamahoz az alabbiakkal jovunk haza :
Mososzer
Tusfurdo
Zokni
Konyharuha
Cukor
Liszt
Teszta
Csoki
Epp aktualis zoldseg, gyumolcs, telen lekvar vagy savanyusag.
Ezek valtozatos aranyba, de a felsoroltakból 3-4 tetel mindig jon velunk haza.
Szerintem rohadt jo en mindig orulok neki. Pedig jol elunk. De 10 eve nem vettem zoknit, konyharuhat , tusfurdot es mososzert is alig. Szerencsere mindig jo minosegu holmit kapunk, sose valami gagyi muanyag zokni vagy hasznalhatatlan pacsuli szagu tusfurdot.
Mi építkeztünk, lassan rendezkedtünk be, sokszor változott a ház belseje is. Emiatt nem kezdtem el dísztárgyakat gyűjteni vagy személyesebbé tenni, mert úgyis háromszor átrendezzük és akkor mit kezdek például a nagy fali festménnyel, ha pont a helyére kell tegyek egy nagy szekrényt.
Mire kialakult a mostani állapot, letisztáztuk, hogy milyen stílusban szeretnénk a házat látni. Erre apósomék hozzák a berendezési tárgyakat, fali képek, nagy konyhai edények, bútorok, ami szerintük kellene. Persze minden a saját ízlésük szerint (nálunk virágos tapéta és hímzett díszpárnák vannak, idegen emberek arcképei minden üres felületen, dísztányérok és rengeteg csetepes növény). Ezeket mindent kizártunk itthon, így pár hét után eltűnnek az ajándékok.
Valahol kedvesek akarnak lenni, mert a szerintük jót hozzák, de kicsit sem illik a holmi a mi házunkba és a fő baj, hogy nem kérdeznek meg előtte, hanem átadáskor kapom az instrukciókat, hogy ide-oda tegyem, oda szánták...
nálam ez sėrtės kategoria .
mint ha nem tudnám megvenni ezeket.
A férjem nagynénje az egyetlen, aki mindig hoz valamit. Anyosomnak virágot, a férjemnek csokit, nekem meg vagy virágot vagy kávés csészét. Sogorom soha senkinek nem hoz semmit, az anyjának se, csak alkalomra.
Anyám Magyarországon él, én külföldön, neki pl én szoktam mososzert, mosogatószert és hasonlókat küldeni, ő imádja az ilyen hasznos ajándékokat, de természetesen becsuszik mellé a dobozba némi csoki is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!