Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Borzasztó anyósom van, ti mit...

Borzasztó anyósom van, ti mit tennének?

Figyelt kérdés
Ti mit tennének a helyemben? Van egy anyósom, a férjem sokat nagyon nyuszi és nem meri megmondani a véleményét az anyjának. Ez az egész sztori pár évvel ezelőtt kezdődött. A férjemnek meghalt az apukája. Amikor volt a hagyatéki tárgyalás még nem voltunk házasok, az a ház amiben az anyja lakik az apja szüleié volt, utána apósom örökölte a házat mert ő gondozta ott a szüleit. Mikor apósom szülei meghaltak, az ő hagyatéki tárgyalásán (4-en voltak testvérek) 2-en lemondtak a házról apósom javára, csak az egyik testvér nem mondott le, mai napig van a házban tulajdon része. Anyósom arra a házra egy FT-ot sem fordított… És mikor volt apósom hagyatéki tárgyalása lemondatta a férjem a saját javára, mondván hogy jobb lesz úgy. A férjem nagyon “anya szoknyája alatt vagyok” típus volt. Így mikor össze házasodtunk azt mondta hogy ő nem költözik onnan anyósomtol sehova. Aztán nagynehezen bele mentem, mert fontos nekem a férjem. Utána mikor elkezdtük újítani a házat, és már bele pakoltuk a csomó pénzt, közölte velem a férjem hogy oké akkor költözhetünk. Elköltöztünk, aztán gyarapodott a család így kellett egy nagyobb ház nekünk, ezért vettünk egyet anyósom közelében (azt mondta a férjem hogy jó lesz mert sokat fog majd segíteni).. Eleinte jó is volt mert járt át és segített. De nemrég barátja lett . Amivel nem is lenne semmi gond, de ott pöffeszkedik a csávóval abban a házban ami nem is az övé, és amit mi újítottunk fel. Ráadásul alig foglalkozik bárkivel is a párján kívül. Mikor ott a hapsi (van olyan 3-4 napokat ott van), egyáltalán nem is keres minket, mikor haza megy a pali rögtön kellenek neki az unokák és jár a nyakunkra. Ráadásul mióta együtt vannak nagyon bunkó lett mindenkivel szemben. De szerintem nem a pasi miatt mert ő nagyon normális férfi, rosszat nem tudok róla mondani. Csak így megváltoztatta a kapcsolat. Ráadásul családi ünnepeken is inkább a pasival van mint a családjával, úgy, hogy még csak pár hónapja vannak együtt. A kérdésem arra irányul hogy ti mit tennétek a helyemben? Hogyan érjem el hogy el tűnjön abból a házból hogy megkapjuk a jogos részünket belőle? Mit tegyek hogy a férjem végre a sarkára álljon? Már nem bírom elviselni.

ápr. 2. 18:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/86 anonim ***** válasza:
66%

Nagymamának ribi korszaka van, ez parádés:DD

Adjatok neki teret. Ha tényleg úgy van ahogy leírtad, rá fog jönni, hogy ez nem tartható hosszú távon. Hadd élje ki magát, amíg még tudja.

ápr. 2. 21:24
 62/86 A kérdező kommentje:
Van egy olyan sanda gyanúm hogy ez a korszak nem most kezdődött nála. Nem volt nagyon összetörve mikor apósom meghalt. Még a kívánságát sem teljesítette hogy hova temessék el. Csak gyorsan túl akart lenni mindenen. Mindent mi fizettünk ki, mert ő nem akarta. Volt apósomnak egy számlája is ahova ment a fizetése és ott volt rajta a megspórolt pénze is. Miután meghalt, kiürült a számla. Azt mondta anyósom, hogy neki nincsen rá pénze. Pár hónap múlva vett magának egy autót.
ápr. 2. 21:36
 63/86 anonim ***** válasza:
77%

Jó nagy marha volt a férjed, hogy lemondott az örökségről és átadta anyjának.

Az meg pofátlanul ott kufircol a kanijával.

Nem hinném, hogy a lemondás után bármi jogotok lenne arra a házra.

ápr. 2. 21:43
 64/86 A kérdező kommentje:
Úgyhogy ezt rakjatok össze: nem voltak törvényes házasok, elérte hogy a nevére kerüljön a ház, mert neki nem volt semmije, amije volt azt el ajándékozta, volt egy számlán pénz, amiből simán ki tudta volna fizetni a temetést, de helyette velünk fizettete ki, a pénz pedig eltűnt hónapokra, aztán vett egy autót pedig állítólag nem volt pénze, sajnáltatta magát folyamatosan hogy nem tudja hogyan tovább, nem volt annyira meghatva mikor apósom meghalt, kikövetelte magának a férjemtol hogy vegyünk neki ezt-azt… ez micsoda akkor? Ha nem kihasználás? A férjemnek soha nem volt semmije, csak az a ház, aztán már az sincs neki. Ha nem vagyok én, és nem ösztönzöm arra hogy egyedül is megállja a helyet, meg mindig ott tartanánk ahol az előtt. Úgyhogy szerintem jogosan vagyok mérges. Nem magam miatt haragszom rá, hanem amiatt amit látok, hogy okoz.
ápr. 2. 21:47
 65/86 anonim ***** válasza:
16%

Milyen haszonélvezetről beszéltek?

Álljatok már le ennek az ismételgetésével. :D

A kerdező férjének az apja és az apja testvéreinek az öröksége volt, amit végül csak a kérdező férje és az apa 1 db testvére örökölt.

Mi köze lett volna ehhez, a vén fehérmájú anyósnak?

A vénasszony sunyi módon lemondatta a hülye fiát a saját javára.

Ebből az egész undorító sztoriból, csak annyi áll, hogy ezek után a kérdező férjének semmi köze a házhoz.

Aki belszólhat az az egyik tesó, aki megörölte a másik felét a háznak.

ápr. 2. 21:53
 66/86 A kérdező kommentje:

Végre valaki megértette, hogy anyosomnak semmi köze nem lett volna ahhoz a házhoz. Soha nem volt az övé a ház, és ha a férjem nem mond le róla akkor soha nem is lett volna 1% része sem. Azért volt a hagyatéki végzésben a férjem neve, mert ő lett volna a törvényes örökös. Csak akkor amikor volt a hagyatéki még nem voltunk házasok, így nem tudtam őt ebben megállítani.

És hogy őszinte legyek, az apósom testvére nagyon undorító, önző, pénzéhes személyiség. Jobban felek attól, hogy mi van akkor hogyha egyszer a fülébe jut az, hogy anyósom egy másik ferfival hempereg abban a házban, aminek egy resze meg az övé, és ahol ő felnőtt. Mi van ha kirakja onnan? Tehet olyat? Volt már egyszer olyan hogy az a csávó le volt égve és követelte anyosomtol a pénzt, hogy fizesse ki neki anyósom azt a kis részt, ami van neki a házban, ha ott akar lakni, anyósom pedig azt is velünk akarta ki fizettetni, de akkor már házasok voltunk, és mondtam hogy egy forintot nem adunk oda. Oldja meg ahogy tudja.

Az kene meg nekem hogy elzavarják onnan és ide költözzön hozzánk. Soha-soha-soha nem akarnám hallani őket, mikor olyat csinálnak… ráadásul nem is lenne egészséges ha ő itt lakna. Biztosan elköltöznek innen. Még a saját szüleimmel sem laknék már együtt, nemhogy máséval.

ápr. 2. 22:11
 67/86 anonim ***** válasza:
85%

"Csak akkor amikor volt a hagyatéki még nem voltunk házasok, így nem tudtam őt ebben megállítani."

Akkor sem tudtad volna, ha házasok vagytok. Semmi közöd ehhez az ügylethez.

Após testvére nem rakhatja ki onnan, hiszen tulajdonos az anyós.

És szálljatok már le a magénéletéről. Senkinek semmi köze hozzá. NEM rátok tartozik.

ápr. 2. 22:21
 68/86 anonim ***** válasza:
89%

"volt egy számlán pénz, amiből simán ki tudta volna fizetni a temetést, de helyette velünk fizettete ki,"

AZ az örökösök dolga. Ő nem volt örökös.

ápr. 2. 22:23
 69/86 anonim ***** válasza:
84%

Összevissza hantázol már, kibszott szánalmas vagy.

Az alap kérdésre válaszolva (mert utólag hozzákamuzott hanták nem érdekelnek, ha igazak volnának, nem hagyod ki őket a kezdő regényedből), nem, nincs borzasztó anyósod attól még, hogy kapcsolatba kezdett a férje halála után és úristen, 3-4 egész napig merészel nem nagyi, hanem szerelmes nő lenni.

ápr. 2. 22:29
 70/86 anonim ***** válasza:
17%
Kérdező, legalább a saját károdon megtanultad, hogy tátott szájú palikkal nem vállalunk gyereket, ennyit tudok mondani... És remélem, azért 7 oldal teleírása után lesz legalább 1 ember, aki tanul a példádból...
ápr. 2. 22:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!