Borzasztó anyósom van, ti mit tennének?
1: eleve nem szaporodtam volna olyan csávóval, akit tutyimutyinak tartok. nem, akiről kiírjuk, hogy zavar benne valami, amin nem lehet változtatni, nem, nem szeretjük...
2: inkább fiatal koromban próbáltam volna kiqrvulni egy lakást egy gazdag palitól, mint arra apellálni, mikor purcan ki a párom anyja... inkább dögölnék meg hajléktalanul, ha az első verzió sem jön be, mintsem arra apelláljak, hogy megkapjam a részem valakitől. A gerincesebb módja, hogy lehetett volna elmenni kettőtöknek pl Írországba bentlakásos ápolónak, már ketten össze tudtátok volna rakni a lakásra a pénzt, vagy hajóra menni, ahogy egy jó ismerősöm... ja, hogy az büdös, értem és kényelmesebb szart kavarni...
Ptk 7:58. § [Házastárs öröklése leszármazó mellett]
(1) Az örökhagyó házastársát leszármazó örökös mellett megilleti
a) a holtig tartó haszonélvezeti jog az örökhagyóval közösen lakott lakáson és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakon.
De ezen felesleges vitatkozni, hisz te is írtad, hogy a férjed lemondott a tulajdonrészéről.
Amúgy megértem, amit írsz, elhiszem, hogy rosszul esik, simán lehet az anyós is hibás ebben a buliban. Nekem az jön le, hogy újra elkezdett "élni", és most ezt kicsit ki akarja élvezni, ezért jobban hanyagol, mint eddig. Ez a pontos körülményektől függően lehet jó-rossz, ennyire nem látunk bele az életetekbe.
A nap végén az anyós felnőtt nő szabad akarattal, azt csinál, amit akar és ti sokat nem tudtok ezzel kezdeni. Ha sem a férjed, sem az anyós nem hajlandó erről beszélni, végképp meg van kötve a kezed. Tipikus "ez van, ezt kell szeretni" szituáció.
A hagyatéki tárgyalásról van határozat. Azt néztem meg.
És az a ház nem volt soha anyósom nevén, míg meg nem halt apósom és a férjem le nem mondott. Csak az apósom és a testvére nevén volt a ház. Most olvasom a papír van hogy ők nem is voltak törvényesen házasok. A férjem azt mondta templomba volt csak esküvő nekik.
Az a "papír" annyit jelent, hoyg az örökhagyás idején nem volt senkinek haszonélveeti jog bejegyeezve.
VISZONT a törvény szerint arra az ingatlanra, amiben az örökhagyóval mint házuastárssal együtt éltek, az özvegynek automatikusan haszonélvezeti joga keletkezik a haláleset miatt.
Magyarul, amikor meghalt apósod, anyósodnak LETT haszonelvezeti joga az egész házra.
Másodszor amikor a férjed "ráiratta" a házrészét (az örökségét) az anyósra, attól kezdve az az anyós tulajdona, a férjednek sincs semmi köze hozzá, neked meg még annyira sem.
Minden normális emnber tudomásul venné a helyzetet, hoyg a ház az anyósé, és nem tenne semmit, mert nem is tudna mit tenni.
Az egyetlen normális hozzáállás, hogy elfogadjátok, ami van, föleg mert más lehetöségetek eleve nincs.
Mellesleg jobb lenne, ha visszafognád magad, mert az anyósnak elvileg minden joga megvan a házat eladni, ráiratni valakire, eltartási szerzödést kötni valakivel, és akkor még az ö halála után sem kap semmit belöle a férjed. (Ès a te viselkedésed miatt nagyon jogos lenne töle!)
nem is voltak házasok? 😁😂
Anyósod dörzsölt asszony.
Hagyd a fenébe őt, kérdező. Éld az életed.
Tudod, még az is lehet, hogy férjhez megy ehhez a pasashoz. Akkor mi lesz a házzal...
"Most olvasom a papír van hogy ők nem is voltak törvényesen házasok. A férjem azt mondta templomba volt csak esküvő nekik."
Kicsit túltolod már... hogy lenne már olyan megjegyzés a hagyatéki végzésben, hogy a férjed azt mondta, csak templomban volt esküvőjük?
Ráadásul mivel korábban azt írtad, a férjed lemondott anyós javára, ennek jelentősége sem lenne.
"utána vett nekünk egy új agyat"
... de sajnos kevés lett, szólj neki, hogy rendeljen még, hogy neked is jusson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!