Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Borzasztó anyósom van, ti mit...

Borzasztó anyósom van, ti mit tennének?

Figyelt kérdés
Ti mit tennének a helyemben? Van egy anyósom, a férjem sokat nagyon nyuszi és nem meri megmondani a véleményét az anyjának. Ez az egész sztori pár évvel ezelőtt kezdődött. A férjemnek meghalt az apukája. Amikor volt a hagyatéki tárgyalás még nem voltunk házasok, az a ház amiben az anyja lakik az apja szüleié volt, utána apósom örökölte a házat mert ő gondozta ott a szüleit. Mikor apósom szülei meghaltak, az ő hagyatéki tárgyalásán (4-en voltak testvérek) 2-en lemondtak a házról apósom javára, csak az egyik testvér nem mondott le, mai napig van a házban tulajdon része. Anyósom arra a házra egy FT-ot sem fordított… És mikor volt apósom hagyatéki tárgyalása lemondatta a férjem a saját javára, mondván hogy jobb lesz úgy. A férjem nagyon “anya szoknyája alatt vagyok” típus volt. Így mikor össze házasodtunk azt mondta hogy ő nem költözik onnan anyósomtol sehova. Aztán nagynehezen bele mentem, mert fontos nekem a férjem. Utána mikor elkezdtük újítani a házat, és már bele pakoltuk a csomó pénzt, közölte velem a férjem hogy oké akkor költözhetünk. Elköltöztünk, aztán gyarapodott a család így kellett egy nagyobb ház nekünk, ezért vettünk egyet anyósom közelében (azt mondta a férjem hogy jó lesz mert sokat fog majd segíteni).. Eleinte jó is volt mert járt át és segített. De nemrég barátja lett . Amivel nem is lenne semmi gond, de ott pöffeszkedik a csávóval abban a házban ami nem is az övé, és amit mi újítottunk fel. Ráadásul alig foglalkozik bárkivel is a párján kívül. Mikor ott a hapsi (van olyan 3-4 napokat ott van), egyáltalán nem is keres minket, mikor haza megy a pali rögtön kellenek neki az unokák és jár a nyakunkra. Ráadásul mióta együtt vannak nagyon bunkó lett mindenkivel szemben. De szerintem nem a pasi miatt mert ő nagyon normális férfi, rosszat nem tudok róla mondani. Csak így megváltoztatta a kapcsolat. Ráadásul családi ünnepeken is inkább a pasival van mint a családjával, úgy, hogy még csak pár hónapja vannak együtt. A kérdésem arra irányul hogy ti mit tennétek a helyemben? Hogyan érjem el hogy el tűnjön abból a házból hogy megkapjuk a jogos részünket belőle? Mit tegyek hogy a férjem végre a sarkára álljon? Már nem bírom elviselni.

ápr. 2. 18:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 anonim ***** válasza:
74%

1: eleve nem szaporodtam volna olyan csávóval, akit tutyimutyinak tartok. nem, akiről kiírjuk, hogy zavar benne valami, amin nem lehet változtatni, nem, nem szeretjük...

2: inkább fiatal koromban próbáltam volna kiqrvulni egy lakást egy gazdag palitól, mint arra apellálni, mikor purcan ki a párom anyja... inkább dögölnék meg hajléktalanul, ha az első verzió sem jön be, mintsem arra apelláljak, hogy megkapjam a részem valakitől. A gerincesebb módja, hogy lehetett volna elmenni kettőtöknek pl Írországba bentlakásos ápolónak, már ketten össze tudtátok volna rakni a lakásra a pénzt, vagy hajóra menni, ahogy egy jó ismerősöm... ja, hogy az büdös, értem és kényelmesebb szart kavarni...

ápr. 2. 20:16
 42/86 anonim ***** válasza:
89%

Ptk 7:58. § [Házastárs öröklése leszármazó mellett]

(1) Az örökhagyó házastársát leszármazó örökös mellett megilleti

a) a holtig tartó haszonélvezeti jog az örökhagyóval közösen lakott lakáson és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakon.

De ezen felesleges vitatkozni, hisz te is írtad, hogy a férjed lemondott a tulajdonrészéről.

Amúgy megértem, amit írsz, elhiszem, hogy rosszul esik, simán lehet az anyós is hibás ebben a buliban. Nekem az jön le, hogy újra elkezdett "élni", és most ezt kicsit ki akarja élvezni, ezért jobban hanyagol, mint eddig. Ez a pontos körülményektől függően lehet jó-rossz, ennyire nem látunk bele az életetekbe.

A nap végén az anyós felnőtt nő szabad akarattal, azt csinál, amit akar és ti sokat nem tudtok ezzel kezdeni. Ha sem a férjed, sem az anyós nem hajlandó erről beszélni, végképp meg van kötve a kezed. Tipikus "ez van, ezt kell szeretni" szituáció.

ápr. 2. 20:18
 43/86 A kérdező kommentje:

A hagyatéki tárgyalásról van határozat. Azt néztem meg.

És az a ház nem volt soha anyósom nevén, míg meg nem halt apósom és a férjem le nem mondott. Csak az apósom és a testvére nevén volt a ház. Most olvasom a papír van hogy ők nem is voltak törvényesen házasok. A férjem azt mondta templomba volt csak esküvő nekik.

ápr. 2. 20:19
 44/86 anonim ***** válasza:
86%

Az a "papír" annyit jelent, hoyg az örökhagyás idején nem volt senkinek haszonélveeti jog bejegyeezve.

VISZONT a törvény szerint arra az ingatlanra, amiben az örökhagyóval mint házuastárssal együtt éltek, az özvegynek automatikusan haszonélvezeti joga keletkezik a haláleset miatt.

Magyarul, amikor meghalt apósod, anyósodnak LETT haszonelvezeti joga az egész házra.

Másodszor amikor a férjed "ráiratta" a házrészét (az örökségét) az anyósra, attól kezdve az az anyós tulajdona, a férjednek sincs semmi köze hozzá, neked meg még annyira sem.

Minden normális emnber tudomásul venné a helyzetet, hoyg a ház az anyósé, és nem tenne semmit, mert nem is tudna mit tenni.

Az egyetlen normális hozzáállás, hogy elfogadjátok, ami van, föleg mert más lehetöségetek eleve nincs.

Mellesleg jobb lenne, ha visszafognád magad, mert az anyósnak elvileg minden joga megvan a házat eladni, ráiratni valakire, eltartási szerzödést kötni valakivel, és akkor még az ö halála után sem kap semmit belöle a férjed. (Ès a te viselkedésed miatt nagyon jogos lenne töle!)

ápr. 2. 20:20
 45/86 anonim ***** válasza:
80%

nem is voltak házasok? 😁😂

Anyósod dörzsölt asszony.

Hagyd a fenébe őt, kérdező. Éld az életed.

Tudod, még az is lehet, hogy férjhez megy ehhez a pasashoz. Akkor mi lesz a házzal...

ápr. 2. 20:31
 46/86 A kérdező kommentje:
Meg mindig azon az állásponton vagyok, hogy nekem az a ház nem kell, nem akarom mert van hol laknom. Tudom, hogy nekem nincsen semmi közöm ahhoz a házhoz és nem is volt. Illetve annyi közöm van, hogy a közösen felvett hitelből finanszíroztuk a ház felújítását, amihez hozza tennem, hogy semmi rálátásom nem volt, ugyanis a hátam mögött intézkedtek. Kezdve azzal, hogy a férjem először is több mint másfél millióért megrendelte a műanyag ajtót és ablakokat, utána vett nekünk egy új agyat és új szekrényt, de mint utólag kiderült anyosomnak is vett egyet mert azt mondta hogy neki is kell. És igen, lehulyezhettek, amiért nem vettem ebből semmit észre, de nem is tudtam volna. Akkor voltam terhes a gyerekkel és 2 hétig Diaphillynes infuzion voltam bent, hogy nőjön a baba súlya, aztán ezt az egész ház felújítást pont akkorra időzítették. Milyen furcsa dolog… lehet ellenszenves vagyok nektek, és nem birtok emiatt. De kérdeznem tőletek, hogyha TI a férjetekkel közösen vesztek fel hitelt, és a határok mögött kezdi költeni a pénzt, akkor ti hogyan állnatok ehez? Igen, mielőtt kórházba kerültem bele egyeztem hogy akkor maradjunk ott, mert a férjem hajthatatlan volt abból a szempontból, hogy ő sehova nem költözik az anyjától. Viszont abba nem egyeztem bele, hogy míg nem voltam otthon rendeljen ajtót, ablakot meg anyosomnak bútort mert ő azt kérte…
ápr. 2. 20:38
 47/86 anonim ***** válasza:
84%

"Most olvasom a papír van hogy ők nem is voltak törvényesen házasok. A férjem azt mondta templomba volt csak esküvő nekik."

Kicsit túltolod már... hogy lenne már olyan megjegyzés a hagyatéki végzésben, hogy a férjed azt mondta, csak templomban volt esküvőjük?

Ráadásul mivel korábban azt írtad, a férjed lemondott anyós javára, ennek jelentősége sem lenne.

ápr. 2. 20:39
 48/86 anonim ***** válasza:
74%

"utána vett nekünk egy új agyat"

... de sajnos kevés lett, szólj neki, hogy rendeljen még, hogy neked is jusson.

ápr. 2. 20:40
 49/86 A kérdező kommentje:
Nem a hagyatéki papírban volt az a megjegyzés, hogy mit mondott a férjem. Ez már a szavaim kiforgatása. Attól, hogy nektek minden csudijó, és minden jól megy, másnak lehet ez az egész kevésbé jó. És hiába szedtek itt most szét engem, hiába irtok rosszalló kommenteket, nem ez volt a kerdes. Én kérdést tettem fel, arra szerettem volna, ha válaszoltok. Ez már csak szórakozás nektek, de sajnos én nem szórakozom olyan jól mint ti. Picit bele kellene gondolnotok abba a helyzetbe, amit felvázoltam. Ti hagynátok mindezt?? Ti hogyan élnétek meg mindezt? Itt nem az a feladat hogy én legyek megalázva és kritizálva. Hanem az hogy a feltett kérdésre válaszoljatok. Ugyanis ez egy ilyen oldal. Ha pedig sajnálatos módon ez nem megy nektek inkább nézzetek magatoknak vagy másik oldalt, vagy másik kérdést. Nem arra voltam kiváncsi hogy hogyan aláztok és elemeztek engem. Köszönöm!
ápr. 2. 20:52
 50/86 anonim ***** válasza:
84%
46 ha ez lenne a helyzet nem anyósomat szidnám, mert ez elsősorban a ferjed sara. Ezen gondolkodnék
ápr. 2. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!