Borzasztó anyósom van, ti mit tennének?
Te el vagy egy kicsit tévedve, kérdező, és még hülye meg pofátlan is vagy.
Az anyósodnak akkor jár a halálig tartó haszonélvezet a közösen lakott házban, ha abban a férjednek tulajdonjoga van, azaz haláláig az égvilágon semmi konkrét közötök a házhoz, majd ha meghal, akkor lehet kérni.
Az meg tök abszurd, hogy te akarod kitenni az anyóst a saját házából, miközben neked még annyi közöd sincs hozzá. Feltételezem, anyósod dolgozott, ergo igenis beletett a ház fenntartásában 20-30-40 évig. Nem véletlenül jár haszonélvezet az életben maradt házastársnak.
És ne haragudj már, anyósodat szidod, közben olyan buta vagy, mint egy majom. Beköltözöl és pénzt költesz egy olyan házra, amihez semmi közöd jogilag, mert a férjed ezt mondja. Aztán kiköltözöl, mert a férjed azt mondja. Anyósod közelében veszel házat, akit amúgy utálsz, mert a férjed az mondja. Hát bmeg, azt mondod, a férjed nyuszi az anyjával szemben, te meg a férjeddel szemben vagy, ha mindezekre nem mertél neki nemet mondani, és hülye is vagy, hogy mindenbe belementél.
Ez tipikusan olyan helyzet, hogy csinálod magadnak a baromságokat, aztán meg mást okolsz, miközben magadnak köszönheted az egészet.
Úgyhogy a helyedben azt tenném, hogy magamba néznék, elfogadnám tanulópénznek a lóvét, amit beletettem anyósom házába (feltételezem, nem ő kérte, hogy költs rá, azt se, hogy inkább költözzetek el), leszállnék anyósomról és megpróbálnék kevésbé hülye lenni a jövőben.
"És mikor volt apósom hagyatéki tárgyalása lemondatta a férjem a saját javára, mondván hogy jobb lesz úgy."
"Hogyan érjem el hogy el tűnjön abból a házból hogy megkapjuk a jogos részünket belőle?"
???
Most mégis kinek a tulajdona? Plusz jól mondta az egyes, valószínőleg a kedves mamának haszonélvezeti joga is van élete végéig.
Kedves válaszadók! Apósom hagyta a férjemre saját önszántából a házat, amiről anyósom a férjem lemondatta.
Illetve minek kéne nekem a családi vagyonuk? Egyáltalán milyen vagyon? Az a 3-4 millió? Bocsánat, lehet ez egy kicsit önteltnek és lenézőnek fog hangzani (pedig nem annak szannam), de én vagyonosabb családból jöttem. Vidéken elunk. Az a ház amiben anyósom lakik ér nagyon max 10 milliót, ami a szüleime ház ér 60 milliót mert önfenntartó ház, ráadásul városon nekem van egy lakásom ami ki van adva albérletbe. Szóval nagyon nem a családi vagyonra faj a fogam, engem az a ház abszolút hidegen hagy. Csak nem szeretném ha anyósom élete végéig kihasználna minket.
Szóval alapból a házat nem anyósom örökölte hanem a férjem…. És nem feltétlen ki tenni akarnám. Csak azt akarom hogy ne legyen öntelt bunkó, akinek csak akkor kellünk ha nincs pasi.
Apósom hagyta a férjemre saját önszántából a házat
Nem, az a Ptk volt, de mindegy.
Csak nem szeretném ha anyósom élete végéig kihasználna minket.
De te kihasználhattad mikor neked kellett segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!