Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Borzasztó anyósom van, ti mit...

Borzasztó anyósom van, ti mit tennének?

Figyelt kérdés
Ti mit tennének a helyemben? Van egy anyósom, a férjem sokat nagyon nyuszi és nem meri megmondani a véleményét az anyjának. Ez az egész sztori pár évvel ezelőtt kezdődött. A férjemnek meghalt az apukája. Amikor volt a hagyatéki tárgyalás még nem voltunk házasok, az a ház amiben az anyja lakik az apja szüleié volt, utána apósom örökölte a házat mert ő gondozta ott a szüleit. Mikor apósom szülei meghaltak, az ő hagyatéki tárgyalásán (4-en voltak testvérek) 2-en lemondtak a házról apósom javára, csak az egyik testvér nem mondott le, mai napig van a házban tulajdon része. Anyósom arra a házra egy FT-ot sem fordított… És mikor volt apósom hagyatéki tárgyalása lemondatta a férjem a saját javára, mondván hogy jobb lesz úgy. A férjem nagyon “anya szoknyája alatt vagyok” típus volt. Így mikor össze házasodtunk azt mondta hogy ő nem költözik onnan anyósomtol sehova. Aztán nagynehezen bele mentem, mert fontos nekem a férjem. Utána mikor elkezdtük újítani a házat, és már bele pakoltuk a csomó pénzt, közölte velem a férjem hogy oké akkor költözhetünk. Elköltöztünk, aztán gyarapodott a család így kellett egy nagyobb ház nekünk, ezért vettünk egyet anyósom közelében (azt mondta a férjem hogy jó lesz mert sokat fog majd segíteni).. Eleinte jó is volt mert járt át és segített. De nemrég barátja lett . Amivel nem is lenne semmi gond, de ott pöffeszkedik a csávóval abban a házban ami nem is az övé, és amit mi újítottunk fel. Ráadásul alig foglalkozik bárkivel is a párján kívül. Mikor ott a hapsi (van olyan 3-4 napokat ott van), egyáltalán nem is keres minket, mikor haza megy a pali rögtön kellenek neki az unokák és jár a nyakunkra. Ráadásul mióta együtt vannak nagyon bunkó lett mindenkivel szemben. De szerintem nem a pasi miatt mert ő nagyon normális férfi, rosszat nem tudok róla mondani. Csak így megváltoztatta a kapcsolat. Ráadásul családi ünnepeken is inkább a pasival van mint a családjával, úgy, hogy még csak pár hónapja vannak együtt. A kérdésem arra irányul hogy ti mit tennétek a helyemben? Hogyan érjem el hogy el tűnjön abból a házból hogy megkapjuk a jogos részünket belőle? Mit tegyek hogy a férjem végre a sarkára álljon? Már nem bírom elviselni.

2024. ápr. 2. 18:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, itt te voltál a hülye, hogy nem, hogy hozzá mentél ehhez az élhetetlen palihoz, de még szültél is neki... Ha megtudtam volna, hogy a hátam mögött kavar, miközben én kórházban vagyok, meg költi azt a pénzt az anyja házára, amit mi raktunk össze, megmondtam volna, hogy vagy visszapótolja azt a pénzt, ahogy tudja, vagy nyújtod be a válópert. Meg eleve a kezdet kezdetén, házasság meg gyerek előtt, amikor még járunk, de legkésőbb, amikor összeköltöztünk, megmondom, hogy ha az anyja nyakán akar maradni, oké, de ahhoz nekem meg felesleges asszisztálni és erre nem fogok nem, hogy gyereket vállalni, házasodni sem... Vagy ha eleve csak akkor akar velem maradni, ha jövök az anyjához vele, megmondom, hogy akkor a viszont látásta...

Emberek, komolyan, ehhez azért nem kell doktori...

2024. ápr. 2. 20:57
 52/86 anonim ***** válasza:
88%

Ha valóban (!) nem voltak házasok, akkor nem kap az özvegy haszonélvezeti jogot, de ez mindegy is, mert az ő tulajdonába került az ingatlan és senki másnak nincs rajta haszonélvezeti joga.

"De kérdeznem tőletek, hogyha TI a férjetekkel közösen vesztek fel hitelt, és a határok mögött kezdi költeni a pénzt, akkor ti hogyan állnatok ehez? I"

Ezt viszont megértem, hogy bosszant, de ez nem az anyós sara, hanem a férjedé.

2024. ápr. 2. 20:58
 53/86 anonim ***** válasza:
86%

Mókás, hogy nem csak anyósodnak, még nekünk is feladatokat osztogatnál.

A kérdésed szó szerint ez volt:

"Hogyan érjem el hogy el tűnjön abból a házból hogy megkapjuk a jogos részünket belőle?"

Nos, mivel anyósodé a ház, és a férjednek nincs jogos része belőle, neked pedig még közöd sincs hozzá, kétféle módon érheted el, hogy eltűnjön a házból. Az egyik, ha megveszed - és persze, ha ő eladja. A másik, ha megölöd és elásod. Most komolyan arra vársz ötleteket, hogy hogyan tüntesd el az anyósodat? Ez az oldal nem "olyan" oldal, ahol az emberölés legtutibb módjaira kapsz ötleteket. Itt nem az a feladat, bocs.

2024. ápr. 2. 20:58
 54/86 anonim ***** válasza:
81%

"Borzasztó anyósom van, ti mit tennének?"

Én a helyedben megmutatnám neki ezt a kérdést és a válaszaimat, had legyen ő is tisztában vele, hogy milyen borzasztó menye van.

2024. ápr. 2. 20:59
 55/86 A kérdező kommentje:
Nem vagyok pszichopata. Emberek segítéséből élek, nem pedig lapátra tetelebol. Ha annyira rossz ember volnék nem próbáltam volna saját kezűleg újra éleszti aposomat mikor otthon meghalt.
2024. ápr. 2. 21:01
 56/86 anonim ***** válasza:
93%

Hogyhogy mit tennék?

Semmit.

1. Amihez nincs közöm, azért nem állnék sorba.

2. Örülnék, hogy nem az a típusú anyós, aki állandóan nálam ül, hanem van magánélete és még ennek ellenére is segít, talál valami egyensúlyt a saját élete és a miénk segítése között.

3. Elfoglalnám magam valami értelmesebb dologgal.

2024. ápr. 2. 21:01
 57/86 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező!

Ne hari, de te nem tudod, hogy mit jelent valójába a borzasztó anyós!

Hát nem ezt! :)

Anyósod segít, amikor éppen nem pasizik.

Mindenkinek jár a boldogság!

2024. ápr. 2. 21:06
 58/86 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, segítő szakmákban is előfordulnak ám pszicho- meg szociopaták, pl orvosok, ápolók, pszichológusok, tanárok, stb. között is. Szóval ez sajnos nagyon nem szakma függő. Mivel nem vagyok pszichiáter, az antiszociális személyiségzavar(szociopátia, pszichopátia) sem foglak diagnosztizálni, de azt el lehet mondani, hogy ezt a párválasztást szépen szólva is benézted. Ha az elején tisztázzátok, kinek mi fér bele, már nem lennél ekkora szarban.
2024. ápr. 2. 21:07
 59/86 anonim ***** válasza:
82%
#57 Pont ezen gondolkodtam. Mások egy ilyen anyósra vágynak mindennél jobban, a kérdező meg a házát is ki akarja szedni alóla:D (Tudom azóta már ezt visszaszívtad, de na)
2024. ápr. 2. 21:10
 60/86 A kérdező kommentje:
Milyen segítség? Úgy nehéz segíteni hogyha alig jon ide. Hozza teszem, ő nem ilyen volt. Ő mindig kedves volt, jól bánt az emberekkel. Most pár hónapja úgy beszél velünk mint a kutyával, folyamatosan megaláz minket, nem csak engem, de az egyetlen fiát is, telefonon szoktunk inkább beszélni ha felhív, egyre több embertől hallom azt vissza(köztük rokonoktol is) hogy velük sem bánik szépen, nagyképű lett, mindenkinek beszól, mindenkiben a hibát keresi, arról áradozik hogy “milyen jókat kefélnek”, holott szerintem a szexuális életéhez semmi köze sincsen senkinek, ha véletlenül hetente 1x ide téved csak az megy hogy nekik milyen jó szexuális életük van, ráadásul a gyerekek füle hallatára, erre pedig végképp nem vagyunk kíváncsiak. Ha pedig néha néha át jön ide a hapsival csak a tapizas, csókolozas és simogatás megy. Én még fiatal vagyok, de senki előtt nem csinálnék ilyet, pláne nem a fiam előtt aki meg mindig nem dolgozta fel az apja halálát…
2024. ápr. 2. 21:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!