Borzasztó anyósom van, ti mit tennének?
"Anyosomnak nem volt/nem lett volna haszonélvezeti joga sem a házban."
"Holtig tartó haszonélvezeti jog illeti meg a házastársat az elhunyttal közösen lakott lakáson és berendezési tárgyakon."
Te magad írtad, hogy "látom a férjemen hogy faj neki hogy az anyja a pasival abban a házban van amiben még nem olyan régen az apja is ott lakott."
Ebből következik, hogy közösen lakott ház, tehát haszonélvezeti jog illeti meg.
De amúgy azt meg már tisztáztad, hogy a férjednek nincsen benne tulajdoni hányada sem, mert önként lemondott róla.
"Tehát azért mert neki kell a magánélet, feljogosítja arra is hogyha igazán baj van cserben hagyjon minket!?!? Ez szerintetek rendes viselkedés?"
Te amúgy olvasod is, amit írsz? Fel nem tudom fogni, hogy képzeled, hogy anyósodnak kötelessége félredobni mindent és mindenkit, és azonnal pattanni, ha te füttyentesz. Ha erre vágysz, építs időgépet, utazz vissza a múltba és vegyél rabszolgát.
Ami meg a "vinni kellett az egyik gyereket a kórházba" részt illeti, ilyen nálunk is volt gyerekkoromban, szüleim engem is beültettek a kocsiba, a kórházban leültettek a folyosón, és felváltva jöttek ki hozzám és be az öcsémhez. Mondjuk nálunk mindkét nagyszülő 160 és 200 km-re lakott, de emlékezetem szerint fel sem merült olyan verzió, hogy először engem elvisznek valamelyikhez (útközben öcsém feje csendesen vérezget az autóban), és majd utána mennek a kórházba. Ez nekem fura.
Nem tudom hogy ez a jog hogyan működik, ugyanis ilyenben még nem volt részem. De most elő vettem a papírokat és megnéztem. Apósom hagyta az ő 7/8-ad részét kizárólagosan a férjemre, és az van a papírba írva hogy haszonélvezeti jog nincs és nem is volt a házon anyósom részére. De mivel a férjem még akkor befolyásolható volt, így rá íratta az egészet anyósomra.
Nem akarom azt, hogy befolyásoljam a férjem, azt sem akarom hogy befolyasoljam anyósom, “kiturni” sem akarom a házból, kicsit elontottek az indulatok, mikor a kérdést ki írtam. Ilyen helyzetben meg nem voltam, nem tudom mi a helyes viselkedés. Abban viszont biztos vagyok, hogy 1: szeretem nagyon a férjem, 2: ismerem és tudom jól hogy ez az egész helyzet neki rosszul esik, 3: nem akarom hogy anyósom ennyire eltávolodjon, főleg nem a gyerekektől, akik imádják, 4: nem akarom azt sem hogy ő egyedül maradjon, hiszen nem idős, fiatal még….
"Apósom hagyta az ő 7/8-ad részét kizárólagosan a férjemre, és az van a papírba írva hogy haszonélvezeti jog nincs és nem is volt a házon anyósom részére"
Amíg aposod élt, addig nyilván nem. Apos halála után kap haszonélvezet.
Milyen papírra volt írva? Mikor? Ez elég zavaros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!