Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kinek van igaza ebben az...

Kinek van igaza ebben az esetben? Jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Megprobalom úgy leirni a sztorit hogy érthető legyen.

11 éve vagyok a férjemmel, ebből 1x láttam anyósomat egész egyszerűen azért mert messze lakik, (4000km),es a férjem Európában lakik ugye viszont a családja Európán kívül. A 20 év alatt mióta itt van a férjem Európában 2x ment haza, 1x egyedül (nem ismertem meg) és 1x velem pár éve. Nem voltam, és vagyok neki szimpatikus mert nem vagyok agymosott ahogy ők. Viszont! Idén megy a férjem a családhoz az Isten se tudja mennyi időre, de nekem mehtiltotta a "kedves anyuka" hogy menjek. Pedig kérdeztem szépen, mondtam hogy én is megyek de határotottan kijelentette hogy nehogy merjek menni. Kérdeztem miért, jött a sok kifogás. Majd tegnapi nap utoljára megkérdeztem hogy na, ne menjek? Mondta ne, majd ha unokat szülok mehetek. Erre visszakezbol annyi volt a válaszom, hogy ha 50 gyerekem lesz is 1 percre sem láthatod, csak a holttestemen át, mert ha rám nem vagy kíváncsi, akkor a gyerek(ein) re se legyel.

Azóta áll a bál hogy én milyen csúnyan beszéltem szegény asszonnyal, mert a férjemnek is az anyja a Szent úgy hogy a 20 év alatt 2x latta. Megmondtam hogy ezentúl nem kívánok vele beszélni, és a drága országába sem vagyok hajlando menni (mintha az övé lenne... 🥲). Idáig sem hívtam őket túl sokszor, de engem azért nem szeretnek mert nem vagyok az ő országából való, és nem ilyen feleségét képzelt el a fiának. "ilyen" alatt azt érti hogy nem szültem a sok gyereket, nem beszélem az ő nyelvüket tökéletesen (hogy is beszélnem ha nem beszélek az adott nyelven mindennap? 🤔), és nem nyalom a fenekét egész nap. Nem értik hogy reggeltől estig dolgozom, nem érek én rá egésznap velük kamerázni, amit anno mondtam is nekik. Szóval kinek van igaza? A férjem pár nap múlva indul, nem tudom mi a szándéka, de nekem itt lett elegem. Elkene néznem hogy igy megalazott? A férjem olyan mint egy pincsi kutya, az anyja szava szent és sérthetetlen, hiába a sok 1000km.

Köszönöm a válaszokat, és BUEK mindenkinek.

2024. jan. 1. 22:17
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
81%

Van halott gyereked. Sajnálatos, de legalább élő nincs, akit elvihet az apja, ha akarja. Elég annyi, hogy elmentek a családhoz, közösen aztán hopp, véletlenül marad a gyerek.

Ottani törvények, a fejed tetejére állhatsz sem hozod haza.

Barátnőm így járt. Elmentek apuka családjához, választhatott, hogy marad ő is, de a fiát már nem hozza haza.

Konzulátus, stb. semmit nem tudott tenni, mert a helyi törvények értelmében apukánál maradhat a kissrác.

Ő elvált, a gyerekét néha látogatja (a gyerek nem jöhet ide) - Mo-n él ugyanúgy, és most már van egy magyar férfitól másik gyereke.

2024. jan. 2. 10:42
 42/49 A kérdező kommentje:

#36.

De, megfordult. Évekig ostoroztam magam, köszi. Ha a férjem egy bunkó állat lenne, tuti nem megyek hozzá, vagy tuti nem élek vele. Azért nem vagyok én olyan csúnya, sem hülye hogy ne találjak mást ha akarok.

Anyos messze van, és igen, attól félek hogy valami sz@rsagot beszél be neki. Bár a jó múltkor Mikor kint voltunk ment a kiabálás miattam, szóval megved ha arról van szó. A férjemnek többször mondtam hogy menjünk, nem akart, most akar menni. Megmondtam neki hogy menjen, oké, de én nem akarok velük beszélni, max szia hogy vagy köszönöm, jól és ennyi. Sok dolog osszegyult az évek alatt ami igazán rosszul esett. Amikor én terhes lettem, szóltunk a családnak hogy baba van. Amikor nekik született baba (a huganak is volt vételése, vagy az öccsenek meghalt a 3 éves kislánya 🖤) nem hívtak hogy baba van, vagy megszületett, egy fb bejegyzesbol láttuk meg. Igen, a férjem is. Elhiszem hogy nagy a távolság, de ilyenekbol kihagyni a saját fiát is? Vagy a bátyja esküvőjere sem hívtak meg, nem is szóltak, csak a képeket látta meg a férjem. Kevésszer sírt, de ott és akkor nagyon, hogy ennyibe sem nézik. De az emberem nem látja hogy őt sem nézik semmibe konkrétan, de nem is érdekli a testvérei, inkább csak az anyjat akarja látni,es fogat csináltatni. Szerencse hogy csak pár évente megy. Meg vetett azért mert hogy nem engedtem vele aludni. Hát miért nem ment? Vagy hogy nem látta a barátait miattam az anyja szerint, mert én nem engedtem. Nem mondta h menni akar, nem is láttam semmit Irakbol kb, mert reggel 6kor (!) jött a család mert hát európai feleség, menjünk nézzük meg. Igazából én sem arra vágytam hogy a drága anyjával legyek, inkább csak fogorvoshoz akartam menni, mert sokkal olcsóbb ott csináltatni 🤣 addig haza megyek anyuekhoz, jobban járok. Valahol a szívem mélyén tudom hogy ez lesz az utolsó találkozásuk, igaz még csak 66 éves.

Tényleg sosem gondoltam volna hogy ennyire gyűlölni fogjuk egymást anyossal, és sosem értettem hogy miért utaljak egymást ennyire az emberek. Bár én nem utalom, de nem is a szívem csücske.

2024. jan. 2. 11:41
 43/49 anonim ***** válasza:
100%
Magadat teszed tönkre azzal, hogy ebben a családban vagy! Totál ki vagy idegileg! Kívülállónak érthetetlen, hogy mért vagy ennyire rákattanva az anyósra, aki nincs is jelen az életedben, és nem is akar jelen lenni. Valószínűleg a férjedet félted az anyóstól, és erre jó okod van. Sokkal értelmesebb lenne új kapcsolat után nézni addig, amíg akár lehetne gyereked is mástól, mint hozzátapadni ehhez a muszlim őrülethez.
2024. jan. 2. 11:58
 44/49 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon egyszerü menj el vele és aludjatik szàllodàban… Egyedul elmegy az anjàékhoz azt utana vissza hozzad..
2024. jan. 2. 16:20
 45/49 anonim ***** válasza:
91%
42: oké, hogy a férj nem egy bunkó állat, csak történetesen nem vált le az anyjáról...
2024. jan. 2. 22:05
 46/49 anonim ***** válasza:
100%

Mint említetted, simán össze tudnál mást is szedni. Mire vársz? Neked megéri ebben a házasságban lenni? Megéri magadat tönkretenni? Jó az anyós miatt folyamat idegeskedni? Lelkileg épít le ez az egész. 30 év körül vagy, még most újra lehet kezdeni az életed, de 50 évesen már annyira nem.. rajtad múlik.

Nem egy ilyen sztorit láttam már, megértem, hogy szereted a férjed. De ez így nem működik, ha nem hagyják, hogy boldog(ok) legyél(legyetek). Mint írtam sorsod a saját kezedben, de akkor viseld annak következményeit.🤷🏼‍♀️

2024. jan. 3. 11:53
 47/49 anonim ***** válasza:
92%
Hagyd ott a férjedet,mert sajnos ő még nem férfi.Úgyis elfogtok válni,jobb addig,míg nincs gyerek.
2024. jan. 8. 09:14
 48/49 anonim ***** válasza:
100%
Mi történt azóta?
2024. jan. 24. 17:18
 49/49 A kérdező kommentje:

#48!

Szia kicsit eltuntem.

A férjem holnap érkezik haza, Meglatjuk mennyire lesz agymosott, bár idáig telefonom keresztül nem vettem észre rajta semmit, bár az anyja igen ellenséges volt velem végig,kitudja mi lesz ebből.

Az anyjanak más se fontos csak a gyerek gyerek gyerek.

Később jelentkezem hogy mik az események,mi történt.

2024. febr. 5. 23:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!