Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogosan fordulnék...

Szerintetek jogosan fordulnék ebben az esetben védőnőhöz vagy tanárhoz?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Korábban már kiírtam az alábbi kérdést. Sajnosnem javult a helyzet, csak rosszabbodott. Más kérdéseknél és összes barátom azt tanácsolta, hogy ne hagyjam magam elelnyomni, álljak ki magamért és csak jelentsem ki ha megyek valahova, utána talán megváltozik a szemléletük. Tegna próbáltam. Megmondtam nekik délután hogy osztálytársaimmal találkozok iskolaügybe, szóval elmegyek a szomszéd városba (Veszprémbe), majd jövök mikor végeztünk. Először tiltani akarták, de tudták hogy nincs semmi indokuk a tiltásra. Csak 1-2 órát tudtam volna bent lenni, ezért felhívtam őket hogy lekéstem a nyolcas buszt, utána márcsak tíz után volt. A telefonba fél óráig üvöltöztek velem, hogy többet nem megyek sehova, mit képzelek hogy 16 évesen Veszprémbe vagyok este a megbízható osztálytársaimmal. És azt is mondták hogy pofonokkal fognak hazavárni. Nem ittam semmit, osztálytársaimmal beültünk egy helyre, elbeszélgettünk. Nem értem ebbe mit kéne szégyelnem, ahhoz képest hogy a korosztályom részeg volt. Reggel fogjuk megbeszélni, de már most előre félek hogy megint erőszakot fognak alkalmazni mint múltkor. Pedig szerintem ennyi idősen normális hogy néha estére is ki akarok mozdulni. Ha emiatt is bántani fognak, akkor szerintetek forfuljak tanárhoz? Kérlek olvassátok el az előző kérdést, fontos lenne a témával kapcsolatban. A válaszokat előre is köszönöm. 16/l

2015. márc. 15. 07:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%
Mivel akarsz védőnőhöz fordulni, hogy anyukádék 16 éves létedre nem hagynak alkoholizálni és egyedül lógni? Hajrá.
2015. márc. 15. 07:58
 2/15 anonim ***** válasza:
29%

Nem. A szüleidnek joguk van el dönteni, hogy hogyan nevelnek, mit engednek meg. Azzal, hogy nem engednek el valahova, nem veszelyeztetnek. Fordulhatsz barkihez, bármihez, nem fog változni semmi.

Más kérdés, hogy a jó szülő nem csak korlátozza, de engedi is a gyereket, persze határokon belül

2015. márc. 15. 08:01
 3/15 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, úgy látom nem olvastad el figyelmesen a kérdést. Vernek csakis amiatt, mert estére beültünk az osztálytársaimmsl (nem egyedül) egy helyre, pia és drogok nélkül értelmesen elbeszélgetni. Ha emiatt verést érdemlek, akkor valószínűleg nekem van baj a gondolkodásmódommal.
2015. márc. 15. 08:03
 4/15 A kérdező kommentje:
Elgondolkodtató, hogy egyik kérdésnél bíztatnak hogy álljak ki magamért, de ha teszek valamit, akkor egyből neveletlen vagyok.
2015. márc. 15. 08:06
 5/15 anonim ***** válasza:
29%
Nem azért vernek meg, mert beultel valahova, hanem mert 1, hazudtal, hogy leesten a buszt, 2, késő éjjel értél haza. Én ugyan nem támogatom verest és a gyerekem nem lesz egész napra a szobájába zárva, de ha hazudik, az biztos, hogy jó időre búcsút mondhat a kijarkalasnak
2015. márc. 15. 08:06
 6/15 anonim ***** válasza:
23%
Nézd, ha veled egykorú adja a választ, az marhára nem ugyanaz, mintha egy szülő, vagy minimum felnőtt ember
2015. márc. 15. 08:07
 7/15 anonim ***** válasza:
83%
Te szúrtad el! Végre elengedtek valahová, most bebizonyíthattad volna, hogy megbízható, komoly lány vagy, hogy nyugodtan elengedhetnének máskor is, mert ha azt mondod, hogy X helyre mész, X és Y emberekkel és XX időpontra otthon leszel, akkor tényleg oda mész, tényleg azokkal és tényleg akkorra érsz haza. Ehelyett mit csináltál.. igazoltad a szemükben, hogy amint kikerülsz a szemük elől, rögtön elkezdesz vagánykodni.
2015. márc. 15. 08:13
 8/15 A kérdező kommentje:
Szülők is voltak a válaszadók között. És mondanom sem kell hogy az összes normális gyereket engedik a barátaikkal eljárni, csak engem nem. Ezért pedig nincs bűntudatom, mert egyszer az életbe jól mertem magam érezni alkohol és drogok nélkül, nemcsak itthonültem. Még a 22 éves tetestvéremnek is megmondják hogy mikor feküdjön le, vagy néha eltiltják a laptoptól. Ő nem lázadt anno, most pedig nincs egy barátja se, csak itthon ül és gépezik. Anyáék is azt várják el hogy ilyen legyek, de én nem akarok arra a sorsra jutni mint tesóm.
2015. márc. 15. 08:17
 9/15 A kérdező kommentje:
És így se engedtek el, csak most kivételesen nem próbáltak erőszakkal visszatartani.
2015. márc. 15. 08:18
 10/15 anonim ***** válasza:
95%

Legközelebb inkább kevesebbet legyél ott, de ne késd le a buszt! Bizonyítsd be, hogy a szavadat betartod.

Védőnő, tanár nem fog ezzel foglalkozni, maximum akkor, ha rendszeresen nagyon megvernek (aminek nyoma van). Ha nyomot hagy a verés, akkor is inkább orvoshoz fordulj, és kérj látlelelet először (bár az pénzbe kerül). Utána ennek birtokában lehet beszélni egy tanárral, vagy más olyan felnőttel, akiben megbízol.

De az első az legyen, hogy mindig érj haza akkor, amikorra megígérted!

2015. márc. 15. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!