Kinek van igaza ebben az esetben? Jogosan esik rosszul?
Sziasztok! Megprobalom úgy leirni a sztorit hogy érthető legyen.
11 éve vagyok a férjemmel, ebből 1x láttam anyósomat egész egyszerűen azért mert messze lakik, (4000km),es a férjem Európában lakik ugye viszont a családja Európán kívül. A 20 év alatt mióta itt van a férjem Európában 2x ment haza, 1x egyedül (nem ismertem meg) és 1x velem pár éve. Nem voltam, és vagyok neki szimpatikus mert nem vagyok agymosott ahogy ők. Viszont! Idén megy a férjem a családhoz az Isten se tudja mennyi időre, de nekem mehtiltotta a "kedves anyuka" hogy menjek. Pedig kérdeztem szépen, mondtam hogy én is megyek de határotottan kijelentette hogy nehogy merjek menni. Kérdeztem miért, jött a sok kifogás. Majd tegnapi nap utoljára megkérdeztem hogy na, ne menjek? Mondta ne, majd ha unokat szülok mehetek. Erre visszakezbol annyi volt a válaszom, hogy ha 50 gyerekem lesz is 1 percre sem láthatod, csak a holttestemen át, mert ha rám nem vagy kíváncsi, akkor a gyerek(ein) re se legyel.
Azóta áll a bál hogy én milyen csúnyan beszéltem szegény asszonnyal, mert a férjemnek is az anyja a Szent úgy hogy a 20 év alatt 2x latta. Megmondtam hogy ezentúl nem kívánok vele beszélni, és a drága országába sem vagyok hajlando menni (mintha az övé lenne... 🥲). Idáig sem hívtam őket túl sokszor, de engem azért nem szeretnek mert nem vagyok az ő országából való, és nem ilyen feleségét képzelt el a fiának. "ilyen" alatt azt érti hogy nem szültem a sok gyereket, nem beszélem az ő nyelvüket tökéletesen (hogy is beszélnem ha nem beszélek az adott nyelven mindennap? 🤔), és nem nyalom a fenekét egész nap. Nem értik hogy reggeltől estig dolgozom, nem érek én rá egésznap velük kamerázni, amit anno mondtam is nekik. Szóval kinek van igaza? A férjem pár nap múlva indul, nem tudom mi a szándéka, de nekem itt lett elegem. Elkene néznem hogy igy megalazott? A férjem olyan mint egy pincsi kutya, az anyja szava szent és sérthetetlen, hiába a sok 1000km.
Köszönöm a válaszokat, és BUEK mindenkinek.
Muszlim és muszlim között is lehet nagy különbség. Nem lehet arra alapozni, hogy mind terrorista vagy akármi.
Nekem valószínű nem jól sült volna el, de sose derül ki, mert eljöttem. De rengeteg "normális" családi példát láttam magam előtt.
Sőt, olyat is, ahol az európai nő vitte el a gyerekeket,mert unta ott az életet, hiányzott a hó! és a férj nem láthatta őket évekig, jó barátom volt, a vallást se gyakorolta.
14 es voltam
A helyzet csak rosszabb lesz, most hogy megy, tudják még jobban ellened hangolni majd férjedet, mondod hogy amúgyis anyuka szava szent neki...
Lehet hogy ezentúl sokkal rosszabb lesz a férjeddel való házasság, mint ahogy azt el tudod képzelni.
Kérdező, a saját szempontjából mindkettőtöknek igaza van, és ezt a két szempontot nem lehet tökéletesen összeegyeztetni.
Ezzel most ki vagy segítve?
A férjed kultúrájában az anyja szava szent, amit mond, az úgy van és kész, és a nagycsaládi hierarchiájában az anyós egyértelműen a fiú felesége felett áll. Ha meg az ő vidékükön szokás is a nagycsaládi együttélés, akkor pláne, ott anyós még azt is meghatározhatja, hogy milyen kardigánt vegyél fel, vagy legyen-e még egy gyereketek. Nem fog neki ellentmondani senki. Aki nagyon nem bírja ezt a szitut, az maximum külföldi munka címén elmenekül, de igazából akiket eddig ismertem így, kettő kivételével mind hazament megnősülni - lásd: az anyuka által kiválasztott lányt feleségül venni. A többség ilyen, így nevelték őket, ahol felnőttek, ott a környezetükben is ez a normális, és a bőréből nem mindenki tud/akar kibújni. Jelen esetben a férjed reakcióiból látszik, hogy anyósoddal szemben esélyed sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!