Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kinek van igaza ebben az...

Kinek van igaza ebben az esetben? Jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Megprobalom úgy leirni a sztorit hogy érthető legyen.

11 éve vagyok a férjemmel, ebből 1x láttam anyósomat egész egyszerűen azért mert messze lakik, (4000km),es a férjem Európában lakik ugye viszont a családja Európán kívül. A 20 év alatt mióta itt van a férjem Európában 2x ment haza, 1x egyedül (nem ismertem meg) és 1x velem pár éve. Nem voltam, és vagyok neki szimpatikus mert nem vagyok agymosott ahogy ők. Viszont! Idén megy a férjem a családhoz az Isten se tudja mennyi időre, de nekem mehtiltotta a "kedves anyuka" hogy menjek. Pedig kérdeztem szépen, mondtam hogy én is megyek de határotottan kijelentette hogy nehogy merjek menni. Kérdeztem miért, jött a sok kifogás. Majd tegnapi nap utoljára megkérdeztem hogy na, ne menjek? Mondta ne, majd ha unokat szülok mehetek. Erre visszakezbol annyi volt a válaszom, hogy ha 50 gyerekem lesz is 1 percre sem láthatod, csak a holttestemen át, mert ha rám nem vagy kíváncsi, akkor a gyerek(ein) re se legyel.

Azóta áll a bál hogy én milyen csúnyan beszéltem szegény asszonnyal, mert a férjemnek is az anyja a Szent úgy hogy a 20 év alatt 2x latta. Megmondtam hogy ezentúl nem kívánok vele beszélni, és a drága országába sem vagyok hajlando menni (mintha az övé lenne... 🥲). Idáig sem hívtam őket túl sokszor, de engem azért nem szeretnek mert nem vagyok az ő országából való, és nem ilyen feleségét képzelt el a fiának. "ilyen" alatt azt érti hogy nem szültem a sok gyereket, nem beszélem az ő nyelvüket tökéletesen (hogy is beszélnem ha nem beszélek az adott nyelven mindennap? 🤔), és nem nyalom a fenekét egész nap. Nem értik hogy reggeltől estig dolgozom, nem érek én rá egésznap velük kamerázni, amit anno mondtam is nekik. Szóval kinek van igaza? A férjem pár nap múlva indul, nem tudom mi a szándéka, de nekem itt lett elegem. Elkene néznem hogy igy megalazott? A férjem olyan mint egy pincsi kutya, az anyja szava szent és sérthetetlen, hiába a sok 1000km.

Köszönöm a válaszokat, és BUEK mindenkinek.

2024. jan. 1. 22:17
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
97%

Tuti muszlim, legalábbis közel-keleti...

Kérdező, itt a fő gond az, hogy a férjed nem áll ki érted egyáltalán, sőt. Őt számon kérted már? Én nem lennék együtt olyannal, aki így bánik velem, és ilyen mértékben előrébb helyezi az anyját. És végképp nem szülnék neki gyereket!!

2024. jan. 1. 22:57
 12/49 A kérdező kommentje:

Muszlimok igen, a férjem is annak vallja magát de hát hagyjuk már 🤣 iszik, cigizik, bulizni járunk. Szóval hagyjuk a vallást,a legtöbb katolikus sem tartja a hagyományokat.

Amikor ott jártam felvettem a csadrot, nem cigiztem, nem ittam. Annyi volt hogy mondtam a férjemnek hogy legyen kedves nem egyedül menni jobbra balra, mert hát először jártam ott, és hát csak háborús terület, a nyelvet picit sem beszéltem,es rettegtem. Mostmar tökéletesen beszélem a nyelvet, nem vesznek el, de gyerekek. Irakba? Féltem hogy lelonek, megolnek, stb stb. Utolsó. Sosem gondoltam hogy ezt fogom gondolni, de kicsit bízom benne amit írtál. Az bacca a csorom hogy az anyja a minden, pedig nem sok mindent tett a fiaert.16 volt a férjem mikor Európába szokott, most 36 éves. Amikor a gyerek meghalt nem kérdezte meg hogy van e pénzünk, segítsen-e hogy temetjuk el. De azért az aranyakat várja. Mit vigyen neki a férjem európabol? Aranyat volt a válasz.

Nem az a bajom hogy elmegy az anyjához, hanem az hogy így bánik velem az anyja. Nem adtam neki okot rá hogy így banjon velem. És a férjem hiába mondta neki hogy ő a feleségem, és nem érdekel mit mondasz, csak hajtja hogy hagyjon el, másnak nem hal meg a gyereke, mert vigyáz magára. (anyadat, én tehetek róla hogy a köldökzsinor a nyaka köré tekeredett? 💔) megjegyezte hogy egy pár kiló felszaladt, (ja, 50kg voltam, most 55-56,én kérek elnézést hogy a 11 év alatt megengedtem magamnak 5 kilót,) közben a fiai feleségei mind gurulnak, a lányai sem nadszalak.)

2024. jan. 1. 22:57
 13/49 anonim ***** válasza:
93%

A 20ev alatt 2x ment haza, pedig gondolom repülővel megoldható. Eddig se volt annyira fontos, ezután se lesz.

Már lehet azt se nézik jó szemmel, hogy egész nap dolgozol,már rég szülni kellett volna 2öt, 3at, lehetőleg fiúkat.

Ne harcolj vele, úgysem lesz az életetek része,de ne is engedd. Főleg ne, ha már gyerek is lesz.

Járjon haza a férjed egyedül, ha akar.

2024. jan. 1. 23:04
 14/49 anonim ***** válasza:
98%

Teljesen más világ.

A férjed már 20 éve él itt, hidd el, esze ágában sincs visszamenni, oda a szabadság.

Évekig éltem köztük, de nekem nem volt gyerekem. Én akkor léptem le, amikor már megtervezte a kiscsalád, hol fogunk élni és mikor fogok szülni,és ott a rangidős nő szava dönt. Ő még nem jött

volna Mo-ra, én azokkal a feltételekkel nem maradtam.

Barátoknál végignéztem, akik Európába költöztek, és néha hazajártak, egyre kevesebb kedvvel, pont a tiédhez hasonló eseted miatt.

2024. jan. 1. 23:12
 15/49 A kérdező kommentje:

#13 igaz. Az anya sem szereti, max valahol mélyen, mert igen ritkán hívja...ezt említettem a férjemnek, hülyének nézett. Pedig szerintem nem mondok hülyeséget. Mikor küldtünk neki pénzt szülinapra hogy vegyen maganak amit akar (1000 euró) akkor aranyat vett magának. Egyből szerette a fiát,es naponta hívta, körbe mutogatta hogy ezt az Európában elő fiatol kapta (nem tőlünk, dehogy, tőle, egyedül)

De a férjem nem érti meg azt hogy valahol szereti őt, de nem fontos neki. Én anyaként akár a harci mezőre is elmennek csak hogy láthassam a gyermekem.ő? Elinteztuk a vízumot, nem kevés pénz volt, jegy is megvolt majd nem jött, mert fél Európátol. Azt hiszi Európában nincs semmi, se víz, se áram, se auto. Mutatta a vízszűrő kancsót hogy na, ilyen van nálatok? Vagy saláta csepegtető( nem tudom mi a neve, de tudjátok, forgatom és csöpög a víz belőle 🤣), ilyen van Európában kérdezte..mondom nem, nincs, szamarral járunk, nem iszunk, és vadásszuk a mamutot,gaz sincs. 2 hónapot voltam kint, az utolsó 2 hétben már untam. Banant Mutogatta hogy kell kinyitni... Hogy kell a kutrol vizet engedni.. Na, ennyire "intelligens" a mama.

2024. jan. 1. 23:16
 16/49 anonim ***** válasza:
100%

#11, nem fog az anyjával szembe szállni, mert teljesen más világ. Nem úgy kell ezt nézni, mint itthon a mamapicifia enged az anyjának, ez nem az az eset.

De kérdező, amíg itthon éltek, és nem ott, semmit nem tud tenni,nem tudja teletömni a férjed fejét, eddig se tudta.

Ha szülsz, eszedbe se jusson odaköltözni, és ennyi.

2024. jan. 1. 23:19
 17/49 A kérdező kommentje:
#14. Szabad kérdezni hogy milyen nemzetiségű volt? 3 hónapja ismertuk egymást, egyből na, mikor jön a gyerek? Házasság, stb stb. Látta nem vagyok agymosott, egyből gyűlölt. Vagy mikor dolgoztam hívott néha felvettem, mondtam hogy dolgozok,kesobb beszélünk. Én voltam a világ legrosszabb menye. Hát adjon pénzt és nem megyek dolfogni. Ennyire egyszerű. Miért nem hívom őket? Mikor? Reggel 6kor vagy este 9kor? 2 ora az idoeltolodas... Sosem gondoltam volna hogy nekem ilyen rossz anyósom lesz.
2024. jan. 1. 23:21
 18/49 A kérdező kommentje:
#16! Dehogy költözök, inkább nevelem egyedül a leendő gyerekem. Attól félek hogy most fogja tele beszélni a fejét neki. Mert nem vagyok ott, nem tudok felszolalni.
2024. jan. 1. 23:22
 19/49 anonim ***** válasza:
80%

"Nem az a bajom hogy elmegy az anyjához, hanem az hogy így bánik velem az anyja."

Nyugi, a fia is így fog nemsokára.

2024. jan. 1. 23:25
 20/49 A kérdező kommentje:
#19. 11 év alatt meg nem. Majd pont most?
2024. jan. 1. 23:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!