Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmennetek halotti torra...

Elmennetek halotti torra óvodás korú gyerekekkel? Anyosom egy rokona halt meg. Több száz kilométerre élt a bácsi. Senkivel nem is tartotta a kapcsolatot tizenéve. Anyosom kitalálta, hogy a halotti torra menjünk el, vigyük a gyerekeket is.

Figyelt kérdés
A sose látott rokonoknak akarja a gyerekeket megmutatni. Nem sok értelmét látom az egésznek. Férjem egyedül is elmenne.

2023. nov. 23. 11:21
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
37%
Elég nagy lenne a táv ennyit utaztatni őket.
2023. nov. 23. 20:36
 52/61 Metionin ***** válasza:
91%
Szerintem így nincs sok értelme, a gyerek nem ismerte az illetőt, nem fontos neki, utazni kell, viselkedni kell, egy ovis általában nem tud nyugton lenni ilyen eseményeken és a gyászolókat is zavarhatja, gondolom ők nem akarnak gyerekzajt hallgatni miközben az elhunytról emlékeznek meg. A rokonok majd látják a gyereket máskor, ha annyira érdekelné őket, már biztosan mondták volna. Kicsit olyan ez, mintha anyós megragadná az alkalmat, hogy fényezhesse magát az unokával, ami eleve egy hülye ötlet.
2023. nov. 23. 22:04
 53/61 anonim ***** válasza:
38%

Ha nem kell rengeteget utazni, persze. Azt hiszem 33-as írta es egyet is értek vele, hogy ezek az események segítik a szocializációt, a közösségben való viselkedést.

Nem értem miért kéne egy gyereket folyamatosan burokban és kizárólag komfortzónán belül tartani.

2023. nov. 24. 04:43
 54/61 anonim ***** válasza:
28%
52es amúgy 1. a gyerekeket illik megtanítani viselkedni. Manapság sok szülő úgy gondolja, hogy inkább nem viszi a gyereket se esküvőre, rendezvényre, sőt még vásárolni se, mert így egyszerűbb mint megtanítani viselkedni.
2023. nov. 24. 07:16
 55/61 anonim ***** válasza:
69%

Nem.

Nem a tor miatt, a halál körüli dolgokból én nem csinálok tabutémát a gyerekeim előtt, saját családtagoméra, aki hozzájuk is közel állt, vittem is őket.

Viszont az én gyerekem nem anyós gyereke, sem bazári majom, akit körbe kellene mutogatni. Aki akarja látni, az már nyilván látta.

Ilyen távoli rokon esetén (nem csak rokoni kapcsolatra értem, hanem a kapcsolattartás intenzitására is) pedig a férjem is megkérdezném, hogy valóban szeretne-e menni, vagy csak meg akar felelni az anyjának?

2023. nov. 24. 11:07
 56/61 Darius- ***** válasza:
69%
A rokonok ha látni akarják menjenek el hozzátok és nézzék meg a gyereket. Kisgyereket nem visznek temetésre főleg amiatt, mert sírással vagy ha nem is azzal, különböző hangos igényeivel zavarná a temetés csendjét. A torra pedig értelmetlen bevinni így, mert haza kéne menni érte stb., egyszerűbb ráhagyni valakire addig és amúgy nem is illik szerintem, én még nem láttam kisgyermeket ilyen helyen.
2023. nov. 24. 18:12
 57/61 anonim ***** válasza:
81%

A mi családunkban a tor az olyan mint egy alkalom, ahol összejön a család (sokan vagyunk, csak temetéseken és esküvőkön van ilyen) és nagyon jól elvagyunk. Főleg ha a halott szegény már amúgy is 10 éve fél lábbal a sírban volt vagy nem vett annyira részt a családi életben, akkor tényleg szinte zéró bánatos hangulat… tök jók szoktak lenni. Sztorizás, zabálás, meg minden. A közvetlen hozzátartozókat is feldobja kicsit, hogy nem csak az van, hogy befordul a temetés után, hanem ott egy rakás ember, gyerekek, új dolgokat tud meg stb.

Szóval a gyereket nem félteném tőle, neked kell tudni milyen a viszony. Férjem oldaláról rosszul lennék mindenkitől, de nem csak én, ő is, oda nem hiszem, hogy mennénk, ha ilyen ismeretlen rokonról van szó.

2023. nov. 24. 22:33
 58/61 anonim ***** válasza:
85%
Én simán vinném, nem is lenne kérdés. Ő is családtag es ha nem is tudja felfogni, az ő ősérol emlékezünk meg. De egy tor nem egy kifejezetten szomorú dolog, sokkal inkább jó, hogy összefog a család és együtt emlékezünk. A legutóbbi toron a családomban sok kisgyerek volt, akik lefoglaltak egymást.
2023. nov. 27. 00:34
 59/61 anonim ***** válasza:
87%
Én elvinném, ha közel van az esemény. Miért ne lehetne a gyereket a távolabbi rokonoknak bemutatni? Tehát nem mutogatni, mint valami dísztárgyat, hanem bemutatni, mint bárki más, a családhoz tartozó személyt? Épp azért, mivel távoli rokonok, lehet, hogy amúgy nem is lenne lehetôségük találkozni sem. Ha a gyerek rosszul viselné a helyet, nyûglôdni kezdene, legfeljebb hamarabb elköszönnénk.
2023. nov. 29. 10:00
 60/61 anonim ***** válasza:
100%
Nem engedném.
2023. dec. 11. 22:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!