Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmennetek halotti torra...

Elmennetek halotti torra óvodás korú gyerekekkel? Anyosom egy rokona halt meg. Több száz kilométerre élt a bácsi. Senkivel nem is tartotta a kapcsolatot tizenéve. Anyosom kitalálta, hogy a halotti torra menjünk el, vigyük a gyerekeket is.

Figyelt kérdés
A sose látott rokonoknak akarja a gyerekeket megmutatni. Nem sok értelmét látom az egésznek. Férjem egyedül is elmenne.

2023. nov. 23. 11:21
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
53%

30-as, én szülő vagyok, és kicsit más szemszögből látom a dolgokat.

Én inkább azt látom, hogy a nagymama csodásítani akarja magát az unokájával. Egy kisgyereknek bemutatsz 8-10-15 fő 50-70 év közötti idegen embert, szerinted mit jegyez meg belőlük?

Annak lenne értelme, hogy ha egy családot/házaspárt elhívnak magukhoz, akkor ott legyen a gyerek és őket bemutassák egymásnak. Vagy fordítva, ha őket hívják vendégségbe, akkor vigyék a gyereket és akkor megismerkedik azzal a családdal a gyerek is.

2023. nov. 23. 13:52
 32/61 anonim ***** válasza:
80%
Igen. Elvittem hasonló helyzetben a 3,5 évest.
2023. nov. 23. 13:57
 33/61 anonim ***** válasza:
77%

Ha konkrét személyekkel nem is lesz semmilyen szorosabb kapcsolata, elképzelhetőnek tartom, hogy sok ilyen szituációtól általánosságban fejlődnek a gyerek szociális készségei. Azért ez is egy tanulandó dolog, hogy hogyan viselkedünk idegenek emberek között vagy mondjuk nagyobb társasági eseményeken felnőttek között.

Feltételezve, hogy igazad van a nagymama szándékairól. Ennek szerinted lennének negatív hatásai a gyerekre vagy bárki másra? Őszintén kérdezem, nem szeretnék feltétlen vitatkozni erről. Valóban nincs és nem is tervezek gyereket, szóval számomra ez egy általános pszichológiai és kulturális kérdés, nem személyes. Elképzelhető, hogy emiatt torzítva látom a helyzetet.

2023. nov. 23. 14:00
 34/61 anonim ***** válasza:
64%
Én eleve nem mennék el olyan ember temetésére, akivel nem tartottam a kapcsolatot. Ha elmennék se vinném a gyereket. Azért meg főleg nem vinném, hogy anyós sose látott rokonoknak mutogassa.
2023. nov. 23. 14:02
 35/61 anonim ***** válasza:
24%
Még gyerek nélkül sem mennék oda. Mi a fenét képzel, hogy lopom én az időmet meg a pénzemet? Az ilyen hülye anyóssal alapból nem is tartanám a kapcsolatot. Ez beteg! Aki meg akarja ismerni a gyereket, tolja oda a bringát és megismerheti!
2023. nov. 23. 14:03
 36/61 anonim ***** válasza:
35%

Nyilván nem lesz lelki sérült a gyerek tőle.

De a sok idegen felnőtt embertől megijedhet a gyerek, pláne, ha ő van középpontba állítva. Sok gyerek ilyenkor zavarba jön, elsírja magát, anyjához akarna bújni. Természetesen ebből semmi hosszútávú baja nem lesz, de minek hozzam kellemetlen helyzetbe a gyerekemet, ha nem muszáj?

2023. nov. 23. 14:04
 37/61 anonim ***** válasza:
22%
Most az anyósod komolyan azt képzeli, hogy bárki is hanyatt fog esni a csokos unokáitól? Én nagyon dühös lennék, ha egy torra kisgyerekeket hoznának. Csak zajonganak, futkosnak, rendetlenkednek, mellesleg a lőtéri kutya nem kíváncsi rájuk. Mintha még nem láttak volna gyereket, komolyan. Gyereket mindenki tud csinálni, mit kell rajta mutogatni, az eszem megáll.
2023. nov. 23. 14:07
 38/61 anonim ***** válasza:
33%
Az összes értelmes válasz lepontozva...mennyi nyomorult ír ide, aki folyamatosan másnak megfelelve éli az életét, aztán utána itt nyünnyög, hogy jajj az anyósom, jajj a férjem... Nőjetek már fel....micsoda szánalmas bagázs
2023. nov. 23. 14:11
 39/61 anonim ***** válasza:
95%
A nagyapám testvérének temetésén voltunk az akkor másfél éves gyerekkel. Engem kért meg, hogy vigyem el, a férjem pedig zokszó nélkül jött a számára idegen helyre. A temetés alatt a gyerekkel foglalkozott a temetőn kívül, én a papám mellett voltam. A tor pedig eleinte szomorú, majd vidám beszélgetés és evés volt, mert mindenki érezte, hogy a halott utáni űrt betöltik a gondoskodó rokonok. A lányunk végig játszott, ismerkedett és körülötte mindenki figyelt arra, hogy hogyan viselkedik. Meséltek, kérdeztek, örültek nekünk. Szerintem így is lehet.
2023. nov. 23. 14:25
 40/61 anonim ***** válasza:
13%

Én még nem voltam olyan halotti toron felnőttként, (amúgy mi ez már, tort ülni a halálon, na mindegy) ami ne lett volna deprimáló, instant depresszió minden résztvevőnek.

A nagy elégedettek nem keverik az esküvőkkel?

2023. nov. 23. 14:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!