Elmennetek halotti torra óvodás korú gyerekekkel? Anyosom egy rokona halt meg. Több száz kilométerre élt a bácsi. Senkivel nem is tartotta a kapcsolatot tizenéve. Anyosom kitalálta, hogy a halotti torra menjünk el, vigyük a gyerekeket is.
30-as, én szülő vagyok, és kicsit más szemszögből látom a dolgokat.
Én inkább azt látom, hogy a nagymama csodásítani akarja magát az unokájával. Egy kisgyereknek bemutatsz 8-10-15 fő 50-70 év közötti idegen embert, szerinted mit jegyez meg belőlük?
Annak lenne értelme, hogy ha egy családot/házaspárt elhívnak magukhoz, akkor ott legyen a gyerek és őket bemutassák egymásnak. Vagy fordítva, ha őket hívják vendégségbe, akkor vigyék a gyereket és akkor megismerkedik azzal a családdal a gyerek is.
Ha konkrét személyekkel nem is lesz semmilyen szorosabb kapcsolata, elképzelhetőnek tartom, hogy sok ilyen szituációtól általánosságban fejlődnek a gyerek szociális készségei. Azért ez is egy tanulandó dolog, hogy hogyan viselkedünk idegenek emberek között vagy mondjuk nagyobb társasági eseményeken felnőttek között.
Feltételezve, hogy igazad van a nagymama szándékairól. Ennek szerinted lennének negatív hatásai a gyerekre vagy bárki másra? Őszintén kérdezem, nem szeretnék feltétlen vitatkozni erről. Valóban nincs és nem is tervezek gyereket, szóval számomra ez egy általános pszichológiai és kulturális kérdés, nem személyes. Elképzelhető, hogy emiatt torzítva látom a helyzetet.
Nyilván nem lesz lelki sérült a gyerek tőle.
De a sok idegen felnőtt embertől megijedhet a gyerek, pláne, ha ő van középpontba állítva. Sok gyerek ilyenkor zavarba jön, elsírja magát, anyjához akarna bújni. Természetesen ebből semmi hosszútávú baja nem lesz, de minek hozzam kellemetlen helyzetbe a gyerekemet, ha nem muszáj?
Én még nem voltam olyan halotti toron felnőttként, (amúgy mi ez már, tort ülni a halálon, na mindegy) ami ne lett volna deprimáló, instant depresszió minden résztvevőnek.
A nagy elégedettek nem keverik az esküvőkkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!