Elmennetek halotti torra óvodás korú gyerekekkel? Anyosom egy rokona halt meg. Több száz kilométerre élt a bácsi. Senkivel nem is tartotta a kapcsolatot tizenéve. Anyosom kitalálta, hogy a halotti torra menjünk el, vigyük a gyerekeket is.
Figyelt kérdés
A sose látott rokonoknak akarja a gyerekeket megmutatni. Nem sok értelmét látom az egésznek. Férjem egyedül is elmenne.2023. nov. 23. 11:21
11/61 anonim válasza:
Egy halotti tor nem a rossz hangulatról szól normális esetben. Nagyapám halotti torján emlékeztünk a nagyapával közös storykra, nagyokat nevettünk, jókat ettünk. Ha ez traumát okoz egy gyereknek, akkor ott a gyerekkel lenne inkább baj sztem. Persze te tudod, h mi várható nálatok. Egy sírással teli depressziós torra én sem vinnék gyereket.
12/61 A kérdező kommentje:
Igen, közeli rokon, aki x éve elköltözött több száz kilométerre, senkivel nem tartotta a kapcsolatot. Most ide lesz temetve a családja körébe. Szerintem érthetően leirtam.
2023. nov. 23. 11:45
13/61 A kérdező kommentje:
Nem nekem közeli rokon, hanem anyosomnak, ennél érthetőbben nem tudom leirni.
2023. nov. 23. 11:46
14/61 anonim válasza:
Ha szeretem anyósomat, akkor igen. Megpróbálom kifejezni neki, hogy lelkileg mellette állok a veszteségben.
15/61 anonim válasza:
Szerintem egy halotti tor nem annyira gyászos hangulatú, főleg ha már idősebb valaki hal meg, aki nem is tartotta a kapcsolatot senkivel. Valószínűleg senki nem fog sírni és hisztériás rohamot kapni, így csak egy csendes összejövetel lesz, ahol mindenki beszélget és eszik, iszik. Szerintem ez nem lenne káros senkire sem nézve. De ha nem akarsz menni, akkor ne menj, mert fölösleges lenne. Csak akkor van értelme, ha amúgy érdekelnek a rokonok és az ingyen koszt. 😄
16/61 anonim válasza:
Mindenképpen, kell a gyereknek a lelki terror, hogy igazi nyomorúságos felnőtt legyen.
18/61 anonim válasza:
Dehogy vinném.
Anyós se komplett. Most a gyereket akarja mutogatni, vagy megemlékezni? Mert egy gyereknek semmi keresnivalója, pláne ha nem is ismerte a személyt.
19/61 anonim válasza:
Nekem már az is visszás, hogy kvázi mutogatni akarják a kisgyereket a sosem látott rokonoknak. Mint egy majmot az állatkertben. Gondolj bele, kérdező, a gyereknek ez tetszene? Szerintem a kisgyerekek döntő többsége utálja, ha számára vadidegen emberek gyűrűjében van, mindenki rá figyel és mindenki tudja, hogy ő kicsoda, ő viszont senkiről semmit nem tud.
Egy kicsit félősebb gyerek el is sírná magát, meg bújna az anyukájához.
Vigyen anyós néhány fényképet a kisgyerekről (biztos van neki), és akkor meg tudja mutatni az unokáját a rokonoknak. Képen.
20/61 anonim válasza:
Nem utaznék ilyen messze, gyerekkel, gyerek nélkül sem. Az teljesen jó, hogy anyóssal elmegy a férjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!