Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmennetek halotti torra...

Elmennetek halotti torra óvodás korú gyerekekkel? Anyosom egy rokona halt meg. Több száz kilométerre élt a bácsi. Senkivel nem is tartotta a kapcsolatot tizenéve. Anyosom kitalálta, hogy a halotti torra menjünk el, vigyük a gyerekeket is.

Figyelt kérdés
A sose látott rokonoknak akarja a gyerekeket megmutatni. Nem sok értelmét látom az egésznek. Férjem egyedül is elmenne.

2023. nov. 23. 11:21
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
89%
Ti miért mentek ha csak hozzá állt közel?
2023. nov. 23. 12:50
 22/61 anonim ***** válasza:
100%

12.

Nem a nyitóban egyáltalán nem volt érthető, hogy mekkora távra vinnéd a gyereked.

A hozzászólásaidból lett egyértelmű.

2023. nov. 23. 12:52
 23/61 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán hogyan állhat bárkihez is közel, ha tizenéve nem tartotta senkivel a kapcsolatot?
2023. nov. 23. 12:54
 24/61 anonim ***** válasza:
93%
Zavaros ez a sztori.
 25/61 anonim ***** válasza:
36%
Dehogy vinném! A saját fiamat sem viszem ide a saját településünkre a torra.
 26/61 anonim ***** válasza:
80%
Amúgy nem keveri itt sok ember a virrasztást a torral? Mi bajotok a torral? Mitől lenne az trauma egy gyereknek?
2023. nov. 23. 13:03
 27/61 anonim ***** válasza:
73%

Életemben egyszer voltam halotti toron, pont gyerekként. Az ég világon semmi nem történt ott, ami rossz hatással lehet egy gyerekre. Lényegében egy nagy családi vacsora volt távoli rokonokkal és család távolabbi ismerőseivel, akiket korábban nem ismertem.

Fiatal libsi vagyok, de szerintem nagyon rossz irányba megy a modern társadalmunk ezzel a tendenciával, hogy megszüntetünk egy csomó közösségi eseményt, mint amilyen a halotti tor is. Ez csak tovább fokozza az emberek atomizálódását. Most mi a baj azzal, ha szeretné BEMUTATNI a gyereket a rokonoknak? Azért ez MUTOGATÁSNAK hívni brutálisan cinikus.

Azt is borzalmasan rossz dolognak tartom, hogy mindenképp távol akarjuk tartani a gyerekeket a haláltól. Ez lényegében egy struccpolitika. Mi lesz a gyerekkel, ha véletlen egyikőtök meghal? Vagy valamelyik nagyszülő? Vagy valami tragikus balesetben egy gyerek a környezetében? Egy idős, távoli ismerős/rokon tökéletes alkalom arra, hogy óvatosan, kornak megfelelően, de bemutassuk a halál fogalmát.

2023. nov. 23. 13:26
 28/61 anonim ***** válasza:
30%

27#

Miért is kellene távolabbi rokonoknak a gyereket mutogatni? A gyerek nem egy cirkuszi majom.

2023. nov. 23. 13:32
 29/61 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk mikor meghalt tatám, akkor a temetés után elmentem a kisfiamért és úgy mentünk a halotti torra. Nem tudom, hogy máshol miként működik ez a halotti tor, de a tatámé úgymond kellemes hangulatú volt. Beszélgettünk, ettünk, ittunk, jó emlékeket idéztünk fel. Akkor a fiam 3,5 éves volt.
2023. nov. 23. 13:40
 30/61 anonim ***** válasza:
73%
BEMUTATNI. Az emberek be szokták mutatni egymást ismerősöknek, ha nem találkoztak még korábban, de amúgy van közük egymáshoz. Tudod, így integráljuk az újonnan megszületett embereket a társadalomba. A rokonok között is úgy létezhet csak bármilyen kapcsolat, ha találkoznak, ezt pedig el kell kezdeni valahol. Veled ellentétben fel se merült bennem, hogy majmokként gondoljak a gyerekekre ebben a szituációban. Én pont emberként szeretném kezelni őket.
2023. nov. 23. 13:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!