Elmennetek halotti torra óvodás korú gyerekekkel? Anyosom egy rokona halt meg. Több száz kilométerre élt a bácsi. Senkivel nem is tartotta a kapcsolatot tizenéve. Anyosom kitalálta, hogy a halotti torra menjünk el, vigyük a gyerekeket is.
12.
Nem a nyitóban egyáltalán nem volt érthető, hogy mekkora távra vinnéd a gyereked.
A hozzászólásaidból lett egyértelmű.
Életemben egyszer voltam halotti toron, pont gyerekként. Az ég világon semmi nem történt ott, ami rossz hatással lehet egy gyerekre. Lényegében egy nagy családi vacsora volt távoli rokonokkal és család távolabbi ismerőseivel, akiket korábban nem ismertem.
Fiatal libsi vagyok, de szerintem nagyon rossz irányba megy a modern társadalmunk ezzel a tendenciával, hogy megszüntetünk egy csomó közösségi eseményt, mint amilyen a halotti tor is. Ez csak tovább fokozza az emberek atomizálódását. Most mi a baj azzal, ha szeretné BEMUTATNI a gyereket a rokonoknak? Azért ez MUTOGATÁSNAK hívni brutálisan cinikus.
Azt is borzalmasan rossz dolognak tartom, hogy mindenképp távol akarjuk tartani a gyerekeket a haláltól. Ez lényegében egy struccpolitika. Mi lesz a gyerekkel, ha véletlen egyikőtök meghal? Vagy valamelyik nagyszülő? Vagy valami tragikus balesetben egy gyerek a környezetében? Egy idős, távoli ismerős/rokon tökéletes alkalom arra, hogy óvatosan, kornak megfelelően, de bemutassuk a halál fogalmát.
27#
Miért is kellene távolabbi rokonoknak a gyereket mutogatni? A gyerek nem egy cirkuszi majom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!