Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmennetek halotti torra...

Elmennetek halotti torra óvodás korú gyerekekkel? Anyosom egy rokona halt meg. Több száz kilométerre élt a bácsi. Senkivel nem is tartotta a kapcsolatot tizenéve. Anyosom kitalálta, hogy a halotti torra menjünk el, vigyük a gyerekeket is.

Figyelt kérdés
A sose látott rokonoknak akarja a gyerekeket megmutatni. Nem sok értelmét látom az egésznek. Férjem egyedül is elmenne.

2023. nov. 23. 11:21
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
64%

Engem elvittek, mert a szüleim vitték a nagymamámat és nem volt kire hagyni. Nem volt belőle semmi ügy. A mamám elvitt magával templomba is és tudtam viselkedni, érzelmileg meg nem számított gyerekként. A szüleimmel és a mamával voltam, nem számitott a többi.

Szerintem érzelmileg nem sok mindenkit fog érinteni. Sajnos sok toron jól érzik magukat a rokonok, beszélgetnek, nevetgélnek, esznek isznak. Végül is egy családi összejövetel ha halál eset miatti is. Csak az igazán közeli családtagoknak borzalmas a tor akit érzelmileg érint.

Ha titeket nem érint akkor nincs ok rà esetleg hogy ne vegyétek el az anyóst. Ha annyira menni akar vigyétek el.

2023. nov. 23. 14:39
 42/61 anonim ***** válasza:
68%
A kérdező gyerekeket említ, tehát több, legalább 2 óvodás korú gyerekről van szó. Itt több dolgot kell mérlegelni, több szempont van, nem utolsó sorban az apa véleménye, akinek rokona a bácsi. De az is számít, hogy a kérdezőnek nincs kedve számára idegen ember toára úgy elmenni, hogy közben két vagy több óvodást kell koordinálni, adott esetben lefoglalni, megkímélni, ha olyan szituáció adódik, pl valaki a dráma kedvéért zokogásban tör ki, stb. Ráadásul úgy hogy az anyós nem titkolt szándéka az, hogy a gyerekeket mutogassa a rokonainak. Sokféleképpen elsülhet a történet, én megmondod őszintén, nem mennék se gyerekekkel, se gyerekek nélkül, hacsak a férjemnek nem jelentene sokat érzelmileg.
2023. nov. 23. 15:02
 43/61 anonim ***** válasza:
41%

Te ezt már úgy is eldöntötted. Nincs kedved menni, főleg anyóssal mert utálod, a férjed nem számit.

Akkor csak megerősítést akarsz? Tessék megkapod. Ne menj. Mintha számítana bármit amit mondunk.

Mert ha számítana a férjed akkor ezt vele beszélnéd meg, ő mit akar, mit gondol. Nem is lenne ebből kérdés.

2023. nov. 23. 15:11
 44/61 anonim ***** válasza:
71%

Egyetértek #42-vel.

Annyit tennék hozzá, hogy mivel az elhunyt (a kérdező állítása szerint) tizenéve nem tartotta a kapcsolatot senkivel, így aligha jelenthet túl sokat a férjnek. Igaz, ugyanemiatt zokogásra vagy nagyobb szomorkodásra se kell számítani.

Szerintem kb. egy rokoni összeröffenés lesz, csak a fekete ruha fog emlékeztetni arra, hogy elvileg szomorú alkalom miatt találkoztak. De épp ezért sokkal kevésbé veheti bárki is rossz néven, ha a kérdező nem akar menni és nem akarja vinni a gyerekeket. A férje tegye tiszteletét, mert neki rokona, ő képviseli a családot, a feleség meg nyugodtan maradjon otthon, ha nem kívánkozik oda.

2023. nov. 23. 15:43
 45/61 anonim ***** válasza:
77%

A MI gyerekeinkkel és a férjem - egyébként rendes - anyja kedvéért elmennék. A nagyobbik gyerekünkre különösen igaz, hogy szereti a társaságot, jól veszi, ha új emberekkel ismerkedhet meg és szeret enni. Az sem lenne utolsó szempont, hogy ha nyomott lenne a hangulat, valószínűleg feldobná. De egy tor nem feltétlenül a búslakodásról szól, a mai napig nem felejtem el, hogy nagyapám halála után a toron láttam először nevetni az apámat. Ráadásul az egyik soha nem látott, távoli rokonnak sikerült megnevettetnie. És itt van még egy pont, amiért vinném: van a rokonságnak az a része, akivel az ember kb. esküvőn, keresztelőn és temetésen találkozik. Nekem fontos, hogy a férjem rokonságát is el tudjam helyezni fejben, hogy tudjam, éppen kiről beszél anyós édesanyja, akihez sokat járunk, talán a gyerekeknek is megmarad valaki. Hogy anyós pajtás villogni akar a gyerekekkel? Villogjon, engem aztán nem zavar. Ahogy ismerem, figyelembe venné az ő szükségleteiket, nem ártana nekik.

De ha te nem szeretnél menni, akkor ne menjetek! Nem kötelező, a gyerekek miatt van is hivatkozási alap, hogy miért ne. Nem tudom, milyen természetűek a gyerekeitek, milyen a viszonyod anyósoddal, mennyire fontos számodra a férjed családja stb. Ezeket te tudod és TI döntötök, nem mi.

2023. nov. 23. 15:47
 46/61 anonim ***** válasza:
73%
Nem. Amúgy is undorítónak tartom az ilyen zabálást.
2023. nov. 23. 16:31
 47/61 anonim ***** válasza:
38%
Egy közeli hozzátartozó temetésére jó, ha elvisszük a gyermeket, hiszen ez neki is egy búcsúzás, egy elengedés. A gyermekek okosabbak, mint azt gondolnánk, többet felfognak a világból, csak nem tudják megfogalmazni. A halál természetes sajnos, az élet része, csak a nyugati világban távolodtunk el ettől a gondolkodásmódtól. De! A te esetedben a gyermek számára egy teljesen ismeretlen, távoli rokonról van szó és halotti toron rengeteg szàmára ismeretlen emberről… Ez a helyzet szorongást válthat ki még a legnyitottabb gyermekekből is. Rendkívül kényelmetlenül érezhetik magukat egy ilyen idegen környezetben, főként egy halotti toron… Semmiképp ne vidd szerintem. Üdv: egy gyermekpszichológus.
2023. nov. 23. 17:31
 48/61 anonim ***** válasza:
25%
Én nem értem: Felnőtt emberként te nem tudod eldönteni, hogy mit akarsz? Vadidegenek mondják meg neked, hogy te mit csinálj? Hát, én például pontosan azt szoktam csinálni, amit akarok. És nulla szerepe lenne a döntésemben annak, hogy nem kedvelt rokonok mit várnak el tőlem, vagy hogy vadidegenek mit csinálnak hasonló helyzetben.
2023. nov. 23. 17:54
 49/61 anonim ***** válasza:
22%
Nem a halotti torral van a baj, hanem a sok utazással. Óvodás gyereket nem feltétlenül kell ilyen messzire utaztatni.
2023. nov. 23. 18:06
 50/61 anonim ***** válasza:
18%
Neked nem közeli hozzátartozód, de a férjednek igen? Mert akkor a gyerekeknek is közeli hozzátartozója csak mondom. Amúgy mi baja lesz az óvodás gyereknek az utazástól? Nem egy ismerősöm 1-2 éves gyerekkel repül többezer km-re
2023. nov. 23. 19:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!