Kisgyerekes anyukák! Nektek mennyit segítenek a nagyszülők vagy más rokon a gyerekfelügyeletben, hozni-vinni az ovodás/iskolás gyereket?
Tavaly váltam el, majd a vírus miatt a munkahelyem is elvesztettem (pontosabban csődbe ment a munkáltatóm, mert a cég jogutód nélkül megszűnt),most állást keresek. Van egy 5éves fiam. Eddig 17 állásinterjún voltam és egyiket sem tudtam elvállalni, mert este 8-ig,9-ig,10-ig dolgozni kellett volna, a hétvégeken is.A munkaadók semmilyen kompromisszumra sem voltak hajlandóak.Részmunkaidő is csak tömbösítve, a heti 20 órát 2 napban kellett volna ledolgozni. A heti 30 órás állások is tömbösítve, 3 napra. Ezek után anyámat kértem, hogy hozza el az oviból a gyereket, és vigyázzon rá amíg nekem dolgoznom kell, itt lakik a szomszédban, nyugdíjas, de erre ő nem hajlandó,hallani sem akar róla, azt mondogatja hogy ez sok neki. Tudom, hogy, ez nagy kérés, de másképp nem tudok dolgozni, a volt férjem a gyerektartást sem fizeti. 28500 Ft szociális segélyt kapok + 13700 Ft családi pótlék, tehát ketten 42200 Ft-ból élünk havonta. A gyereket sem tudom már rendesen etetni,állandóan tészta, vajaskenyér, bundáskenyér van - ha van. Se hús, se gyümölcs, se zöldségek, erre nem telik.Csak az óvodában kap normális kaját.
Irodai állásokra is egy tucatra jelentkeztem, de 10év vendéglátós és 5 év kereskedelmi múlttal, gyakorlat nélkül nem vesznek fel irodába,legalább 500 irodai állásra jelentkezem és esélytelen.
A vírus miatt a vendéglátás is a padlón van, ezt mindenki tudja, esélytelen lenne még gyerek nélkül is.
Babysitter nem opció, mert a fele fizetésem elhordaná, tehát ketten élnénk egy fél fizetésből.
A válás és a vírus miatti munkahely elvesztés sajnos majdnem egyszerre következett be, egyiket sem terveztem előre, de így alakult.(pláne nem együtt!)
Anyámmal meg csak vitatkozom, mert nem akar segíteni,pedig tudna,de ő "élvezni akarja" a nyugdíjas éveket.Azt mondja, sok lenne neki minden nap az óvodába futkosni,amikor nekem dolgozni kell.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Azt mindenki tudja, hogy egy állás lenne a megoldás, de egyszerűen nem találok munkahelyet 8 és 4 között,hétfőtől péntekig, ezek mintha kihaltak volna. A volt férjem sem segít semmit, éli a világát, új barátnője van.
Korábban a részmunkaidős állások nem voltak tömbösítve, lehetett napi 6-7órát is dolgozni, de most egyre több ilyen álláshirdetésbe futok bele,napi szinten, amit heti 20-30 óra részmunkaidősnek hirdetnek, azt 1-2 nap alatt kell ledolgozni, napi 12-14 órában.
Az érdekelne, ezt az ovi/suli problémát ki hogy oldja meg,kinek mennyit segítenek a nagyszülők...
Már szerencsére nincs ilyen problémám, de elsősorban és mindentől függetlenül a gyerek apját pereld be gyerektartásért!
Ha nincs bejelentett munkahelye, az állam megelőlegezi neked, rajta meg behajtják.
Próbálj meg elmenni magánlakásokat takarítani, vagy te bébiszitterkedj, ez elmegy addig míg kicsi a gyerek és hozni-vinni kell.
Anyádat meg emlékeztesd, hogy egyszer majd igazán öreg lesz és pont ennyi segítségre számítson tőled is, tehát kezdjen el tervezgetni!
Mivel nem írta a Kérdező, hogy az anyja egy segítségre szoruló rokkant, vagy 70 éves magatehetetlen nyugdíjas, így feltételezhető hogy ez nem áll fenn. Különösen, mivel az anyjának mindössze annyi a kifogása, hogy "élvezni akarja az életet"!
Mondjuk utóbbiban sincs semmi elítélendő, kivéve, ha emiatt a gyereke és az unokája éhezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!