Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Kisgyerekes anyukák! Nektek...

Anett80 kérdése:

Kisgyerekes anyukák! Nektek mennyit segítenek a nagyszülők vagy más rokon a gyerekfelügyeletben, hozni-vinni az ovodás/iskolás gyereket?

Figyelt kérdés

Tavaly váltam el, majd a vírus miatt a munkahelyem is elvesztettem (pontosabban csődbe ment a munkáltatóm, mert a cég jogutód nélkül megszűnt),most állást keresek. Van egy 5éves fiam. Eddig 17 állásinterjún voltam és egyiket sem tudtam elvállalni, mert este 8-ig,9-ig,10-ig dolgozni kellett volna, a hétvégeken is.A munkaadók semmilyen kompromisszumra sem voltak hajlandóak.Részmunkaidő is csak tömbösítve, a heti 20 órát 2 napban kellett volna ledolgozni. A heti 30 órás állások is tömbösítve, 3 napra. Ezek után anyámat kértem, hogy hozza el az oviból a gyereket, és vigyázzon rá amíg nekem dolgoznom kell, itt lakik a szomszédban, nyugdíjas, de erre ő nem hajlandó,hallani sem akar róla, azt mondogatja hogy ez sok neki. Tudom, hogy, ez nagy kérés, de másképp nem tudok dolgozni, a volt férjem a gyerektartást sem fizeti. 28500 Ft szociális segélyt kapok + 13700 Ft családi pótlék, tehát ketten 42200 Ft-ból élünk havonta. A gyereket sem tudom már rendesen etetni,állandóan tészta, vajaskenyér, bundáskenyér van - ha van. Se hús, se gyümölcs, se zöldségek, erre nem telik.Csak az óvodában kap normális kaját.

Irodai állásokra is egy tucatra jelentkeztem, de 10év vendéglátós és 5 év kereskedelmi múlttal, gyakorlat nélkül nem vesznek fel irodába,legalább 500 irodai állásra jelentkezem és esélytelen.

A vírus miatt a vendéglátás is a padlón van, ezt mindenki tudja, esélytelen lenne még gyerek nélkül is.

Babysitter nem opció, mert a fele fizetésem elhordaná, tehát ketten élnénk egy fél fizetésből.

A válás és a vírus miatti munkahely elvesztés sajnos majdnem egyszerre következett be, egyiket sem terveztem előre, de így alakult.(pláne nem együtt!)

Anyámmal meg csak vitatkozom, mert nem akar segíteni,pedig tudna,de ő "élvezni akarja" a nyugdíjas éveket.Azt mondja, sok lenne neki minden nap az óvodába futkosni,amikor nekem dolgozni kell.

Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Azt mindenki tudja, hogy egy állás lenne a megoldás, de egyszerűen nem találok munkahelyet 8 és 4 között,hétfőtől péntekig, ezek mintha kihaltak volna. A volt férjem sem segít semmit, éli a világát, új barátnője van.

Korábban a részmunkaidős állások nem voltak tömbösítve, lehetett napi 6-7órát is dolgozni, de most egyre több ilyen álláshirdetésbe futok bele,napi szinten, amit heti 20-30 óra részmunkaidősnek hirdetnek, azt 1-2 nap alatt kell ledolgozni, napi 12-14 órában.

Az érdekelne, ezt az ovi/suli problémát ki hogy oldja meg,kinek mennyit segítenek a nagyszülők...

2021. ápr. 23. 10:49
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudok hasznos választ adni a kérdésedre, mivel szinte ugyanebben a helyzetben vagyok, csak két gyerekkel, és nekem meghaltak a szüleim, semmi segítségem sincs. És egyre kilátástalanabbul élem meg a helyzetet sajnos...
2021. ápr. 23. 11:07
 2/30 anonim ***** válasza:
76%
1-es vagyok. Anyukáddal egyébként milyen a kapcsolatod? Én nem tudnám végignézni, hogy a gyerekem és az unokám ilyen helyzetbe kerüljenek, én pedig kényelemből ne segítsek nekik. Ez nagyon szomorú, hogy van ami megteszi...
2021. ápr. 23. 11:13
 3/30 anonim ***** válasza:
95%

Már szerencsére nincs ilyen problémám, de elsősorban és mindentől függetlenül a gyerek apját pereld be gyerektartásért!

Ha nincs bejelentett munkahelye, az állam megelőlegezi neked, rajta meg behajtják.

Próbálj meg elmenni magánlakásokat takarítani, vagy te bébiszitterkedj, ez elmegy addig míg kicsi a gyerek és hozni-vinni kell.

Anyádat meg emlékeztesd, hogy egyszer majd igazán öreg lesz és pont ennyi segítségre számítson tőled is, tehát kezdjen el tervezgetni!

2021. ápr. 23. 11:47
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem segített anyukám, de amikor a gyerek kicsi volt, ő még viszonylag fiatalabb volt, meg közel laktunk. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy! Ahogy az előző írta, ha nem találsz 8-4-ig munkát, akkor maradnak az ilyen kötetlenebbek, pl. magán takarítás. Vagy akár te vállalhatnál másnál baby sitterkedést, persze csak átmenetileg, amíg nem találsz fix állást. Kérdezd meg az óvodában, esetleg más környékbeli óvodákban is, hogy kitehetsz-e egy hirdetést. Ilyen kötetlenebb munkák: takarítás, gyerekfelügyelet, korrepetálás, kutyasétáltatás, időseknek segítés. Akár 1500-2000 Ft-ot is elkérhetsz óránként (Budapesten). Ha sikerül napi 5-6 órányi elfogaltságot találni, máris beljebb vagy anyagilag, közben még álláskeresésre is maradna időd. Ha ilyen 8-4-ig munkát keresel, akkor egyébként érdemes lenne az önkormányzatnál, oktatási intézményeknél figyelni az álláshirdetéseket.
2021. ápr. 23. 12:08
 5/30 anonim ***** válasza:
31%
"Anyádat meg emlékeztesd, hogy egyszer majd igazán öreg lesz és pont ennyi segítségre számítson tőled is, tehát kezdjen el tervezgetni!" Mondjuk lehet hogy a nyugdíjas anyuka már maga is segítségre szorulna...
2021. ápr. 23. 12:13
 6/30 anonim ***** válasza:
88%
Semennyit. Egyáltalán nem segít senki, mindent mi oldunk meg (3 nagyobb gyerek).
2021. ápr. 23. 12:13
 7/30 anonim ***** válasza:
27%
Kérdező, az megvan hogy nem anyád szülte a gyereket, nem köteles hurcolászni helyetted, megoldani a te életedet? Nem mindenki tűri jól a gyerekeket.
2021. ápr. 23. 12:16
 8/30 anonim ***** válasza:
90%

Mivel nem írta a Kérdező, hogy az anyja egy segítségre szoruló rokkant, vagy 70 éves magatehetetlen nyugdíjas, így feltételezhető hogy ez nem áll fenn. Különösen, mivel az anyjának mindössze annyi a kifogása, hogy "élvezni akarja az életet"!

Mondjuk utóbbiban sincs semmi elítélendő, kivéve, ha emiatt a gyereke és az unokája éhezik.

2021. ápr. 23. 12:19
 9/30 anonim válasza:
97%
Baràtnő akiben bizol hasonló helyzetben lèvő nők,egymàs támasza lehetnètek, hasonló helyzetben vagyok rokonaim "csalàd" elzàrkózik a segítsègtől... èn mèg a gyerek apjával vagyok viszont èn innen szakadnèk ki esetleg albérlet màs nővel...oda- vissza müködne!
2021. ápr. 23. 12:22
 10/30 anonim ***** válasza:
96%
Esetleg az önkormányzatnál próbálj meg segítséget kérni, hátha. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatást tudsz kérni évente pár alkalommal.
2021. ápr. 23. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!