Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Heló megpróbálom nagyon...

Heló megpróbálom nagyon röviden leírni mert nem enged sokat. ? Szóval 7 hónapos terhes vagyok és aggódok az miatt hogy esetleg elveszik tőlem a babámat. És tudom elsőre hülyén hangzik de a párom eléggé befolyásolható.

Figyelt kérdés

És az anyukája meg erőszakos,akaratos sajnos.

Megbeszéltem a párommal még a legelején hogy csak akkor vállalom a gyereket ha talpra áll és ott lesz mellettem mint anyagilag mint lelkileg és nem az anyjához visszük majd a gyereket ezt ne is remélje..

Most is albérletben vagyunk de félek ez megváltozik ha a baba megszületik a páromat felfogja beszélni az anyja hogy költözzünk hozzájuk én meg nagyon nem szeretnék és ezt ő is tudja..

Hozzáteszem a párom szülei az elején nagyon rendesek voltak velem tényleg.. szerettem is őket..de az utóbbi időben az hogy ennyire belemásznak az életünkbe meg a babavárásba már kezd nagyon idegesíteni..de legfőképpen az hogy a párom ezellen úgy látszik semmit sem akar tenni..ő úgy veszi hogy az anyja csak segíteni akar..én is ezt hinném ha nem menne utána a hánytorgatás meg a szemrehányások..mert sajnos volt már rá példa.

És ha a párom úgy dönt hogy hallgat az anyjára és hazaköltözik,viszi magukkal a gyereket még csak ellenkezni se tudnék hisz én nem tudnám hova vinni...nagyon kétségbe vagyok esve hogy mi lesz itt még 2 hónap múlva már előre idegeskedek aludni is alig tudok ez miatt..adjatok valami tanácsot..tudom elba..tam de mostmár nem tudom meg nem történté tenni..

Előre is köszi a válaszokat.

2023. jún. 13. 21:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/101 anonim ***** válasza:
90%

Mert ugyebár ez egy hatalmi jatszma. A szülő nem tudja elengedni a felnőtt gyerekét. Irányítani akarja, a gyerek pedig nem tör ki a gyerekszerepből... Itt ki kell törni a leuralásból. Sajnos ez nagy viták sértődések nelkül nem biztos hogy menni fog, de megéri majd.

Ha nincs nyilatkozat, és nem is csináltok, a te neveden lesz! Húzd ki az időt, ne csinaltass nyilatkozatot, halaszd amíg meg nem születik. Utána bírósághoz fordulhatnak a hisztiért. Nyugi, ott nem kapnak majd annyi láthatást..

2023. jún. 13. 23:11
 12/101 A kérdező kommentje:

Őszintén fogalmam sincs hogy miért nem áll ki saját magáért se a szüleivel szemben..ha megkérdem tőle még neki áll feljebb..sajnos nagyon anyás...ezért eléggé befolyásolható ha az annyáról van szó ...sokat is veszekedtünk már ez miatt is..azthiszi hogy az annya segíteni akar neki/nekünk de az már fel sem tűnik neki hogy ez nem jó szándékú segítség..csak mindent az irányításuk alatt akarnak tartani..már ahogy én észre vettem ezt..egyébként a párom 26 éves..nemsokár 27 és tényleg nevetséges amúgy ha így jobban belegondolok hogy még mindig gyerekként kezelik..

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget,válaszokat pláne az utolsónak ment a zöld kéz..valamennyire megnyugudtam most hogy nem vehetik el tőlem csakúgy ha ők úgy gondolják

2023. jún. 13. 23:16
 13/101 A kérdező kommentje:
Még hozzátenném hogy tényleg nem tudják elengedni a gyerekeiket ezt jól látod..páromék 3an testvérek néha a többit is megpróbálják irányítani csak hogy azok általában nem engedelmeskednek...ellenben a párom pff hát ez katasztrófa ő mindent úgy csinál ahogy az annya mondja és még csak nem is ellenkezik csak nagyon ritkán..az annya sokszor megkérdezés nélkül dönt helyettünk..vagyis próbál,hiába mondom neki hogy már pedig nem úgy lesz mintha meg se hallották volna...azthiszik hogyha kijövök a kórházból a baba megszületése után akkor egyből hozzájuk megyünk és ott leszünk..már abba is mesterkednek hogy majd ők bejönnek értünk a kórházba.. azt akarják hogy ott neveljük fel az unokát náluk..én tényleg nem értem hogy létezhetnek ilyen lelki sérült emberek hogy ennyire más életével akarjanak foglalkozni és más gyerekével...van 3 gyereke már felnevelhetett 3at nem értem ....mit akarnak még
2023. jún. 13. 23:26
 14/101 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, ha mást nem, most már látod a saját bőrödön, hogy aki szarfaxú, az általában az is marad. Már elcsesztél egy ártatlan életet, kecc... Gratulálok... Mert kb. Paris Hilton előbb fog konyhán dolgozni Hilton-örökösnőként, minthogy a te mulya pasasod tököt növesszen és kiálljon értetek, ha még szinte a finisben sem tette meg.

Legközelebb ennél 1.000.000.x jobban gondold meg, kinek pujálsz le.

Vagy kidobod ezt a mamlaszt és még akkor a hónod alá Csapod a gyereket, amíg kicsi és csövelsz egy barátnőnél egy ideig, vagy készülj fel, hogy kb 18 év múlva megszűnsz létezni a gyerek számára, nem, hogy még bedugjon egyáltalán a legszarabb öregotthonba vénasszony korodban.

2023. jún. 13. 23:58
 15/101 A kérdező kommentje:
Hát igen sajnos én is csak nemrég döbbentem rá hogy nem egy felnőtt férfival vagyok/voltam együtt hanem egy felnőtt testben ragadt kisgyerekkel..csak sajnos vagy nem sajnos későn jöttem rá...de tanulok a hibámból.köszi neked is
2023. jún. 14. 00:11
 16/101 anonim ***** válasza:
87%
Köszi, hogy így reagáltál, tök kellemes csalódàs volt. Amúgy mennyi ideje vagytok együtt evvel a csávóval? Mert rengeteg ember racionalizál, hogy "ó, egy év nem a világ, majd később, vagy ha gyerekünk lesz, majd felnő". És egy csomóan erre csesznek el akár tizenéveket az életükből, a gyakori család rovata kb evvel van tele, amióta világ a világ. És gyakori nélkül is kb mindenki ismer legalább egy embert a környezetéből, aki elbarmolja a fiatal éveit valami link szarra.
2023. jún. 14. 00:20
 17/101 A kérdező kommentje:

Nemrég volt egy éve hogy együtt vagyunk..pontosabban múlt hónapban volt 1 éve..

De úgy erzem nem fog ez sokáig tartani..nekem felnőtt férfi kell akire számíthatok és ha bármi bajunk van megoldjuk közösen..és éppen ezért is vállaltam mégiscsak a babát..mert abban a hitben éltem hogy ő ilyen..és én hülye csak az utóbi 2-3 hónapban döbbentem rá hogy amúgy rohadtul nem az akinek eddig hittem..

De nembaj kaptam egy pofont az élettől de legalább észhez tértem..hogy túl későn e vagy még időben, egyenlőre még magam sem tudom.

Viszont örülök hogy regisztráltam erre az oldalra sok gondolkodás után..mert tényleg hasznos..köszönöm nektek..meg is nyugtattatok plusz világosabban is látok mostmár szerencsére...de egy dolog biztos..mostmár csak a gyerekem miatt sem leszek elnéző velük...és már a tiszteletlenség sem fog érdekelni..végülis a tiszteletnek oda vissza járnia kellene szerintem...ha a párom hagyni is fogja magát a családjának vagy a testvéreinek,én nem..és ki fogok állni magamért is és a gyerekemért is mert egy igazi anyának ez kötelessége..köszönöm mégegyszer..legyen szép estétek

2023. jún. 14. 00:31
 18/101 anonim ***** válasza:
89%

Na,egy kérdező, aki legalább tanul a hibájából és nem behisztizik, ha nem kap neki tetsző vàlaszokat! Ilyet nemigen pipálni gyakorin. Előre is sok erőt a párod szüleihez és a gyerekhez, mert ez az ipse nem fog tudni apukaként funkcionálni.

Azért 6 hónap még nagyon nem elég arra, hogy kiismerd a másikat. Ha jól számolom, kb akkor lettél állapotos. 6 hónap alatt max az alaptermészete bukik ki, hogy mikben kell kompromisszumot kötni, stb, de az is nagy vonalakban. 1 év minimum kell, mire kiismerd a másikat, még jobb emberismerőként is, de inkább 2 évet mondok minimumnak, legalább 1 év együttélést tartalmazva. 5-6-7-8 éveket elcseszni a másikra eljegyzés előtt úgy, hogy önellátó felnőttként ismeri meg egymást a pár, az meg a másik véglet.

2023. jún. 14. 00:51
 19/101 anonim ***** válasza:
85%
Még nincs elveszve ez a dolog így.
2023. jún. 14. 01:58
 20/101 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, összefoglalnám a lényeget:

Pár hónapos ismeretség után nem tervezetten teherbe estél, de úgy döntöttél, megtartod. Ez még akkor is hiba volt, ha a gyerek apja azt ígérte, vállalja. Amint terhes lettél megszűnt a munkaviszonyod, tehát jelenleg 0 az egzisztenciád és csak minimális megtakarításod van, szülés után pedig csak kb 27E Ft GYES-t fogsz kapni így, meg 12.600Ft CSP-t, ami kb a pelenkára lesz elég, tehát létrehoztál egy kiszolgáltatott állapotot magadnak és a gyereknek.

Albérletben éltek, igen "remek" körülmények között:

" itt ahol lakunk sok a fiatal és elégge hangosak is sokszor hangos zene ivás hétvégente ilyesmik"

A saját családoddal nem szoros a kapcsolatod, tehát nincs háttér támogatásod sem, ezek után tényleg nem tudom, mire alapoztad a jövőt? Miből gondoltad, hogy jó döntés megtartani a babát?

Tudom, kemény szavak ezek, de sajnos ezek a tények, muszáj szembenézni velük és tanulni a hibákból.

Igen, jól látod, valóban elrontottad, nem kicsit, nagyon.

Lehet, hogy a párod szülei erőszakosak, irányítás mániásak, de sajnos azt kell mondjam, mégis sokkal több felelősségérzet szorult beléjük, mint belétek, ha nem örülnek annak, hogy egy újszülöttet egy csupa zűrős, rendszeresen ivászatot tartó társaságba vigyetek haza a nyámnyila pároddal együtt, aki gyakorlatilag csak sodródik az árral. Lett volna rá 7 hónapja, hogy megváltozzon, önálló albérletet keressen a családjának, de úgy tűnik, ő ehhez a feladathoz cseppet se nőtt fel, hiába 27 éves.

Azt tanácsolom, légy most már sokkal okosabb és próbálj a fenti érvek, tények alapján jó döntést hozni. Az sem kizárt, hogy most jó döntés lehet ideiglenesen elfogadni a szülők segítségét és hozzájuk költözni, viszont akkor innentől amit eddig albérletre fizettetek, azt rakjátok félre, hogy később külön tudjatok költözni. Te is fejleszd magad, tanulj pl. valami jó szakmát, azon agyalj, hogyan másszatok ki ebből a gödörből anyagilag is, mert ha folyton csak sodródsz az árral, jogos marad a félelmed, mindig kiszolgáltatott leszel a gyerekeddel együtt. Most már ne csak az számítson, mi a legjobb Neked, hanem az is, mi a legjobb a babádnak.

Azt írtad, a párod jól keres, de annyira azért mégsem, hogy Titeket is eltartson és egy jobb albérletet is találjatok. Ilyen körülmények között nem árt, ha tudatosan, közösen meghoztok olyan kompromisszumokat, amivel nem teremtetek újabb és újabb problémákat.

Ha már felelőtlenül bevállaltatok úgy egy babát, hogy nem gondoltátok végig, ez mivel jár, akkor lehet, hogy most az a felelős döntés, hogy elfogadjátok a szülői segítséget a párod szüleitől, de legyen ez csak ideiglenes, amíg talpra nem álltok.

2023. jún. 14. 04:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!