Normális, hogy a vőlegényem azért felkel hajnalban
feltenni a bográcsot, hogy a szüleim ne tudjanak
,,beleszólni”?
Figyelt kérdés
A párom nagyon szeret főzni, főleg bográcsban viszont hihetetlenül makacs a főzésben meg úgy mindenben is. Ha ő főz, akkor ragaszkodik hozzá, hogy az elejétől a végig mindent ő csináljon meg. Tavaly nyáron volt, hogy párom nem kelt korán ès elkezdte a főzést, a hagyma pirításnál tartott, amikor anyumék megérkeztek, (kb 10 óra lehetett ekkor), ès a páromnak nagyon nem tetszett pl az, hogy amíg ő bement a konyhába valamiért, addig apu beletette a paprikát, vagy öntött mèg hozzà vizet. Nem tette szóvá, de azóta mindig az van, hogy a párom ilyenkor hajnalban kell, hogy a szüleimnek esélye se legyen segíteni a főzésben.
Ha már te nem teszed helyre a szüleidet, hogy megkérd őket, hogy jószándékból se csináljanak ilyet, mert a vőlegényednek ez fontos, hogy egyedül főzzön, akkor igen, konfliktuskerüléses módszerrel a legjobban oldja meg a dolgot. Az más tészta, hogy jobb lenne nyíltan megkérni a szüleidet erre, de abban sajnos ahogy látom, nem vagy partner. (Én is remélem, hogy átgondolja még a pasi ezt a házasságot...)
2023. jún. 11. 15:37
72/96 anonim válasza:
Képzelem milyen "határozottan" szólhattak a szülőknek, ha ennyire nem képesek észrevenni magukat. Ami biztos kérdező, a párodat egyáltalán nem tisztelik, és téged sem. És ennek te vagy a legfőbb oka. Szarnék én nekik bármit is főzni, akármennyire is szeretem. Apád, ha enni akar, akkor csinálja meg. Én meg pihennék addig. Ha megsértődik, akkor így járt. Ilyen típusú emberrel nem lehet másképpen bánni. Csak ebből ért, vagy ebből sem.
2023. jún. 11. 15:43
73/96 anonim válasza:
De bakker ha most, fozesnel nem működik a kommunikáció, akkor mi kész, ha gyerek is lesz a képben? Akkor apu lelep a kolyokkel, amikor jönnének az anyosaek, mert nem értik meg, hogy ne szóljanak bele x dologba? Ahelyett, hogy elmondana, nem akarom ezt neg azt. Ha kell, akkor szazszor
2023. jún. 11. 16:45
74/96 anonim válasza:
De minek elmondani 100-szor, ha nem értik meg?
2023. jún. 11. 16:49
75/96 anonim válasza:
Mert abból megertik, ha előre elkészített valamit/elmegy otthonrol?
2023. jún. 11. 16:51
76/96 anonim válasza:
Nem kell elmondani 100x.Elég 1x. Aki nem akarja megérteni, az millióból sem fogja. Egyszerűen nem kell nekik főzni. Csinálják meg, ha ennyire jó szándékúak. A pasas meg pihen addig. Ha apukáéknak meg a kérdezőnek nem teszik, akkor így jártak. Én tutira nem strapálnám magam a jövőben miattuk. Megcsinálom majd magamnak meg a társamnak, ha nem lesznek ott.
2023. jún. 11. 16:55
77/96 anonim válasza:
77: ilyeneket amúgy sem kell zabálni hívni, ennyi...
2023. jún. 11. 17:25
78/96 anonim válasza:
Abból sem értik meg. De legalább a kajába már nem tudnak bele kontárkodni főzés közben. Mire odaérnek, kész van. Egy fontoskodási lehetőség mínuszolva máris. Talán előbb-utóbb feltűnik nekik. Valószínűleg megsértődnek, de én leszarnám. Nem ők vannak otthon, hanem én. Ha nem tetszik, akkor maradjanak a seggükön otthon. Nem olyan nehéz ezt kivitelezni, csak akarni kell. Mondjuk én kvára bunkó tudok lenni, tehát nekem nem nagy cucc megmutatni, hogy hol a helyük. Az ilyen emberekkel csak ezen a nyelven lehet beszélni. Nem értenek másból. A finom helyre tétel falra hányt borsó esete.Felesleges az időt húzni, nem lesz javulás. Így sem garancia, de legalább tisztában lesznek azzal, hogy nálam nincsen elnézve ilyen viselkedés.
2023. jún. 11. 17:37
79/96 anonim válasza:
Megérteni sosem fogják, nem fognak már megváltozni.
2023. jún. 11. 18:10
80/96 NemFogodKitalálni válasza:
Amugy kivancsi lennek, hogy a kerdezo miert tunt el azota?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!