Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális, hogy a vőlegényem...

Normális, hogy a vőlegényem azért felkel hajnalban feltenni a bográcsot, hogy a szüleim ne tudjanak ,,beleszólni”?

Figyelt kérdés
A párom nagyon szeret főzni, főleg bográcsban viszont hihetetlenül makacs a főzésben meg úgy mindenben is. Ha ő főz, akkor ragaszkodik hozzá, hogy az elejétől a végig mindent ő csináljon meg. Tavaly nyáron volt, hogy párom nem kelt korán ès elkezdte a főzést, a hagyma pirításnál tartott, amikor anyumék megérkeztek, (kb 10 óra lehetett ekkor), ès a páromnak nagyon nem tetszett pl az, hogy amíg ő bement a konyhába valamiért, addig apu beletette a paprikát, vagy öntött mèg hozzà vizet. Nem tette szóvá, de azóta mindig az van, hogy a párom ilyenkor hajnalban kell, hogy a szüleimnek esélye se legyen segíteni a főzésben.

2023. jún. 11. 08:58
 41/96 anonim ***** válasza:
96%

És te megengedted apádnak hogy belenyúljon az ételbe míg a párod bement valamiért? Te sem vagy százas. Ott neked kellett volna szólni hogy apa ne csináld te vendég vagy majd a Géza intézi ő főz.

A párod jó fej hogy megfőz és nem cirkuszol, nem küldte el apádat melegebbre. Azért aközött hogy megpucolom a krumplit vagy elkezdem ízesítgetni van különbség.

Az meg hogy anyád neked segít az azt jelenti hogy gyerekstátuszban vagy. Felnőtt ember meg tud főzni egyedül is, nem szorul anyuci segítségére. És ezt úgy mondom hogy anyukám szakács, méghozzá nagyon jó is a szakmájában. Tőle tanultam főzni már gyerekkoromban. De ha átjön és főzök akkor nem okoskodik. Leül, beszélgetünk. Úgy viselkedik mint egy vendég. Nehogy ne tudjam azt a fél kiló húst meg 3 szem krumplit egyedül is megpucolni. Ha van olyan étel amit még nem csináltam akkor elmondja hogy kell mire figyeljek, ha kérem megmutatja. De az hogy kérés nélkül akárcsak felemelje a fedőt , ilyen nincs. Nem hogy beízesítse. Egyébként ő szakácsként azt az elvet vallja hogy 1 valaki főz nem öten, és azaz 1 ember ízesit és vállalja a felelőséget az ételért.

Az meg hogy a párod nem akar segítséget az apóstól csak jó. Később nem lesz ott a tànyérja szélén hogy ő segített ő megmondta stb.,

Aztán a kerékcserét is egyszer megkell tanulni , ő megtanulta.

Szóval apud nagy bugris volt hogy beleízesített más ételébe. De te még nagyobb vagy, hogy hagytad és még a párod a hibás.

2023. jún. 11. 10:54
 42/96 anonim ***** válasza:
95%

"Nem értenék meg, mert az lenne rá a válasz, hogy mi jó szívből segítünk."

Jaj, mindig ez a "jó szívvel kontárkodom bele a dolgodba, még akkor is, ha kifejezetten megkérsz, hogy ne, és jószándékból idegesítelek halálra". A világból ki lehet kergetni vele, mikor a jó szándék az érv arra, hogy rosszat tegyenek nekem. Milyen logika ez?

Mindegy a szándék, sajnos attól nem lesz kevésbé idegesítő. Jót akarnak a szüleid a férjednek? Akkor hagyják békén főzni, mert azt szeretné, az lenne neki a jó.

Rád se nyitogat rád anyósod a vécén, hogy segítsen kitörölni a feneked. Jó szívvel meg jószándékból...

2023. jún. 11. 10:57
 43/96 anonim ***** válasza:
98%
Én se szeretem, ha valaki belepofázik abba, amit csinálok
2023. jún. 11. 11:04
 44/96 anonim ***** válasza:
96%

Én kifejezetten háklis vagyok a főzésemre, pl. nem teszek a vizet pörköltbe, lecsóba. Sok hagymát és sok pirospaprikát használok, de kevés zsírt.

Hogy erről kinek mi a véleménye, arról nem nyitok vitát, majd ha én megyek hozzá ebédre azt fogom enni, amit ő csinál, de ha az én pörköltembe vizet borít valaki, vagy beleönt fél liter olajat, annak eltöröm a kezét.

A vőlegényed - nyilván rád való tekintettel - el akarja kerülni a konfliktust és talált egy köztes megoldást, ami számára áldozat, de bevállalta.

Inkább az a kérdés, hogy TE miért nem szóltál apádra?

2023. jún. 11. 11:11
 45/96 anonim ***** válasza:
93%
Jól teszi.
2023. jún. 11. 11:22
 46/96 anonim ***** válasza:
95%
Az a nem normális, hogy a szüleid kéretlenül beleszóltak.
2023. jún. 11. 11:23
 47/96 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező!

Ha anyósod csinálná ugyanezt a te főzéseddel, akkor mit tennél?

Te is hajnalban kelnél, vagy itt ventilálnál 20 oldalon keresztül, hogy mit képzel az a szemét anyós magáról és hogy jön ehhez?

Na ugye!

2023. jún. 11. 11:25
 48/96 anonim ***** válasza:
90%
Ha tudnám, hogy a vőlegényed itt jelen van a gyakorin, szólnék neki, hogy azonnal szakítson veled, még ma! A párod felnőtt, te meg olyan szinten vagy óvodás, hogy szerintem az életben nem nősz fel! Totálisan alkalmatlan vagy felnőtt párkapcsolatra. Te a szüleidet is egyenrangú harmadikként be akarod vinni a házasságba. Ha neked meghalnak a szüleid, te évekre halálosan össze fogsz omlani!
2023. jún. 11. 11:27
 49/96 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, azt gondold át, hogy milyen családszerkezetben szeretnél élni: lényegében édes négyesben a szüleiddel, ahol édesapád a Férfi, a férjed pedig az utód előállítása céljából a családba fogadott egyed, akire amúgy egy pörköltet nem lehet rábízni?

Nem jó felé gondolkodsz a véleményem szerint. Örülnöd kellene, hogy igyekszik megtanulni a családfőséggel járó feladatokat, dicsérned, bátorítanod kellene. (Gondolom, édesapád sem úgy született, hogy a kisujjában volt a gumicsere.)

Ehelyett 10 év múlva majd jön az "Az a hülye férjem" utalás a barátnőkkel való csevegésben, mert tényleg nem fog semmi férfimunkát megcsinálni.

Apádat Te fogd vissza, udvariasan, de határozottan. Mi megbeszéltük a férjemmel annak idején, hogy mi ketten vagyunk egyek, és szükség esetén ki-ki maga állítja le a saját szüleit.

2023. jún. 11. 11:27
 50/96 anonim ***** válasza:
98%
Igaza van.
2023. jún. 11. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!