Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális, hogy a vőlegényem...

Normális, hogy a vőlegényem azért felkel hajnalban feltenni a bográcsot, hogy a szüleim ne tudjanak ,,beleszólni”?

Figyelt kérdés
A párom nagyon szeret főzni, főleg bográcsban viszont hihetetlenül makacs a főzésben meg úgy mindenben is. Ha ő főz, akkor ragaszkodik hozzá, hogy az elejétől a végig mindent ő csináljon meg. Tavaly nyáron volt, hogy párom nem kelt korán ès elkezdte a főzést, a hagyma pirításnál tartott, amikor anyumék megérkeztek, (kb 10 óra lehetett ekkor), ès a páromnak nagyon nem tetszett pl az, hogy amíg ő bement a konyhába valamiért, addig apu beletette a paprikát, vagy öntött mèg hozzà vizet. Nem tette szóvá, de azóta mindig az van, hogy a párom ilyenkor hajnalban kell, hogy a szüleimnek esélye se legyen segíteni a főzésben.

2023. jún. 11. 08:58
 11/96 anonim ***** válasza:
92%
Teljesen igaza van. Nem illik másik főzésébe belenyúlni, és a szüleidnek nem lett volna szabad belenyúlniuk. Így elkerüli legalább a konfliktust, és ha csak néha van ilyen főzés/szülőzés akkor megtartható mint szokás szerintem. Ha másra is átterjed az, hogy odadugják az orrukat, ahova nem kéne, akkor rájuk kell szólni.
2023. jún. 11. 09:17
 12/96 anonim ***** válasza:
98%
Egyetértek a többiekkel, a dolog nekem is inkább a szüleidről mond el dolgokat, semmint a másik félről. Te nyíltan vállalod egyébként a konfliktusokat?
2023. jún. 11. 09:21
 13/96 A kérdező kommentje:
10: Én kifejezetten szeretem, amikor anyum segít nekem a főzésben ès így terhet vesz le rólam. Segít a zöldségpucolásban vagy a húst bepanírozni. A párom ezeket inkább előző este megcsinálja. Az a baj, hogy a párom az a fajta ember, aki nagyon ritkán kér segítséget. Inkább szenved egyedül, mint, hogy segítséget kérjen.
2023. jún. 11. 09:21
 14/96 anonim ***** válasza:
98%
Szóltatok a szülőknek, hogy ne csinálják? Lehet, hogy simán megértenék és akkor nem kellene korán kelnie
2023. jún. 11. 09:25
 15/96 anonim ***** válasza:
98%
A vőlegènyed helyèben èn is azt tennèm. Te meg már gyanakodsz, mi lesz ott mèg. Gomdold át ezt a házasságot ezerszer
2023. jún. 11. 09:26
 16/96 anonim ***** válasza:
98%
Ha jól értem, neki nincs szüksége segítségre ebben a főzésben. Megértem, miért is lenne? Szerinted vagy a szüleid szerint segíteni kell neki? Továbbá: szerintem ő inkább attól szenved, ahogy kezelik őt a szüleid, nem az egyedül főzéstől. Te hogy látod ezt?
2023. jún. 11. 09:27
 17/96 A kérdező kommentje:
14: Nem értenék meg, mert az lenne rá a válasz, hogy mi jó szívből segítünk.
2023. jún. 11. 09:27
 18/96 anonim ***** válasza:
98%

"párom nagyon szeret főzni, főleg bográcsban" és "inkább szenved egyedül"

Most akkor melyik igaz a párodra? Ha nagyon szeret bográcsban főzni, akkor egyáltalán nem szenvedés számára, ha bográcsban főz.

A segítség fogalmát viszont te nagyon félreértelmezed, az, hogy a háta mögött belekontárkodik valaki gyorsan, amíg vissza nem jön és nem látja - az nem segítség, az inkább a "majd én megmutatom hogy sokkal jobban értek hozzá".

Ez a szüleid részéről pont olyan "segítség" lehet, mint amit én kaptam egyszer, festettem a kerítést, és addig leszereltem a postaládát. Apósék jöttek, én valamiért bementem a házba, mire visszaértem, felrakta a postaládát, hogy látom, ő hogy segít nekem. Na igen, csak még nem volt lefestve a kerítésnek az a része... Nem volt egy nagy dolog, de teljesen feleslegesen kontárkodott bele, csak plusz munkát okozott vele.

2023. jún. 11. 09:29
 19/96 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szeretem, ha belenyulnak a főzésembe. Vagy én főzök, és tényleg én, vagy más. Pl. amikor a lányommal főzünk együtt, segít nekem. Igazából tanitgatom. De ez más.
2023. jún. 11. 09:31
 20/96 A kérdező kommentje:
18: Nem csak a főzés terén van így, volt olyan, hogy a párom át akarta tenni a teli gumit. Életében nem csinálta előtte. Én mondtam neki, hogy holnap úgy is jön apum, majd ő segít. Neki már kis újból megy. Nem! Ő inkább elkezdett mindenféle videókat nézni, hogy majd ő onnét megtanulja ès elcseszett két órát mire megcsinálta.
2023. jún. 11. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!