Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális, hogy a vőlegényem...

Normális, hogy a vőlegényem azért felkel hajnalban feltenni a bográcsot, hogy a szüleim ne tudjanak ,,beleszólni”?

Figyelt kérdés
A párom nagyon szeret főzni, főleg bográcsban viszont hihetetlenül makacs a főzésben meg úgy mindenben is. Ha ő főz, akkor ragaszkodik hozzá, hogy az elejétől a végig mindent ő csináljon meg. Tavaly nyáron volt, hogy párom nem kelt korán ès elkezdte a főzést, a hagyma pirításnál tartott, amikor anyumék megérkeztek, (kb 10 óra lehetett ekkor), ès a páromnak nagyon nem tetszett pl az, hogy amíg ő bement a konyhába valamiért, addig apu beletette a paprikát, vagy öntött mèg hozzà vizet. Nem tette szóvá, de azóta mindig az van, hogy a párom ilyenkor hajnalban kell, hogy a szüleimnek esélye se legyen segíteni a főzésben.

2023. jún. 11. 08:58
 21/96 anonim ***** válasza:
2%
Sokan meg bánják...te lègy okos, gondold át ezerszer,hogy őt akarod e.
2023. jún. 11. 09:41
 22/96 anonim ***** válasza:
99%

"Én kifejezetten szeretem, amikor anyum segít nekem a főzésben ès így terhet vesz le rólam".

Azért, mert az a te anyád és szereted és hozzá vagy szokva. Mit szólnál hozzá, ha az anyósod nyúlna bele a főzésedbe, ő sózná, paprikázná meg a kajádat, amíg te nem vagy ott? Ha a férjed azt mondaná, ne dekoráld már ki egyedül a házat karácsonyra vagy ne ültesd át a viràgokat, vagy mittudomén, hanem várd már meg az anyját, mert ő ért hozzá és majd segít neked?

A szüleid is hülyék, hogy "nem értenék meg"? Na, pont ez itt a probléma, hogy ezekből kiindulva, gondolom mindenfélébe belenyúlnak nálatok, mert azt szokták meg, hogy ez neked rendben van. De a férjednek meg nem, és értelmes ember tudja ezt tisztelni.

Az én anyósom mindig megkérdezi, segítsen-e, ha igen, hogy csinálja, hogy szeretem, és ha azt mondom, nem kell, tiszteletben tartja, nem belenyúl a háztartásomba, na én imádom is 😃

2023. jún. 11. 09:45
 23/96 anonim ***** válasza:
100%
De miért kell amúgy segítenie a szüleidnek, azt hiszik, a férjed nem képes egyedül megfözni egy bográcsnyi kaját?
2023. jún. 11. 09:49
 24/96 anonim ***** válasza:
99%

"nem tette szóvá"

Itt a probléma.

Mármint oké, korán kel, hogy ne legyen konfliktus, jó konfliktus elkerülés, de lehet, ha szóvá teszi (nyilván kulturáltan), akkor nem kéne korán kelni ahhoz, hogy ne szóljanak be a főztjébe.

25/96 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem dicsérete méltó, hogy maga akarja megoldani az életeteket. Oké, két órát elcseszett a gumicserevel, de innentől kezdve tudni fogja, hogy kell. Apád sem a kisujjabol szopta ki gondolom annak idején. Örülj neki, hogy ilyen a vőlegényed. Neked pedig lassan le kéne válnod érzelmileg a szüleidről. A leendő férjed lesz az első.
 26/96 anonim ***** válasza:
99%

"Neked pedig lassan le kéne válnod érzelmileg a szüleidről"

Én is ugyanezt akartam írni. Neked segítsen anyád, ha szereted, de ne erőltesd már rá ugyanezt a párodra, csak mert a szüleid nem bírják felfogni, hogy nem kell belekotnyeleskedni más felnőtt emberek dolgaiba, ha azok nem akarják.

Tanulj meg leállítani őket. Majd ha gyereketek lesz, és azt akarják jobban tudni, mert ők csak segíteni akarnak, és ezért olyan dolgokat csinálnak esetleg, amivel nem értesz egyet, akkor sem fogsz nekik szólni, hogy ne tegyék?

Làthatóan nem sikerült még felnőni.

2023. jún. 11. 09:57
 27/96 anonim ***** válasza:
4%

Kérdező!

A vőlegényed profi séf?

Nem?

Akkor tán hagynia kéne, hogy segítsenek neki....

Ha ez - valóban - jószándékból történik, egy tapasztalt "szakácstól", akkor meg főleg....

2023. jún. 11. 09:58
 28/96 anonim ***** válasza:
99%

27-es 🤣

A kérdező apja tán profi séf, hogy tanácsokat adjon?

2023. jún. 11. 10:01
 29/96 anonim ***** válasza:
81%

De mit keresnek ott egyáltalán apádék? Van kulcsuk a házatokhoz vagy mi?

Hogyan jutnak be a tudtotok nélkül?

2023. jún. 11. 10:01
 30/96 A kérdező kommentje:
29: Úgy, hogy átjönnek vendégségbe. Miért más nem szokta a szüleit áthívni nèha?
2023. jún. 11. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!