Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális, hogy a vőlegényem...

Normális, hogy a vőlegényem azért felkel hajnalban feltenni a bográcsot, hogy a szüleim ne tudjanak ,,beleszólni”?

Figyelt kérdés
A párom nagyon szeret főzni, főleg bográcsban viszont hihetetlenül makacs a főzésben meg úgy mindenben is. Ha ő főz, akkor ragaszkodik hozzá, hogy az elejétől a végig mindent ő csináljon meg. Tavaly nyáron volt, hogy párom nem kelt korán ès elkezdte a főzést, a hagyma pirításnál tartott, amikor anyumék megérkeztek, (kb 10 óra lehetett ekkor), ès a páromnak nagyon nem tetszett pl az, hogy amíg ő bement a konyhába valamiért, addig apu beletette a paprikát, vagy öntött mèg hozzà vizet. Nem tette szóvá, de azóta mindig az van, hogy a párom ilyenkor hajnalban kell, hogy a szüleimnek esélye se legyen segíteni a főzésben.

2023. jún. 11. 08:58
 61/96 anonim ***** válasza:
95%

"Van akinél a bográcsolás egy közösségi program, nálunk is, együtt pucoljuk a zöldséget, együtt kevergetjük a kaját"

Oké, de ettől függetlenül még mindig alapvető, hogy más főzésébe nem kontárkodunk bele kérdés nélkül, ez akkor is bunkóság. Nekem sincs bajom a közös főzéssel, mi is szoktunk családias bográcsozni, de mindig mindenki megkérdezi, mit segítsen, nem csak úgy belenyúlkálunk a más által főzött kajába.

Mi van, ha a másik másképp akarja fűszerezni, kevesebb paprikát, sót, vizet akar beletenni? A kérdező szülei azt hiszik, a pasi maga egyedül nem tudja eldönteni, mit akar a kajába tenni és mikor? A kérdező apja mit szólna, ha a veje nyúlkálna bele a kajába, mikor ő főz?

Vagy te, 61-es, mit szólnál ahhoz, hogy az anyósod nekiállna nálad takarítani vagy ruhát hajtogatni, meg amíg nem figyelsz, mert pl. megszoptatod a gyereket a szobában, addig felrakná helyetted az adventi dekorációt, mert ő csak segít?

Na, ez egy ilyen dolog. Nincs baj a közös sütés-főzéssel, ha az mindenkinek rendben van, de illik(!!!) megkérdezni, kell-e egyáltalán segítség. Ehhez nem tudom, miért kell olyan sok intelligencia.

2023. jún. 11. 13:57
 62/96 anonim ***** válasza:
93%
Van, akinél a bográcsolás egy közösségi program, de a kérdező családjában nem, tehát a 61-es kommentednek nulla relevanciája volt, fölösleges volt ideírni. És nem, nem igaz, hogy senkinek semmi baja nem lenne, ha megmondaná, mert a kérdező kotnyeles szülei ettől megsértődnének, és a párja ezt akarja elkerülni.
2023. jún. 11. 14:01
 63/96 anonim ***** válasza:
9%

63-as Már bocsánat, de honnan tudhatnák a kérdező szülei, hogy mit szabad meg mit nem, ha nem mondják meg nekik? Egyáltalán ki dönti el, hogy kell ezt csinálni? Te? Egyáltalán ki a fene vagy te, hogy megmondod mi a releváns, mi nem? :D El vagy tévedve.

62-es, én meg azt mondom, hogy ne keverjük a szezont a fazonnal. A bográcsozás közösségi dolog, a ruhahajtogatás meg nem. A konyhában főzés sem. Tudom, hogy nagyon kényelmes ezzel "érvelni", láttam már vagy ötvenszer ebben a threadben, nagyon eredeti!

Örülök, hogy ti udvari etikettet tartotok a bogrács körül, meg kinevezitek hogy ki a mindenható ura akitől engedélyt kell kérni. Nem izgat különösebben, de oké. Máshol meg nem így van. Ettől még nem lesz paraszt az, aki másképp áll a dologhoz. Szólni kell nekik és kész. Persze ha jól esik, acsarogjatok csak, engem nem zavar, jól szórakozok.

2023. jún. 11. 14:11
 64/96 anonim ***** válasza:
94%

64, lehet, hogy te paraszt vagy és kérdés nélkül belenyúlsz más főzésébe, ha nem mondják, hogy ne tedd, mert úgy érzed, aki csinálja, az nem tudja megfőzni a kaját és te jobban tudod, de mint látod a kommentekből is, a többségnek azért evidens, hogy nem kontárkodunk bele más dolgába, ha nem kérte.

Azért, mert te nem érzed magad illetlennek, még az vagy.

2023. jún. 11. 14:18
 65/96 anonim ***** válasza:
78%

Nem a fene vagyok, 64-es, vigyázz a szádra! Anyád nem tanított illemre?

Hogy ki dönti el, hogy kell valakinek az ingatlanán viselkedni, hát a tulajdonosok. A vendég pedig nem nyúl bele a tálba a nemtaplóknál. Sem ebben a "thread"-ben, sem másik "thread"-ben ...

2023. jún. 11. 14:22
 66/96 anonim ***** válasza:
16%

Ha hozzám jönnek bográcsozni és nem akarom, hogy valaki belenyúljon a kajába, mert van valamilyen konkrét elképzelésem, kinyitom a kis számat és megmondom, hogy ez most one man show lesz és kész. Lehet, hogy valakinek az a kis életkéje közepe, hogy ő FŐZ, mások meg másképp gondolkodnak.

Még azt is képtelen vagy felfogni, hogy én nem azt mondom, hogy csak ez a normális hanem hogy így is lehet, és ha találkozik a két kultúra akkor nem duzzogni kell, hanem megbeszélni. Az a kis fejetekben létezik, hogy ezen bárki megsértődne.

Na írj még ide valamit :)

2023. jún. 11. 14:24
 67/96 anonim ***** válasza:
98%

"Ha hozzám jönnek bográcsozni és nem akarom, hogy valaki belenyúljon a kajába, mert van valamilyen konkrét elképzelésem, kinyitom a kis számat és megmondom, hogy ez most one man show lesz és kész".

De fogd már fel, hogy a kérdező leírta már, hogy az ő szülei nem értik meg ezt, mert nem bírják ki. Hiába mondod el nekik, ugyanilyen értetlenek, mint te.

De még mindig ott tartunk, hogy miért kellene külön szólni bárkinek emiatt, hát alap, hogy mi kérdezzük meg, segítsünk-e, nem csak belenyúlunk más főzésébe. El vagy tévedve, nem az otthon lévőnek kell minden kapcsán szólnia, hanem aki odamegy, az kérdezi meg, belenyúlhat-e bizonyos dolgokba.

2023. jún. 11. 14:40
 68/96 anonim ***** válasza:
95%

64.

Utalt rá a kérdező, még az elején, hogy ők hiába ellenkeznek, a szülei csupa szívjóságból és áradó szeretetből, csakazértis beleavatkoznak bármibe.

Ez az apró szösszenet bizonyára, elkerülte a figyelmedet.

2023. jún. 11. 14:51
 69/96 anonim ***** válasza:
84%
Mikor egy nő kiírja , hogy buta az anyósa mert.... . Mi az első válasz: a férjed a hibás! Neki kell melléd állni s kiosztani az anyját . Ez most is igaz! Csak most nőnemű a hibás.!
2023. jún. 11. 15:21
 70/96 anonim ***** válasza:
98%

Figyu kérdező, a párod nem a szakács iskolában főz, hogy muszáj bele nyúlni a munkájába, hanem otthon. Remélem érted a különbséget.

Ilyen hozzáállás mellett én is inkább korábban kelnék. De a helyzet az, hogy a veled való kapcsolaton is alaposan elgondolkodnék. Aki ennyire a szülei csicskája, az nem biztos, hogy nekem kellene hosszabb távra. Felnőtt emberre vágyom, nem óvodás kislányra.

2023. jún. 11. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!