Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális, hogy a vőlegényem...

Normális, hogy a vőlegényem azért felkel hajnalban feltenni a bográcsot, hogy a szüleim ne tudjanak ,,beleszólni”?

Figyelt kérdés
A párom nagyon szeret főzni, főleg bográcsban viszont hihetetlenül makacs a főzésben meg úgy mindenben is. Ha ő főz, akkor ragaszkodik hozzá, hogy az elejétől a végig mindent ő csináljon meg. Tavaly nyáron volt, hogy párom nem kelt korán ès elkezdte a főzést, a hagyma pirításnál tartott, amikor anyumék megérkeztek, (kb 10 óra lehetett ekkor), ès a páromnak nagyon nem tetszett pl az, hogy amíg ő bement a konyhába valamiért, addig apu beletette a paprikát, vagy öntött mèg hozzà vizet. Nem tette szóvá, de azóta mindig az van, hogy a párom ilyenkor hajnalban kell, hogy a szüleimnek esélye se legyen segíteni a főzésben.

2023. jún. 11. 08:58
 31/96 anonim ***** válasza:
86%
Csóri pasas:/ remélem hamarosan észreveszi mibe készül beleugrani és elmenekül mielőtt még tönkreteszed te meg az undorito csaladod
2023. jún. 11. 10:05
 32/96 anonim ***** válasza:
97%

De igen, de akkor a vendég nem szokott belepofátlankodni a dolgokba. A vendég nem kezd el főzőcskézni, nem kotnyeleskedik bele a vendéglátó főzésébe stb.

Elég pofátlan vendégek a szüleid.

2023. jún. 11. 10:07
 33/96 qkker1 ***** válasza:
95%
Egy pöppet kevésbé nyugodtan reagáltam volna, simán közöltem volna apóssal, hogy meg is csinálhatja az ételt maguknak, én meg eszek mást. Legközelebb meg csak délután jöhetnek át!
2023. jún. 11. 10:15
 34/96 anonim ***** válasza:
95%

Te nem vagy normális, hogy nem állítod le a saját házadban a f@szméregető buta apád!

És nem állsz ki a férjed mellett.

Liba...

2023. jún. 11. 10:17
 35/96 anonim ***** válasza:
25%
Nem normális. A normalis az lett volna, ha az első alkalommal azt mondja, Kati néni, Jani bácsi, en egyedül szeretek főzni, nagyon kedves tőletek, de nem kell segiteni semmiben. Az a féltelek hajnalban módszer óvodás stilus
2023. jún. 11. 10:17
 36/96 anonim ***** válasza:
96%

Mondjuk a bográcsnak alapvetően jó, ha 6-8 órát puhul a hús benne legalább. Tehát ha nem vacsira jön a család, hanem ebédre, akkor hajnalban kell nekiállni.

Megkérdezés nélkül belekontárkodni más munkájába pedig oltári nagy BUNKÓSÁG. DE!! Ezt azóta ezerszer meg lehetett volna beszélni. Szerintem nyigodtan felkészítheted a feleket, hogy beszélgetést fogsz levezetni köztük erről a témáról.

Kereket cserélni egyedül pedig teljesen normális, hogy két órába telik kézi szerszámokkal.

2023. jún. 11. 10:21
 37/96 anonim ***** válasza:
72%

Nagyon le lett pontozva a 35-ös. Ennyire le van értékelve az emberek közti kommunikáció? Ha bajom van, nyomjam el, és keressek más megoldást ahelyett, hogy szólnék?

Mi van akkor, ha 20 különböző helyzetre igaz ez? Éljem az életemet úgy, ahogy mások akarják, csak hogy elkerüljem a konfliktusokat, ahelyett, hogy megbeszélném, és az életem nagyrésze mehet tovább a megszokott mederben?

2023. jún. 11. 10:21
 38/96 anonim ***** válasza:
98%

Normális. Én sem szeretem, amikor valaki más kéretlenül belekontárkodik a dolgomba.

Megjegyzem, egyszer pont így lett ehetetlenül sós az összes hurka, mert a kedves nagybátyám kérdezés nélkül beleb.szott fél kiló sót - úgy, hogy eredetileg apa csinálta a hurkát, ő meg úgy gondolta, "segít neki". Segített. Gyakorlatilag egy teljes disznótorost ki kellett dobni miatta.

2023. jún. 11. 10:28
 39/96 anonim ***** válasza:
36%

35. vagyok.

A férjem családjában az az alap, hogy segítenek mindenben. Ezt a mindent szo szerint kell erteni. Tehát jön a férjem nagynénje, meg a férje és mindkettő azonnal becsatlakozik az éppen végzett munkafolyamatba, zöldséget pucol, mosogat, törölget, elpakol, stb. Az első alkalommal ledermedtem, a másodiknál szóltam, hogy értékelem a segitseget, de enkem így nem megy, én egyedül szeretem csinálni, amit kell. 80 felett van mindkettő, mégis megertettek, egyik se sértődött meg. Azóta ha jönnek, megkerdezik kell e valamiben segíteni, aztan ha nemet mondok, elfogadjak szó nélkül. Kommunikáció a lényeg. A kérdező pasija mindig menekülni fog mindentől ezzel az óvodás szintű viselkedessel

2023. jún. 11. 10:28
 40/96 anonim ***** válasza:
94%

Mondjuk én az első ilyen után megmondanám a szüleidnek, hogy akkor oké, itt a hús, a fakanál, lehet megfőzni a kaját, ha ilyen kib. jól értenek hozzá - ha te nem vagy képes állítani a szüleiden.

Bocs, de vendégségben NEM fűszerezünk bele abba, amit a más készít, hacsak nem kér meg ő maga.

Erről itt szó sincs, a szüleid egyszerűen azt hiszik, olyan marha okosak - nem azok, egyébként, hanem bunkók.

A vőlegényednek meg ha van egy kis esze nem házasodik veled össze, mert totál rá vagy gyógyulva anyuciékra.

2023. jún. 11. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!