Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak a folyton...

Mit csináljak a folyton célozgató,kérdezősködő anyóssal? Már nem bírom.

Figyelt kérdés

A férjemmel lassan 1 éve szeretnénk gyereket, de eddig nem sikerült. Minden hónappal egyre nehezebben viselem a sikertelenséget. Kezelnek IR-rel, PCOS-sel tartom a diétát, szedem a gyógyszereket,szenvedek a mellékhatásoktól,tényleg mindent megteszek, életmódot váltottam.

Anyós tud a problémákról, mégis minden egyes alkalommal amikor megyünk, kérdezgeti,hogy mikor lesz unoka, mutogat képeket kiságyakról,babadolgokról, tervezgeti miket lehet majd csinálni a gyerekkel és elmondja, hogy neki elsőre sikerült az összes gyereke. Általában a nagymama is adja alá a lovat.

Az elején még jól viseltem ezeket, mosolyogtam, de mára már olyan, mintha kést döfnének belém, sírhatnékom van.

Odáig jutottam, hogy inkább kerülöm, azt, hogy odamenjek, inkább kitalálok valami kifogást.

Férjemet kértem, hogy beszéljen az anyjával, hogy legyen kedves ne kérdezgessen és célozgasson, mert ez nekem rettenetesen fáj.

Ő erre úgy reagált,hogy az anyja ilyen és mindenki kap kellemetlen kérdéseket, meg se kell hallani, nem kell felvenni.

Én ezt nem tudom elfogadni, szerintem rettentő tapintatlan dolog így viselkedni.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

2023. máj. 13. 16:14
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
94%

" majd ha a fiad jól belém élvez és lesz a spermái között egy ami bejut a petesejtembe"

Mondjuk amilyen rámenős, lehet nem hozza zavarba.

2023. máj. 13. 18:48
 12/36 A kérdező kommentje:
Beszéltem a férjemmel, hogy hívja fel az anyját, és beszélje ezt meg vele, mert holnap ebédre hívtak minket, de úgy nem szeretnék menni, ha megint kezdődne a téma. Azt mondta, majd holnap beszél vele. Kiderül, de inkább az ebédet kihagyom holnap.
2023. máj. 13. 18:53
 13/36 anonim ***** válasza:
95%
Nem fog vele beszélni. Gyáva és sunyi. Szóval mit is szeretsz rajta? De ha beszélne, akkor se változtatna az anyja, mert az meg primitív és utál téged. Ezért a családért nem kár!
2023. máj. 13. 18:57
 14/36 anonim ***** válasza:
92%
Egyetértek a többiekkel, itt nem is az anyós a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a férjed nem áll ki melletted. Lehet őt nem zavarja úgy, de meg kéne értenie, hogy neked ez mennyire bántó és már rég, magától beszélnie kellett volna az anyjával. De ha ő ilyen, ne sok jót várj. Szerinted a gyerek után mi lesz? Anyós mindenbe bele fog szólni, osztogatja majd a kéretlen tanácsokat és vagy oda fog járkálni hozzátok unokázni vagy megy majd az érzelmi zsarolás, panaszkodás, hogy miért nem mentek hozzájuk többet. Férjed majd erre is azt mondja, hogy rá kell hagyni, ő ilyen és örülj neki, hogy segíteni akar és így szereti az unokát. Na meg persze majd kezdődnek a "mikor lesz kistesó" kérdések. Ezekre jobb, ha felkészülsz, mert ha nem sikerül megbeszélni és változtatni az eddigieken, akkor ilyesmik várhatóak a jövőben.
2023. máj. 13. 19:06
 15/36 anonim ***** válasza:
80%

szerintem meg tul nagy energiat adsz ennek az oregasszonynak. es magaddal kene kibekulnod. talan elfogadni per pillanat nem megy, belelazulni, akkor nem bantana igy egy nyanya kommentje sem.

egyebkent a ferjedet is vizsgaltatok mar?

2023. máj. 13. 19:36
 16/36 anonim ***** válasza:
92%
Minden rosszindulat nélkül írom, ne légy buta. Nem fog vele beszélni, nem fog változni semmi. Ha beszélne is vele, utána ő lenne a rossz az anyja szemében, és emiatt fülét-farkát behúzná, soha többé nem szólna neki egy rossz szót sem. Magaddal szúrsz ki, ha nem lépsz, mert vagy elfogy az időd, vagy egy szar kapcsolatban ragadsz, ahol minden nap bánni fogod, hogy teherbe ejtett.
2023. máj. 13. 19:41
 17/36 anonim ***** válasza:
96%
Elképzeltem a jelenetet, hogy pakolod össze a bőröndödet, a férjed meg döbbenten kérdezi, hogy hova mész. Miközben anyuka diadalittasan dörzsöli a kezét: Végre! Eltakarodik! És ebből rájöttem, hogy valójában anyós a férjednek üzeni, hogy egy ilyen nőtől, akitől neki nem lesz gyereke, szabaduljon meg. Mi másért mutogatná a gyerekholmikat, miközben pontosan tudja, hogy attól, hogy kérdezgeti, még nem lesz gyerek, ha nem azért, hogy a férjednek jelezze, hogy neki unoka kell. Ha tőled nem, hát akkor mástól. A férjed kivizsgálása is megtörtént?
2023. máj. 13. 19:47
 18/36 anonim ***** válasza:
87%

Elég ga-Néni, hogy ha direkt így csinál.

Egyébként mi van akkor ha elfelejti hogy mi van? Vagy azt sem tudja h mi ez? :)

Nekem zavarbaejtőbb inkább az a tudat h ennyire a kisunokára csimpaszkodna :)

2023. máj. 13. 21:08
 19/36 anonim ***** válasza:
88%
Kèrdező, getzy leszek, de a szervezeted így jelez, hogy 1: tanulj meg kiàllni magadèrt, 2: gondolkozz el azon, hogy te tényleg ilyen anyuci pici fiàtól akarsz te gyereket, aki nem húzta ki a fejèt az anyja pitsàjàból. Mondom tapasztalatból, mert nekem olyan anyàm van, mint neked az anyósod ès a PCOS is pipa. Azóta, hogy ki merek àllni magamèrt, "èrdekes mód" enyhültek a tünetek. Egyébként nem gondolkodtat el, hogy a legtöbb nőgyógyászati,endokrin meg autoimmun fosnàl rendszerint hasonló az alaptörtènet?
2023. máj. 14. 04:22
 20/36 anonim ***** válasza:
96%
Ne keress kifogásokat, teljesen jogosak az érzéseid, nyugodtan a képébe mondhatod anyósnak, hogy amíg ilyen suttyó módon viselkedik, nem akarsz vele találkozni. És igaza van a fentebbi hozzászólónak, ez nem figyelmetlenség, nem tapintatlanság, ez szándékos szurkapiszka. Nem kell eltűrni. Nem véletlen szerintem sem, hogy nem akar jönni az a gyerek. A szervezeted tiltakozik.
2023. máj. 14. 09:01
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!