Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak a folyton...

Mit csináljak a folyton célozgató,kérdezősködő anyóssal? Már nem bírom.

Figyelt kérdés

A férjemmel lassan 1 éve szeretnénk gyereket, de eddig nem sikerült. Minden hónappal egyre nehezebben viselem a sikertelenséget. Kezelnek IR-rel, PCOS-sel tartom a diétát, szedem a gyógyszereket,szenvedek a mellékhatásoktól,tényleg mindent megteszek, életmódot váltottam.

Anyós tud a problémákról, mégis minden egyes alkalommal amikor megyünk, kérdezgeti,hogy mikor lesz unoka, mutogat képeket kiságyakról,babadolgokról, tervezgeti miket lehet majd csinálni a gyerekkel és elmondja, hogy neki elsőre sikerült az összes gyereke. Általában a nagymama is adja alá a lovat.

Az elején még jól viseltem ezeket, mosolyogtam, de mára már olyan, mintha kést döfnének belém, sírhatnékom van.

Odáig jutottam, hogy inkább kerülöm, azt, hogy odamenjek, inkább kitalálok valami kifogást.

Férjemet kértem, hogy beszéljen az anyjával, hogy legyen kedves ne kérdezgessen és célozgasson, mert ez nekem rettenetesen fáj.

Ő erre úgy reagált,hogy az anyja ilyen és mindenki kap kellemetlen kérdéseket, meg se kell hallani, nem kell felvenni.

Én ezt nem tudom elfogadni, szerintem rettentő tapintatlan dolog így viselkedni.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

2023. máj. 13. 16:14
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
96%
Elgondolkodnék a férjemmel való viszonyomon, anyóshoz pedig soha többé nem mennék. Ha kérdezi tőled nyugodtan mondd meg, miért döntöttél így.
2023. máj. 13. 16:18
 2/36 anonim válasza:
96%
Sajnos anyós nagyon tapintatlan. A férjednek ki kellene állnia érted. Én leülnék vele megbeszélni, hogy szeretnéd ha komolyan venne és megbeszélné az anyukájával. Lehet ő azért nem veszi komolyan ezt mert hozzászokott, de neked fáj. Nem kell veszekednie se, csak szépen mondja el, hogy neked ez nagyon rosszul esik, majd szóltok neki ha sikerül a baba hiszen ti is nagyon várjátok, de addig hagyja a témát.
2023. máj. 13. 16:32
 3/36 anonim ***** válasza:
92%

Az, hogy ebben a házasságban nincs gyerek, az a te irdatlan nagy szerencséd!!! Nem látod, hogy ezzel az emberrel, aki téged nem szeret, csak az anyját szereti, TILOS házasságban élni? Mit kell csinálnia, hogy észrevedd? Mitől jó neked a vele való együttlét?

Addig pedig, amíg el nem válsz (előbb, mint később!), ne "inkább kerüld, hogy odamenj" hazug kifogásokkal, hanem a lábadat ne tedd be oda. Azzal az indoklással, hogy nem tűröd, hogy verbálisan bántalmazzon.

Nem fogod megcsinálni. Innentől kezdve én széttárom kezeimet, nem tudlak önmagadtól megmenteni. De a sorsod alakulásáért nem a férjed anyja lesz a felelős...

2023. máj. 13. 16:38
 4/36 anonim ***** válasza:
93%
Nem vállalnék gyereket ilyen pasival
2023. máj. 13. 17:19
 5/36 anonim válasza:
27%
Már megint mit csinált az anyósom?!
2023. máj. 13. 18:01
 6/36 anonim ***** válasza:
96%
Egyetértek a többiekkel. Először próbálj meg beszélni a pároddal, magyarázd el neki, hogy mit érzel ezzel kapcsolatban és kérd meg, hogy beszéljen az anyjával. Az egyik hozzászólóval értek egyet, neki ez azért nem tűnik fel, mert hozzászokott, ebben nőtt fel, neki ez a természetes. Ha nem érti meg vagy nem akar semmit tenni ellene, akkor lehet nem ő a te embered. De még mindig jobb, hogy ilyen dolgok gyerek előtt derülnek ki. Állj a sarkadra és tedd azt, amit kell.
2023. máj. 13. 18:14
 7/36 anonim ***** válasza:
94%

Összetenném a két kezem, hogy nem született gyerekem egy ekkora tahótól. Mert a fő gond itt nem az anyóssal van. Most neked még fogalmad sincs, de ez semmi ahhoz képest, amit az ilyen személyek gyerek után csinálnak. És akkor a te férjed nem állna ám melletted, ahogy most sem.

Kompromisszum, ha még nem vagy túl öreg, különben bukhatod a gyereket is. Ha már nem vagy fiatal, azonnali válás lenne a legjobb út, és keresni egy értelmes pasit.

2023. máj. 13. 18:25
 8/36 anonim ***** válasza:
87%
Kompromisszuuuum? Milyen kompromisszum?
2023. máj. 13. 18:28
 9/36 anonim ***** válasza:
92%
" Ő erre úgy reagált,hogy az anyja ilyen és mindenki kap kellemetlen kérdéseket, meg se kell hallani, nem kell felvenni." - exem ugyanezt csinálta, amikor az anyja valamivel belémrúgott. Olvasd el az előző mondatot újra.
2023. máj. 13. 18:37
 10/36 anonim ***** válasza:
94%
El kell vele beszélgetni.
2023. máj. 13. 18:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!