Mit csináljak a folyton célozgató,kérdezősködő anyóssal? Már nem bírom.
A férjemmel lassan 1 éve szeretnénk gyereket, de eddig nem sikerült. Minden hónappal egyre nehezebben viselem a sikertelenséget. Kezelnek IR-rel, PCOS-sel tartom a diétát, szedem a gyógyszereket,szenvedek a mellékhatásoktól,tényleg mindent megteszek, életmódot váltottam.
Anyós tud a problémákról, mégis minden egyes alkalommal amikor megyünk, kérdezgeti,hogy mikor lesz unoka, mutogat képeket kiságyakról,babadolgokról, tervezgeti miket lehet majd csinálni a gyerekkel és elmondja, hogy neki elsőre sikerült az összes gyereke. Általában a nagymama is adja alá a lovat.
Az elején még jól viseltem ezeket, mosolyogtam, de mára már olyan, mintha kést döfnének belém, sírhatnékom van.
Odáig jutottam, hogy inkább kerülöm, azt, hogy odamenjek, inkább kitalálok valami kifogást.
Férjemet kértem, hogy beszéljen az anyjával, hogy legyen kedves ne kérdezgessen és célozgasson, mert ez nekem rettenetesen fáj.
Ő erre úgy reagált,hogy az anyja ilyen és mindenki kap kellemetlen kérdéseket, meg se kell hallani, nem kell felvenni.
Én ezt nem tudom elfogadni, szerintem rettentő tapintatlan dolog így viselkedni.
Ti mit csinálnátok a helyemben?
Szerintem meg nagyon gyerekes dolog postást kérni közvetíteni..
Neked meddig tart 1x elmondani normálisananyósnak, hogy ez van, baromi rosszul esik, nem szeretnél erről beszélni tovább. Ha van jelenteni való, úgy is megfogja tudni. Pont.
Felnőtt nő vagy, aki már gyerek előtt sem képes határokat húzni. Nem képes kiállni magáért. Szerintem dolgozz ezen.. Mert rohadt nagy bajban leszel majd, gyerekkel a kezedben..
Nekem a legjobb barátnőm volt tapintatlan. Onnantól, hogy elmondtam neki, rajta vagyunk a babatémán, minden beszélgetést úgy kezdett, hogy "nah nah összejött"
Megkértem, hogy ezt ne tegye, mert nagyon kellemetlen. Szólni fogok, ha összejött. Nála működött, de ő tudom, hogy szeret :)
Vannak emberek, akik ezt maguktól nem veszik észre sajnos.
Persze az is lehet, hogy anyósod nem ilyen és teljesen tudatosan bunkó. Mindenesetre egyszer ki kell próbálni, hogy megkéred. Ha ez nem működik, akkor bunkó.
Van még egy lehetőség típus, amiről itt nem beszéltek.
Erőt veszel magadon, mert az nagyon kell.
Legközelebb, mikor elmentek az anyóshoz, normálisan, tisztelettudóan viselkedsz. Amint elhangzik a baba szó, arra kitörsz, de nem az anyósod ellen, ő csak a panaszláda lesz. Megállíthatatlanul mondani kezded az ezzel kapcsolatos keserveidet. Lehet túldramatizálni is. Ha sikerül elég sokáig részletezni a dolgokat, mindent, bármit elmondva, meg fogja unni. Lehet, hogy két-háromszor el kell ezt játszanod, soha többé nem meri majd kimondani a baba szót. Ő lesz a tisztelettudó, mert el fog gondolkodni, mielőtt megszólal.
Ezt én mint fotelhuszár mondom, nem tudom kipróbálni, és képtelen lennék végrehajtani, mert én is inkább hallgatag vagyok. Csak sajnálnám, ha tönkremenne a kapcsolatod a férjeddel, akivel valószínűleg jól elvagytok. De ha máshogy nem megy, választania kell, anyja, vagy a felesége a fontosabb. És ezentúl az anyjához csak titokban mehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!