Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért akarja az összes anyós...

Miért akarja az összes anyós pelenkázni,fürdetni örökké kivenni a kezünkből a gyereket amikor hosszabb időre vendegsegben vannak?

Figyelt kérdés
2023. jan. 8. 04:49
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
85%
Ha az anyósoddal van problémád, ne használd légyszives eszközként a gyereket.
2023. jan. 8. 07:25
 12/45 anonim ***** válasza:
80%

"ha nem tetszik, ne engedd"

Azért ez nem így működik, apja is van annak a gyereknek, ha ő megengedi az anyjának, hogy átpelenkázza a gyereket, akkor a kérdező ne pattogjon.

2023. jan. 8. 07:29
 13/45 anonim ***** válasza:
96%
Engem nem zavar hogy ő is akar csinálni vele valamit. Én úgyis tudom máskor eleget. Bárki van nálunk, vagy mi bárhol vagyunk, mindig megkérdezem hogy ki kéri a kezébe, szeretne e valaki ezt vagy azt csinálni vele. Nyilván az is ennek a feltétele, hogy megbízom a rokonságban, anyósom sem adott okot hogy eltiltsam a gyerektől. Van egy elég harcias személyisége, az elég zavaró tud lenni ha nem értünk egyet és nekem esik, de megérti és elfogadja az én elveimet, sőt az ő rokonaival szemben ki is áll érte. Ugyanúgy nekiesett többször a saját testvérének, szüleinek, amikor csak felvetették hogy valamit máshogy kéne csinálnom. Pl akartak adni neki teát és kiabált egy sort hogy én megmondtam hogy én nem adok, akkor ők se adhatnak. Azon nagyon meghatódtam. Viszont még az elején volt egy összezörrenése a férjemmel, nagy nehezen derült csak ki, hogy az volt az oka, hogy megsértődött amiért nem hívtuk meg nálunk aludni, mellesleg nem is lett volna helyünk őt is lefektetni valahova, hacsak nem alszik a földön egy sarokban. Mert hogy szerette volna megfürdetni, azt még csak este lehet, olyan későn még nem tud hazajutni. Óriási, hetekig húzódó konfliktus volt belőle, mire kiderült hogy mi váltotta ki. Akkor megegyeztünk hogy legközelebb megfürdetheti délután, ha mi megyünk és elvittük a kádat. Azt azért nem tudtam hova rakni hogy miért kellett így kiborulni ettől, vagy miért nem tudott szólni hogy ezt szeretné, de mindegy. Azóta nincs más gond.
2023. jan. 8. 07:38
 14/45 anonim ***** válasza:
11%

13.

Viszitek a kádat, hogy a "harcias" vénasszony ne boruljon ki?

Nem is tudom ki a nem normális ebben a beteges kapcsolatban. :D

2023. jan. 8. 08:06
 15/45 anonim ***** válasza:
94%
Nem. Az én anyósom leszarja az unokáját. Bár valaha ki akarta volna venni a kezemből. De ő még csak megnézni se akarta soha.
2023. jan. 8. 08:35
 16/45 anonim ***** válasza:
87%
Én sem értem, mi a baj azzal, hogy egyszer-egyszer az anyós pelenkázza, fürdeti a gyereket. Örülj, hogy szívesen teszi!
2023. jan. 8. 08:37
 17/45 anonim ***** válasza:
93%
Azért akarnak a normális anyósok - és amúgy bármelyik normális ember - szeretgetni, pelenkázni, fürdetni, ellátni egy csecsemőt, mert a vele való foglalkozás csodálatos, felemelő érzés, boldogságot okoz egy egészséges lelkületű embernek. Ilyenektől csak olyan anya foszt meg egy nagymamát, aki vagy nem szereti őt, vagy önmagában bizonytalan és úgy érzi, ha szoros kapcsolat alakul ki a mama és a gyerek között, akkor az ő anyai státusza sérül.
2023. jan. 8. 08:39
 18/45 anonim ***** válasza:
90%

Gondolom a 13-as az angyalian elfogadó türelmére kapta a felpontozást, mert az anyósa tényleg nem egyszerű természet. :)

Amúgy az tényleg teljesen alapvető, normális igény, ha szeretné a kezébe fogni a gyereket. Én mondjuk a pelenkázásért nem hiszem, hogy kardoskodnék nagymamaként, meg a fürdetést is legfeljebb megnézni szeretném. De ha anyósom bármelyiknél jelen lenne, mikor épp aktuális, és szólna hogy ő szeretné csinálni, hagynám, hadd örüljön.

Nem azzal szokott lenni a baj, hogy szeretnének ilyeneket, hanem azzal, ha erőszakosan fejezik ki. Ha szól, hogy szeretné megfogni, vagy akár csak kérőn kinyújtja a kezét, nekem jó. De aki minden jelzés nélkül megragadja és kitépi az anyja kezéből a babát, meg szigorú, ellentmondást nem tűrő hangon kijelenti, hogy "én pelenkázom be", "én fürdetem meg", az joggal vív ki ellenszenvet.

Szerencsére az enyém nem ilyen. Vannak dolgai, személyiségvonásai, amiket nem nagyon bírok, de azok ide pont nem terjednek ki, és én sem akarom nem odaadni neki az unokát, csak mert valami más nem tetszik benne.

2023. jan. 8. 09:13
 19/45 anonim ***** válasza:
90%
Mert a kisbaba aranyos és vissza lehet adni az anyjának. Csak a jó rész van belőle egyelőre. Sztem engedd, hogy kötődjön hozzá is.
2023. jan. 8. 09:47
 20/45 anonim ***** válasza:
95%
Arról nem is beszélve, hogy pont a kérdezőhöz hasonló anyukák nem járnak el sehova, mert a gyerek csak az anyjával van el, mással nem.
2023. jan. 8. 10:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!