Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós keresztülnéz rajtam?

Anyós keresztülnéz rajtam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mit tegyek olyan anyóssal, aki a két éves kisfiammal kapcsolatban nem vesz figyelembe semmit, amit én, mint anyja kérek? Pl amikor nála vagyunk, csak édesség van, másnap meg kisfiam szorulást kap, sír. Ezt már ezerszer elmondtam neki, hogy legyen inkább alma, vagy bármi más gyümölcs,tehát egyáltalán nem lehetetlen dolgokat szeretnék kérni. De anyósom direkt figylemen kívül hagyja. Meg is mondja, hogy ő biztos nem úgy csinálja, mert ő három gyereket felnevelt, és én az új nevelési elvekkel ne traktáljam... Férjem nem áll ki mellettem, folyamatos a feszültség, sőt még férjem mondja, hogy hagyjam rá, kicsit legyek megengedőbb. De én nem anyós kedvében szeretnék járni, hanem a gyerekemében. Úgy érzem nem tart felnőttnek. Szerintem ez inkább hatalmi játszma, hiszen minden ép eszű ember megérti, hogy a sok csoki nem egészséges. Pláne ha tünete is van. Ráadásul idegrendszeri éretlenséget állapítotak meg, igaz nem hivatalosan mert még csak két éves, de három éves elmúlik, akkor lesz diagnózisa. Anyós ezt sem érti, erre is azt mondja, hogy anyukás oldalakon olvasgatok ilyeneket, újabb divathóbort, túlféltem.... Férjem sem áll mellém, párolja az anyját. Kétségbe vagyok esve, nem tudom mit tehetnék, nem akarom, hogy a zsarnok anyósom uralja az életemet. Akinek szintén ilyesmi anyósa van, ti mit tesznek? Mit mondatok, amivel le lehet állítani az ilyen személyiséget?

2023. jan. 5. 23:26
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
93%
Nem mondhatod meg, hogy mi történjen a fiaddal?! Az se érdekli, ha miatta fáj a gyerek hasa. A második kínálásnál álltam volna fel és vittem volna haza a gyereket, ha kell, akkor busszal, otthagyva a "kedves" férjet egyetérteni az anyjával. Megerősíted magad és legközelebb ne hagyd, hogy parancsoljon.
2023. jan. 5. 23:33
 2/37 devzero válasza:
60%

Az anyós-meny viszonyban gyakran előfordulhatnak feszültségek és konfliktusok, és ez normális része a családi életnek. A legfontosabb, hogy próbálja megérteni anyósát, és tiszteletben tartani a véleményét, de azért ne feledje el, hogy Ön az anya, és a gyereknek Ön a legfontosabb ember az életében.

Az egyik lehetőség, hogy beszélje meg anyósával a problémákat, és próbálja megértetni vele a helyzetet. Lehet, hogy anyósa nem tudatában van annak, hogy milyen hatással van a gyerekre az, amit csinál, és ha megmutatja neki a konkrét példákat, talán jobban megérti a helyzetet.

Ha ez nem segít, akkor érdemes lehet megkérdezni férjét, hogy miért nem áll ki Ön mellett az anyóssal kapcsolatban. Ha férje megérti a helyzetet, és támogatja Önt, az segíthet abban, hogy anyósa is jobban figyeljen oda az Ön kérésére.

Mivel anyósa direkt figyelmen kívül hagyja az Ön kérését, lehet, hogy nem fog változtatni a viselkedésén. Ebben az esetben az egyik lehetőség, hogy határokat szab az anyósának, és kérje meg, hogy ne tegyen olyasmit, ami káros a gyerekre. Ha ez sem segít, akkor lehet, hogy el kell döntenie, hogy milyen mértékben enged meg magának, hogy anyósa befolyásolja a gyerek nevelését.

Mindig fontos, hogy a gyerek érdekeit helyezzük előtérbe, és ha az anyósa túlságosan beleavatkozik a gyerek nevelésébe, akkor lehet, hogy el kell döntenie, hogy milyen mértékben engedi meg magának,

hogy anyósa befolyásolja a gyerek nevelését. Ha úgy érzi, hogy anyósa túl sok hatalmat akar szerezni magának, és nem tartja tiszteletben a gyereknek szükséges határokat, akkor lehet, hogy szükséges lesz, hogy korlátozza az anyósa és a gyerek közötti látogatásokat, hogy hogy megvédje a gyereket a negatív hatásoktól.

Egy másik lehetőség, hogy kérjen segítséget egy családterapeutától, aki segíthet a családban lévő feszültségek kezelésében és a konfliktusok megoldásában.

Mindig fontos, hogy kommunikáljon férjével, és próbálják megbeszélni az anyósa és a gyerek közötti problémákat. Ha együtt tudnak működni, és tiszteletben tartják egymás véleményét, akkor valószínűbb, hogy sikerül megoldani a problémákat és elkerülni a további konfliktusokat.

2023. jan. 5. 23:37
 3/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Rengetegszer kértem, hogy pl ne adjon több csokit. Ugyanúgy adja. De ezer millió más is van, és tényleg úgy érzem, de mondja is, hig, hogy nem fogja úgy csinálni, nem is érti miért kéne úgy csinálnia, hiszen felnőtt három gyereke van. Nem lesz bajuk. Pl a csokitól lesz. Anyósom is, férjem is, ill két testvére is túlsúlyos. Anyós cukorbeteg. Nem diétázik. Após szívbeteg, vérnyomáscsökkentőt szed. Egyszerűen úgy érzem, hogy nem is akarok odamenni, mert hiába minden szó! Mennyi feszültségtől kímélném meg magam és a kisfiam! Ráadásul, ha anyós a csokival cukorral édesgeti magához a fiam, az lesz a vége, hogy én leszek a "rossz zsaru" anyós meg a jó. Én nem szeretném ezt. Tényleg mondtam már ezerszer neki, hogy én is felnőtt nő vagyok, tájékozott, csak jót akarok a gyerekemnek!

2023. jan. 5. 23:55
 4/37 anonim válasza:
12%
Szellem vagy?
2023. jan. 5. 23:57
 5/37 anonim ***** válasza:
83%

Röhejes ez a tudálékos magázás, devzero!

Ez kb a 100. dettó ugyanilyen kérdés, amire azt írom, hogy a férjed nem szeret, el kell válni. Olyan nincs, hogy a férj nem a felesége mellett áll ki! (Csak akkor, ha tényleg nem neki van igaza, de az ritka, mint a fehér holló.) A férjed nem vált le az anyjáról, vagyis nem férj, hanem gyerek.

Te pedig nem mész az anyóshoz, mert nem bírjátok egymást, mért kéne két embernek találkozni, akik gyűlölik egymást.

2023. jan. 5. 23:59
 6/37 anonim ***** válasza:
82%
Rá kell erélyesen szólni, talán akkor emgérti.
2023. jan. 6. 00:01
 7/37 anonim ***** válasza:
86%
Nem hagynám vele egyedül a gyereket, amit adna neki a kezébe egyből tenném a kukába, ha nem bír magával, fogom a gyereket és haza megyek busszal. A férjedet sem kellene félteni tőlem, elhordanám az anyja füle hallatára minden szoknyás anyuci pici fiának és megmondanám neki, hogy nyalja csak az anyja seggét tovább ha az olyan édes neki. Végső soron anyámékhoz költöznék a gyerekkel és válnék.
2023. jan. 6. 00:07
 8/37 anonim ***** válasza:
89%
Nem lennék a helyedben. Győzd meg a férjed valahogy. Nélküle semmire nem mész. Amúgy tök gáz a ferjed,hogy ezt nem làtja. Ne menj anyósodhoz. Ha muszáj" menni állítsd le. Mond meg,hogy te vagy a gyerek anyja esnem ő. Állj a sarkadra! Mond meg azt is neki ha ő megy hozzátok,hogy itt te vagy a főnök. Én anyámat szereltem így le.
2023. jan. 6. 00:29
 9/37 anonim ***** válasza:
90%

,, Magdi néni! Úgy tessék odaadni a gyereknek azt a szelet csokit, hogy soha többet nem hozom el a gyereket és ezt komolyan mondom!"

,, Elhiszem, hogy Magdi néni szereti, ha szorulása van, de az ÉN gyerekemet ilyen módon ne kockáztassa, mert fájdalmat okoz ezzel."

De ha ennyi miatt sem áll ki a férjed melletted, akkor később sem fog. Az én anyósom is átnéz rajtam és teljesen hülyének néz. Szerencsére nem találkozok vele.

2023. jan. 6. 01:16
 10/37 anonim ***** válasza:
60%
Te hol vagy, amig egész nap csokit eszik a gyerek? Mert ha vele vagy, nyilvan kiveszed a kezéből vagy valami. Ja pedig egesz napra rásózod anyósodra, mert arra azért jó.. Akkor ne legyen. A gyerekkel mész, felugyeled, majd eljottok.
2023. jan. 6. 01:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!