Anyós keresztülnéz rajtam?
Sziasztok!
Mit tegyek olyan anyóssal, aki a két éves kisfiammal kapcsolatban nem vesz figyelembe semmit, amit én, mint anyja kérek? Pl amikor nála vagyunk, csak édesség van, másnap meg kisfiam szorulást kap, sír. Ezt már ezerszer elmondtam neki, hogy legyen inkább alma, vagy bármi más gyümölcs,tehát egyáltalán nem lehetetlen dolgokat szeretnék kérni. De anyósom direkt figylemen kívül hagyja. Meg is mondja, hogy ő biztos nem úgy csinálja, mert ő három gyereket felnevelt, és én az új nevelési elvekkel ne traktáljam... Férjem nem áll ki mellettem, folyamatos a feszültség, sőt még férjem mondja, hogy hagyjam rá, kicsit legyek megengedőbb. De én nem anyós kedvében szeretnék járni, hanem a gyerekemében. Úgy érzem nem tart felnőttnek. Szerintem ez inkább hatalmi játszma, hiszen minden ép eszű ember megérti, hogy a sok csoki nem egészséges. Pláne ha tünete is van. Ráadásul idegrendszeri éretlenséget állapítotak meg, igaz nem hivatalosan mert még csak két éves, de három éves elmúlik, akkor lesz diagnózisa. Anyós ezt sem érti, erre is azt mondja, hogy anyukás oldalakon olvasgatok ilyeneket, újabb divathóbort, túlféltem.... Férjem sem áll mellém, párolja az anyját. Kétségbe vagyok esve, nem tudom mit tehetnék, nem akarom, hogy a zsarnok anyósom uralja az életemet. Akinek szintén ilyesmi anyósa van, ti mit tesznek? Mit mondatok, amivel le lehet állítani az ilyen személyiséget?
Azt mondod hatalmi játszma-hát legyen. Egy 2 éves gyereknél még te döntesz, nem mész oda a gyerekkel.
Ha a férjed menni akar az anyjához, természetsen menjen, de a gyerek nélkül.
Ha 2x odamegy a férjed egyedül-persze ezt a csatát akkor vele is meg kell vívnod-akkor majd talán elgondolkozik a mama.
Jajj kérdező, elősször azt hittem valami trendet követsz, addig amig el nem olvastam, hogy a gyerek beteg lesz a sok édességtől! Egy családtagom csinálta ugyan ezt a játszmázást a macskámmal! Addig a pontig amíg úgy meg nem betegedett a macska a kajától amit neki adott, hogy álmában össze fosta magát az ágyban éjjel,napokig beteg volt. Akkor megfogtam és letiltottam a kedves rokont. Az a baj, hogy egy ilyen emberrel szemben tehetetlen vagy, főleg ha azt a nyomorult selejt férjedet még az sem érdekli, hogy a saját gyereke sír ,betegszik meg. Szépen küldd haza ezt a nyomorult csávót, váljál el, kérd a felügyelt láthatást!
Egyébként nem értem,hogy tudsz egy ilyen barommal együtt élni! Az se érdekli, hogy a saját gyereke szenved? Semmi?!
Hosszútávú terápia neked kérdező. Nem tudsz határt húzni, nem ismered önmagadat sem, felteszem nincs olyan ember sem a környezetedben, aki igazán meghallgatna, a kisfiadnál sem véletlen az idegrendszeri éretlenség, utolsó mentsvárad ez az oldal az idegen válaszolókkal, akik saját magukból indulva dobálóznak a mantrákkal (válj el, stb). De ők nem te vagy.
A környezeted, anyósod, férjed nem fog változni, mindig az megy terápiára, annak kell változtatnia, aki szenved. Itt te szenvedsz.
A férjed szemét pár könnyvvel meg kellene próbálnod felnyitni, amikor olyan alkalom van, hogy az anyja bántalmazó. Pl. A lélek meggyilkolásának 100 módja vagy Szavakkal verve.
Még annyit, hogy nem fogsz tudni semmit mondani neki sajnos, mert neked nincs hozzá erős személyiséged, frusztrációt nem viselsz el. Az van benned, hogy mit fog szólni. Félsz tőle. Félsz a további mondataitól. Ez nem így megy, hogy mondatokat mondunk neked. A mondatokra választ is fogsz kapni ám.
Erős határmeghúzás, önbizalom terápiában, önismeretben épül fel.
Állj a sarkadra! Mi az, hogy még mondja is, hogy nem fogja azt csinálni, amit mondasz? Ilyenkor gyerektől elveszed a csokit, anyós fejéhez vágod, gyerekre ráadod a kabátot, és elköszönsz. Ha pedig a férjed még reklamál, beadod a válópert, mert rettenet gáz dolog, ha egy apa nem a családja, hanem az anyucikája mellett van.
De ahogy 15-ös írta, valószínűleg úgysem fogsz kiállni magadért, mert ehhez erős személyiség vagy erős elhatározás kell.
Én se vagyok jóban az anyósommal, a hatalmi játszmázást nem nézném el neki. Az én gyerekem az enyém, nem az övé. Vagy betartja a szabályokat, amiket én diktálok, nem ő, vagy nem megyünk oda. Az esetleges sértődés nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!