Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ennyire fontos a kereszt...

Miért ennyire fontos a keresztelő?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.

De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?

2023. jan. 3. 18:45
 241/245 anonim ***** válasza:
0%
#238 Reméljük, inkább TE nem alapítasz családot soha...
2023. jan. 6. 12:07
 242/245 anonim ***** válasza:
90%

241# miért reméled?

Te is egy megkeseredett öregasszony?🙂

2023. jan. 6. 14:18
 243/245 anonim ***** válasza:
76%
242# A válaszod miatt remélem. Nem, inkább pont hogy te vagy egy megkeseredett vénasszony. :D
2023. jan. 6. 15:35
 244/245 anonim ***** válasza:
84%

243# a válaszom miatt? Mi volt a válaszomban ami alapján nekem nem való család vagy gyerek?

És azt hogy állapítottad meg hogy vénsszony vagyok?

Egyébként már van családom, nincsenek a gyerekek megkeresztelve és nem vagyok még vén, de te az lehetsz

2023. jan. 6. 16:24
 245/245 anonim ***** válasza:
96%

Képmutatásnak tartom azoknál, akik nem hívők.

Minket öcsémmel csak azért kereszteltek meg, mert az anyai falusi rokonság ragaszkodott hozzá, "mert így szokás" (nem mintha ők olyan hűdenagyon keresztényi értékrend szerint éltek volna), de soha nem kaptunk vallásos nevelést, hiszen nem volt hívő sem apám, sem anyám. Mi sem vagyunk azok a férjemmel, így a miénk biztos nem lesz megkeresztelve, szerencsére a családban szerintem senki nem is "várná" el tőlünk.

2023. jan. 8. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!